Alexander skal repræsentere Danmark i stor international konkurrence: 100 millioner euro er i spil
Foto: Privatfoto
Alexander Bengtsen driver iværksætterhuset i Vorupør, hvortil han tiltrækker ildsjæle fra nær og fjern. Det belønnes.
Iværksætterhuset 'Surf & Work Silicon VØ' har allerede modtaget 10.000 euro i konkurrencen om at blive en af årets seks europæiske Startup Villages.
Konferencen Startup Olé har gennem sin historie samlet mere end 40.000 deltagere fra mere end 120 lande. Her mødes mere end 1.500 startups med mere end 300 virksomheder og investorer med en investeringsportefølge på over 100 millioner euro.
På trods af Vorupørs meget lille størrelse, i europæisk sammenhæng, med sine bare 650 indbyggere, er der lagt mærke til iværksætterhuset uden for landets grænser.
En stor anerkendelse, som stifter Alexander Bengtsen var ganske overrasket over at få:
- Det er vildt overraskende. Især, når jeg ser på, hvilke projekter rundt om i Europa, vi har været oppe imod. Det er en kæmpe ære at modtage prisen, og at Surf & Work Silicon VØ nu er med til at danne skole for, hvordan man kan skabe tilflytning rundt om i de europæiske landområder, er mere, end jeg kunne drømme om, siger en stolt Alexander Bengtsen.
I løbet af de sidste par år har han gennem iværksætterhuset 'Surf & Work Silicon VØ' formået at samle 35 tilflyttede surfere og ildsjæle, der alle deler drømmen om et liv som iværksætter i en tidligere folkeskolebygning i Vorupør.
Det belønnes nu, hvor Alexander Bengtsen, der foruden iværksætterhuset også driver virksomheden VILD IS, efter modtagelse af fornem pris, skal repræsentere Danmark og være en af hovedtalerne på den internationale konference i Spanien.
Fra København til Vorupør strand
Alexander Bengtsen er selv tilflytter fra København og flyttede oprindeligt til Vorupør for at komme væk fra storbyen og tæt på bølgerne. Det var særligt byens surfermiljø, der tiltrak Alexander Bengtsen, og det fik ham til at rykke til Cold Hawaii, som byen ofte omtales som.
- I begyndelsen var vi kun tre iværksættere på en lille del af den gamle folkeskole, der ellers lå mørk og øde hen. Nu er her liv fra tidlig morgen til sen aften, siger Alexander Bengtsen, stifter af VILD IS, der desuden kan dele, at han nu endelig kan begynde at trække en smule løn og drive det professionelt.
For i projektets begyndelse var der ikke råd til at få en krone i løn, mens dage blev til nætter på kontoret. I dag kan Alexander Bengtsen kalde sig vandisproducent, da han, foruden iværksættermiljøet, driver virksomheden VILD IS.
På Surf & Work Silicon VØ sidder han sammen med arkitekter, tøjproducenter, journalister og marketingfolk, der arbejder på hver deres iværksætterdrøm som nye indbyggere i byen.
Nyt liv i lokalsamfundet
Den øgede tilflytning i lokalområdet får også opmærksomhed fra erhvervschef i Thy Erhvervsforum Lisbeth Bang Nielsen:
- Når man ser på, hvad Surf & Work Silicon VØ er lykkedes med i Vorupør, overrasker det mig ikke, at projektet har vundet så flot en pris. Det beviser, at man ved at udnytte et særkende ved et lokalområde og al den ildsjælekraft, som Alexander Bengtsen har mønstret lige siden etableringen, kan skabe et unikt miljø, som tiltrækker mennesker fra hele landet, siger hun og fortsætter:
- Det er netop det, som eksempelvis de lokale aktionsgrupper i Thy er sat i verden for, og det glæder mig, at det er med til at støtte udviklingen af landdistrikterne og kystområderne i Thy.
Lisbeth Bang Nielsen glæder sig derfor på byens vegne over projektets store succes.
Konferencen fortsætter frem til den 7. september, hvor det vil afgøres hvilke startups, der bliver årets seks europæiske Startup Villages.