Vingegaard har lavet særlig aftale med sin kone efter uhyggelig episode

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Allerede tilbage under Tour de France fortalte Jonas Vingegaard om overvejelserne.

Den 4. april 2024 er en dato, der for evigt har printet sig ind i hukommelsen hos familien Vingegaard.

Datoen er den dag, hvor Jonas Vingegaard med 33 kilometer til mål i Baskerlandet Rundt styrtede i et sving på en nedkørsel og lå bomstille. En punkteret lunge, brækkede ribben og kraveben samt 12 dages indlæggelse på hospitalet blev udfaldet.

Men der var mere end det. Frygten for at dø fyldte også hos Vingegaard, da han lå på bjergskråningen, fortalte han på første hviledag under Tour de France. Derfor er sikkerheden også blevet et stort tema mellem Vingegaard og konen Trine Marie Vingegaard Hansen, når han er på cyklen.

Derfor lavede de to også en aftale om, at hvis den dobbelte Tour-vinder skulle fortsætte på cyklen, måtte han køre mere sikkert i fremtiden. Det forklarer danskeren i et program på DR.

- Hvis jeg føler, det bliver for farligt, er det bedre at trække sig, end det er at kæmpe med. Så kan man prøve at køre sig op igen senere, og så må man bruge de ekstra kræfter, som det nu engang koster, siger han til DR i forbindelse om en snak om aftalen med Trine.

Jonas Vingegaard bringer selv 11. etape af Tour de France op som et eksempel, hvor Tadej Pogacar angreb på en nedkørsel. Her forklarer Vingegaard tidstabet med, at han ikke havde lyst til at tage samme risiko nedad.

Som bekendt fandt Vingegaard kræfterne frem, hentede sloveneren og vandt etapen.

Rolf Sørensen er ikke bekymret

Aftalen, som Jonas Vingegaard har lavet med sin kone, bekymrer dog ikke TV 2 Sports cykelekspert Rolf Sørensen, selvom toppen af cykelsporten ofte er præget af de yderste marginaler og få procenter.

For Rolf Sørensen mener ikke, at aftalen sportsligt kommer til at ændre det store for måden, Vingegaard kommer til at køre cykelløb på fremover.

- Han kommer ikke til at køre anderledes, fordi han kører allerede meget, meget sikkert, og han har det her meget stærke hold omkring sig, så han skal nok holde sig ude af problemer, siger han.

Rolf Sørensen mener ikke, at frygten kommer til at sidde i Vingegaard, når først han sætter sig i sadlen. For gør den først det, så kan han ikke præstere på samme høje niveau.

Det oplevede Rolf Sørensen selv i slutningen af sin karriere.

- Det sidste år af min karriere tog jeg nok lidt færre chancer, og det betød bare, at jeg ikke kunne være med.

Men det kommer ikke til at ske for Jonas Vingegaard, mener cykeleksperten.

- Det er klart, at hvis der for eksempel er en etape med brosten, så er der altid en risiko, men han og holdet er altid på forkant med tingene.

- Der er jo altid en risiko forbundet med alting på en cykel, men han er jo virkelig god til at holde sig ude af problemer, fordi han har så stærkt et hold omkring sig, siger Rolf Sørensen.

Hintede for det tidligere

Allerede tilbage under sommerens Tour de France åbnede Jonas Vingegaard for første gang helt op om den grimme oplevelse i Baskerlandet Rundt.

Her forklarede han blandt andet, hvordan hans kone, Trine, også troede, at han skulle dø, men også at tankerne om sin egen sikkerhed fremover havde været der.

- Det gør på en eller anden måde, at jeg vil være mere forsigtig. Og man kan godt være mere forsigtig og samtidigt køre med i cykelløbene om sejrene.

- Jeg tror bare i det hele taget, at jeg tænker mere over, hvornår jeg skal tage de her risici, sagde Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard gennemførte Tour de France og endte som nummer to efter Tadej Pogacar.


Nytår i Gaden: - Det er en anden fest end normalt

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Nytårsfesten er forløbet planmæssigt i Jomfru Ane Gade.

Tusindvis af gæster fejrede nytårsaften i Jomfru Ane Gade, hvor festen har været i gang hele natten. Blandt andet på Zwei Grosse Bier Bar, hvor festen først sluttede klokken 06:00.

- Det har været et nytår som alle andre.

- Ud fra omsætningen kan man mærke, det er en anden fest end normalt, siger Kirstine Lauritzen, der er venue manager på Zwei Grosse Bier Bar.

Valfarter til Gaden

Nytårsaften er der kaldt ekstra mange på arbejde på natklubben, og onsdag morgen ved 7-tiden sad venue manageren og evaluerede aftenen sammen med kollegerne.

- Gæsterne opfører sig pænere end normalt.

- Stemningen er det bedste. Både blandt personalet, men også blandt gæsterne. Alle er enige om, hvad der skal ske, og det er, at vi skal fejre, at vi er kommet ind i det nye år, siger Kirstine Lauritzen onsdag morgen.

Ifølge Kirstine Lauritzen kommer gæsterne senere i byen på en nytårsnat end en normal weekendaften. Det betyder også, at festen fortsætter til længere ud på natten. Og alt i alt har nytårsfesten været en succes på Zwei Grosse Bier Bar.

- Folk valfarter hertil fra mange steder i landet og verdenen. Folk samles bare her i Gaden hos os, og det kan man mærke. Der har bare været rigtig god stemning, lyder det fra Kirstine Lauritzen.

Det er ikke kun i Jomfru Ane Gade, at mundvigen vender opad efter nytårsnatten. Det gør den også hos Nordjyllands Politi, der har haft en "relativ rolig nat". Det kan du læse mere om herunder:


Politiet gør status: Sådan forløb nytårsnatten

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Det har været en relativ rolig nytårsnat for ordensmagten.

2024 er blevet til 2025, og årets største festaften er overstået.

Det er den også for Nordjyllands Politi, som beretter om en forholdsvis rolig nytårsaften i det nordjyske.

- Aftenen og natten er forløbet relativt stille og roligt. Vi har som altid fået en masse anmeldelser nytårsaften, men det er primært i småtingsafdelingen, siger vagthavende hos Nordjyllands Politi, Mikkel Lousdal.

- Anmeldelserne er meget klassiske, som de er en normal fredag eller lørdag aften, hvor der kan opstå uenigheder mellem folk. På samme måde bliver der lagt lidt oveni en nytårsaften, hvor fyrværkeri kan falde ned uhensigtsmæssige steder eller andet, lyder det.

Småbrande flere steder

I løbet af natten har der været flere småbrande rundt i det nordjyske. Blandt andet har der været containerbrande i Aalborg, mens der også har været udrykninger til Aalbæk, Støvring og Frederikshavn.

- Nogle af de her brande er formentlig forårsaget af fyrværkeri, siger vagthavende.

Regnvejr og blæst prægede samtidig det meste af Nordjylland i de sene aften- og nattetimer, og det kan også have haft betydning for nytårsnatten.

- Det har været relativt fredsommeligt, og vejret har måske taget toppen af festen, siger Mikkel Lousdal.

En af de brande, der muligvis er forårsaget af fyrværkeri er i Frederikshavn, hvor der opstod brand i en tilbygning til en spejderhytte. Det kan du se billeder fra herunder:


Hundeophold hitter: - Vi er faldet helt bagover

Foto: Bertram Bailey / TV2 NORD

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Aalborg Airport Hotel tilbyder nytårsophold for hunde og deres ejere, og det er en stor succes.

For mange hundeejere kan nytårsaften være alt andet end festligt. For bulder og høje brag fra farverige raketter kan skabe angst og stress hos hunde, og det kan være svært at finde et trygt sted at fejre overgangen til det nye år.

Derfor har Aalborg Airport Hotel lanceret et særligt nytårsophold, der skal skabe tryghed for både to- og firbenede.

Med sin placering tæt på Aalborg Lufthavn, er hotellet udstyret med lydisolerede vægge og vinduer - og det tilbud går som varmt brød.

Faktisk har interessen været overvældende, det fortæller Hotelchef, Marie Stender.

- Vi er faldet helt bagover, for vi er jo udsolgt, men jeg får stadig beskeder i indbakken fra folk der gerne vil på venteliste, siger hun.

Du kan se hvordan et særligt hundeværelse ser ud i videoen:

Se indslaget her.

Campagne til ejeren, hat til hunden

Det er andet år i træk, at Aalborg Airport Hotel tilbyder det særlige nytårsophold for mennesket og dets bedste ven. I år har hotellet gjort opholdet til en fuld oplevelse, der ikke kun fokuserer på hundens behov, men også på ejerens.

- Man komme ned og skåle i champagne klokken 24. Vi er her under hele fejringen sammen med hunden og gæsten, fortæller hotelchefen.

Der er også mulighed for hunden at iklæde sig nogle særlige små nytårshatte, hvis de er til det.

Hotellet prøver at skabe trygge omgivelser for hundene, og det betyder at man også godt putte med vovsen oppe i hotelsengen.

- De skal føle sig hjemme mens de er her, men vi har gjort klar, så der er noget ekstra rengøring, det må vi tage med, fortæller Marie Stender.

Beklædning til at sætte hundene i festhumør Foto: Mie Skjødt Nielsen / TV2 Nord

En form for nytår, der er kommet for at blive

Ro, tryghed og lidt ekstra forkælelse til både hunde og ejere ser det ud til, at Aalborg Airport Hotel har ramt noget helt særligt behov for alternativer til den ellers larmende nytårsaften.


Sidste år blev nytårsopholdet introduceret uden at hotellet vidste, hvor stort behovet var. Men efter massiv interesse fra hundeejere, alt fra ejere af små shih tzu’er til store labradorer, ligner det, at en tur på hotel med hunden er kommet for at blive.

- Der er allerede reservationer til næste år, og folk er villige til at køre langt for deres hundes skyld, afslutter Marie Stender.


Mens resten af Danmark venter på kongen, ventede de på dronningen i Nordjylland

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Selvom dronningen har abdiceret, holder hun øjensynligt stadig nytårstaler.

I aften blændes der op for den første nytårstale begået af Hans Majestæt Kong Frederik.

Men allerede ved middagstid var der nytårshøjtidelighed ved Budolfi Kirke i Aalborg, hvor Dronning Margrethe 'den anden' gav nytårstale - den kan du se i en forkortet version i toppen af artiklen.

Hvordan kan det være, De fortsætter med at holde nytårstaler?

- Sagen er jo den, og det jo er dejligt og vidunderligt at være en aktiv pensionist, og i aften er det jo Frederiks første tur til at holde en tale. Samtidig er jeg jo her i Aalborg i dag, fordi jeg laver småjobs for ham, som han ikke selv orker. Og så har jeg jo mulighed for at tjene sorte penge. Og det er jo vidunderligt at kunne fordele tingene på den måde. Jeg orker det, og jeg vil det meget gerne, siger 'dronningen' til TV2 Nords udsendte.

Foto: Bertram Bailey / TV2 NORD

Det var naturligvis ikke Dronning Margrethe 2., der gav talen, men Jan Hertz, der i flere år har turneret som den forhenværende regent.

Kårede også ildsjæl

Det skete i forbindelse med nytårshøjtideligheden, der var arrangeret af Aalborg Kanonlaug og Christian Den Fjerdes Laug.

Her blev også Årets ildsjæl kåret. Prisen og præmiesummen på 20.000 kroner gik til Birgith Thisted fra Gug Badminton Klub.

Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Fiskehandler delte overskudsfisk ud til trængende familier

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

For andet år i træk deler Johnny Ertmann overskudsfisk ud til værdigt trængende familier.

Mange nordjyder kæmper med at få råd til nytårsmad, men det gør ejeren af en lille rullende fiskebod nu noget ved.

Normalt holder Johnny Ertmann foran Meny i Aabybro, men tirsdag kørte han i stedet sin rullende fiskebiks til Kaas, hvor han donerede al den fisk, han havde tilbage efter nytårssalget til værdigt trængende familier.

- Det er super dejligt det her. Det er altid skønt at få lidt ekstra til fryseren, siger Kim Hand, der er dukket op for at få del i overskudsfiskene, og som skal nogle af dem i aftenens nytårsmenu.

Og det var noget af et udvalg, de fremmødte kunne få. Der var fiskefrikadeller, rødspættefileter, skærisinger, isinger, røget laks, røget makrel, forskellige salater og lakseroulader.

Bliver ved i mange år

Det er ikke første gang, fiskehandleren deler ud af sine overskudsfisk. Også sidste år delte han flere hundrede kilo torsk, laks og fiskedunser, som familierne kunne få med hjem.

Se hele indslaget her.

Dyre varer, de ellers ikke ville kunne komme i nærheden af.

- Jeg gør det fordi, det er et godt formål. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skal stå og smide noget væk, der ikke fejler noget, og sidste gang jeg gjordet det, blev jeg så rørt af det. Der var børnefamilier, der kom og fik fiskene, og det rørte mig virkelig, og så kan jeg ikke se en grund til, at varer, der ikke fejler noget skal smides væk. Nu lukker vi ned i nogle dage, og så skal det gives væk til nogen, der gerne vil have det, siger fiskehandleren.

Med uddelingen sidste år opstod også Johnny Ertmanns sorteringspolitik - for som han siger:

- Dem i de store Teslaer mangler vist ikke mad – de vil bare have noget gratis. Det er det ikke beregnet til. Det er beregnet til folk, der ikke har. Det skal være folk, der ikke synes, de har mange penge at gøre med, og så skal de have lov til at have glæden ved at få det, siger Johnny Ertmann og fortsætter:

- Det skal ikke være folk, der kommer i en stor ny Mercedes eller i en Tesla, der kommer og får. Det er ikke det, der er meningen med det.

Johnny Ertmann regner med at blive ved med tiltaget de næste mange år.