Nu skal Annette møde sin overfaldsmand i retten: - Jeg vil se ham
Foto: Annette Bech Pedersen, Privatfoto
På næste torsdag står en 30-årig mand tiltalt ved retten i Hjørring for at have frihedsberøvet og gennemtævet sin eks-kæreste.
Flere gange forsøgte Annette Bech Pedersen fra Hjørring forgæves at få hjælp fra politiet og et tilhold mod sin eks-kæreste, en 30-årig mand, der chikanerede hende.
Natten til den 31. august gik det galt - Annette Bech Pedersen blev ifølge tiltalen mod den 30-årige holdt fanget i sit eget hjem i fem timer, gennemtævet med lussinger, slag og spark. Han truede også med at dræbe hende, hvis hun meldte overfaldet til politiet.
Nordjyllands Politi har beklaget sagsforløbet over for Annette Bech Pedersen. På næste torsdag skal hun igen stå ansigt til ansigt med den 30-årige, når han ved retten i Hjørring ifølge TV 2's oplysninger blandt andet står tiltalt for vold af særlig farlig karakter, frihedsberøvelse, trusler på livet og vidnetrusler. Den 30-årige er tiltalt efter paragraffer i straffeloven, der kan give op til ni års fængsel.
Annette Bech Pedersen skal vidne i sagen næste torsdag, og selv om hun kan mærke en vis nervøsitet nu, hvor retssagen nærmer sig, vil hun møde overfaldsmanden igen. Hun har fået at vide, at hvis hun har behov for det, kan den 30-årige blive ført til et andet lokale, mens hun vidner.
- Men jeg vil se ham. Jeg vil vise ham, jeg foragter ham, siger Annette Bech Pedersen til TV 2.
Annette Bech Pedersen arbejdede to steder, inden overfaldet skete. Hun passede sin egen konditorbutik i Hjørring, og hun havde et deltidstjob i plejesektoren i Brønderslev Kommune.
Men hun har været sygemeldt i de to en halv måned, der er gået siden overfaldet - lægerne opdagede, at hun også havde brækket en arm ved overfaldet, og de psykiske mén af overfaldet gør også dagligdagen svær for hende.
Umiddelbart efter overfaldet håbede hun på at være rask nok til at gå på arbejde få dage senere, men sådan er det ikke gået. Annette Bech Pedersen har blandt andet fået psykologhjælp, så hun kan komme sig over eftervirkningerne.
- Jeg kan ikke være alene, og jeg bliver bange og reagerer for eksempel ved at slå ud, hvis der sker noget, når det er mørkt, siger hun.
Nu har hun opgivet at sætte en dato på, hvornår hun regner med at være rask nok til at arbejde igen.
- Men jeg håber, det bliver engang næste år, siger hun.