De kom 'Først til verdens ende' og kalder sejren "heldig"
Foto: Foto: Thomas Ravn / TV 2
Mandag sluttede tredje sæson af rejseprogrammet ’Først til verdens ende’ på TV 2 Play.
VÆR OPMÆRKSOM: I denne artikel afsløres vinderne af 'Først til verdens ende'.
I en højdramatisk afslutning lykkedes det søstrene Susie og Heidi Rasmussen at komme i mål foran vennerne Nicolai Klejs og Christian Vagn Uhre.
Dermed sluttede tredje sæson af rejseprogrammet ’Først til verdens ende’ mandag på TV 2 Play.
Søstrene fra grønt hold kan nu kalde sig vinderne af konkurrencen og pengepræmien på 250.000 kroner.
- Det var vildt. Vi var sikre på, at vi ville blive nummer to, fortæller Heidi Rasmussen.
Efter 45 dages rejse ankom søstrene til det sidste checkpoint i Buenos Aires seks timer før vennerne fra blåt hold.
Men det var tæt på at gå helt galt på sidste etape, og Susie og Heidi Rasmussen kalder det derfor heldigt, at de ankom som de første til den argentinske hovedstad.
Smag for konkurrencen
52-årige Susie og hendes fire år yngre lillesøster, Heidi Rasmussen, havde siden startskuddet i New York haft en klar mission med rejsen.
For Susie Rasmussen fik i 2015 konstateret knoglemarvskræft. En kronisk sygdom, som hun i øjeblikket holder nede ved hjælp af medicin. Men hendes situation kan til enhver tid ændre sig.
Søstrene havde derfor, ifølge deres egne ord, brug for at få en masse gode oplevelser sammen med hjem i hjertet – mens det stadig var muligt.
Undervejs fik de dog smag for konkurrencen, og på de første 27 dage kæmpede feltets alderspræsidenter sig fra en fjerdeplads ved det første checkpoint i New Orleans til en førsteplads ved det fjerde checkpoint i Ecuador.
Derfra lå søstrene i front. Og førstepladsen havde de ingen planer om at smide væk på den sidste etape.
Strandet
Men heldet fra de foregående etaper så umiddelbart ikke ud til at være med Susie og Heidi Rasmussen, da de trådte over grænsen til Argentina.
Søstrene endte nemlig med at strande i den nordlige by Humahuaca uden nogen transport videre mod målstregen.
- Det så virkelig sort ud. Vi var sikre på, at vi ikke ville vinde, husker Heidi Rasmussen.
Efter en overnatning i byen og utallige snakke med de lokale fandt Susie Rasmussen dog frem til, at de kunne tage en taxa til byen Guemes.
Her kunne de forhåbentlig finde en bus til Cordoba, Argentinas næststørste by, og derfra komme videre til Buenos Aires.
Stolt taxachauffør
Men her opstod der også problemer for de nordjyske søstre.
I modsætning til dem havde taxachaufføren nemlig ikke travlt, og som en af de få taxaer, der måtte forlade lokalsamfundet, kunne han ikke starte turen uden stolt at vise dem det bevis, han havde liggende i handskerummet.
- Han tog sig god tid, og vi sagde ”ej, hvor er det flot”, men i virkeligheden tænkte vi bare: ”for helvede, vi skal videre,” griner Heidi Rasmussen.
Søstrene håbede nemlig at nå Guemes i tide til at kunne tage en bus videre allerede samme aften.
Og heldet var med dem. Der gik en bus til netop Cordoba kun ti minutter efter deres ankomst.
Hvad der ville være sket, hvis søstrene var ankommet ti minutter senere til Guemes, ved de ikke. Måske gik der en senere bus, eller måske ville de være blevet tvunget til at overnatte i byen – og dermed muligvis have tabt konkurrencen.
Ville købe alle billetterne
I Cordoba fik Susie og Heidi Rasmussen fat i, hvad de selv kalder ”guldbilletten”: En natbus direkte til Buenos Aires.
Og her kom konkurrencegenet for alvor frem i søstrene.
Med et solidt budget til resten af turen forsøgte Susie og Heidi Rasmussen nemlig at købe de resterende 15 billetter til afgangen, da de frygtede, at Nicolai Klejs og Christian Vagn Uhre var lige i nærheden.
Søstrene fik dog nej til deres efterspørgsel og måtte i stedet nøjes med fire billetter.
- Det var vores sidste natbus på turen, så vi ville gerne sidde godt. Derfor købte vi to sæder hver, forklarer Heidi Rasmussen.
”Øv, øv øv”
Det ville da også have været spild af penge, hvis søstrene var sluppet af sted med at købe alle billetterne.
For vennerne fra blåt hold havde nemlig taget en natbus direkte fra den nordlige by San Salvador de Jujuy mod Buenos Aires og kom derfor slet ikke til Cordoba.
Det betød dog, at både søstrene og vennerne ville ankomme til Buenos Aires om morgenen 18. december.
Susie og Heidi Rasmussen var sikre på, at vennerne var lige i hælene på dem, og da de nåede checkpointet, synes de da også at have fået bekræftet deres frygt.
Susie Rasmussen var nemlig sikker på, at hun kunne se blåt holds fotograf ved målet, hvilket betød, at Nicolai Klejs og Christian Vagn Uhre allerede var kommet i mål.
- Vi tænkte bare ”øv, øv øv,” husker Heidi Rasmussen.
Stolte nordjyder
Det kom derfor som en stor overraskelse for de nordjyske søstre, da de åbnede bogen og så, at de havde vundet programmet.
- Det er kraftedeme løgn, skreg Susie Rasmussen.
Heidi Rasmussen var for længst begyndt at græde.
For det handlede aldrig "bare" om at vinde. Mest af alt handlede det om at gennemføre ræset sammen – og vise hele familien Danmark, at ”et par nordjyske damer midt i livet også kunne gennemføre sådan en rejse”.
- I starten kiggede vi på alle de unge deltagere og tænkte ”vi får aldrig et ben til jorden”, men så lykkedes det os sgu at komme først, siger Susie Rasmussen.
- Det, synes vi faktisk selv, er ret sejt. Vi er lidt stolte, tilføjer hendes søster.
- Det er vi – selvom vi er nordjyder, griner Susie Rasmussen.
Indstillet på at tabe
Nicolai Klejs og Christian Vagn Uhre var da heller ikke i tvivl om, at søstrene fra grønt hold ville løbe med sejren.
Faktisk var vennerne sikre på, at de selv ville blive nummer to, allerede da de ankom til den argentinske grænse og blev tvunget til at overnatte der.
Derfor beskriver de også ankomsten ved checkpointet som ”en endelig bekræftelse på en erkendelse, vi allerede havde gjort os”.
Men selvom venneparret var indstillet på ikke at vinde, var det stadig med skuffelse, at de skrev deres navne under søstrenes i bogen.
- Vi havde været et af de mest konsistente hold i programmet og var altid enten nummer et eller to, så at heldet ikke lige tilsmilte os til sidst, kan man da godt være en smule skuffet over, fortæller Nicolai Klejs.
Pengene skal bruges på løbesko
Susie og Heidi Rasmussen har også et bud på, hvorfor det blev netop dem, der løb med sejren.
Og held var uden tvivl en afgørende faktor, anerkender de.
Samtidig blev de også mere modige og villige til at tage chancer, jo længere de kom på rejsen.
- Det, der reddede os, var, at vi blev mere modige, turde tage chancer – og at der var held i dem – og at vi ikke blev sure, når det gik i vasken, siger Susie Rasmussen.
Pengepræmien på de 250.000 kroner har søstrene stadig lidt svært ved at forholde sig til. Men de har dog et bud på, hvad noget af den skal bruges på:
- Et par løbesko, griner Heidi Rasmussen og tilføjer, at nogle af pengene nok også skal bruges på at forkæle deres familie.
Se finalen af 'Først til verdens ende' mandag den 22. maj klokken 20.00 på TV 2 og allerede nu på TV 2 Play.