Flere ton druer bliver plukket denne weekend
Foto: Christopher Høeg Lundberg / TV2 Nord
Denne weekend er høsten på de første solaris-druer gået ind med hjælp fra frivillige. Druerne laver Guldbæk Vingård til en mousserende hvidvin med navnet Primo.
Høsten er gået ind på Guldbæk Vingård.
Både i dag og lørdag har frivillige vinplukkere været ude for at hjælpe med at plukke druer. Lørdag blev 3 ton druer indsamlet og arbejdet er stadig i gang i dag.
Den første høst på Guldbæk Vingård, er denne weekend, og det er druer til en musserende vin, der plukkes.
- Det betyder alt, at folk vil hjælpe. Små 20 mennesker er her i dag, og det vi kan gøre på en time alle os, tager jo 20 timer for en enkelt mand, siger Kim Thrysøe, der er anden generations vinbonde på Guldbæk Vingård.
Den fedeste weekend
Høsten i denne weekend er kulminationen på flere måneders arbejde.
- Det er det fedeste. Hele året peger hen mod det her, for alle de bestræbelser vi har gjort os i marken, ser vi resultatet på nu, forklarer Kim Thrysøe.
Vinbonderne har 15.000 stokke, som hver især giver et par kilo druer, som laves til vin. De druer, der bliver plukket denne weekend, bliver til omtrent 2.000 liter mousserende vin.
- Det bliver i hvert fald mere end vi selv kan drikke, griner Kim Thrysøe.
En god, tør sommer
Det svinger meget fra år til år, hvor mange flasker vin, Guldbæk Vingård kan producere. Men Kim Trysøe anslår, at det bliver i omegnen af 15.000 flasker plus/minus.
- Det har været et rigtig godt år. Det har været en tør sommer, så selvom vi kom sent i gang, er det blevet hentet rimelig godt. Det har været tørt og solrigt, og det er lige det, vi går efter.
Hvert år begynder sæsonen i januar eller februar, hvor rankerne beskæres. Og i maj springer blomsterne ud.
- Og så går det rasende hurtigt, siger han.