Børnehavebørn i Rebild giver miljøet en ekstra hånd
For fjerde år i streg holder Rebild Kommune klima uge. Projektet bliver større og større, og der er ingen grænser for, hvor tidligt man kan lære at passe på jorden.
Som et led i Rebild Kommunes klimakampagne hjælper hele kommunen med at gøre noget godt for miljøet. Det gælder også børnehaven Tumlehøj i Rebild.
For fjerdeår i træk gør Rebild Kommune en indsats for at redde miljøet og modvirke klimaforandringer. Da de lavede den første kampagne i 2014 var der kun tilmeldt 9 arrangementer. I år - kun 3 år efter - er hele 60 skoler, børnehaver, virksomheder, landbrug og andre aktører med i den store kampagne.
En af aktørerne i år er Tumlehøj børnehave i Rebild. Her holder man i de næste to uger temauge, hvor børnene laver forsøg og lærer, hvad klima er.
Tirsdag lærte børnene at lave vindmøller selv ud af papir.
- Vi har lavet vindmøller. Og hvad gør vindmøller? De laver strøm, siger Simone Møller Larsen på 5 år, der går i Tumlehøj.
Udover vindmøller kommer børnene til at lave genbrugspapir, grave et dødt dyr ned og lære, hvad der sker med de døde dyr i jorden efterfølgende, de skal lave vandmålere og bivokslys og tale om madpakkeaffald. Alt dette og meget mere bliver taget op på de forskellige stuer fordelt på aldersgrupper.
Rebild Kommune ønsker med kampagnen Klima Rebild 2017 at gøre en indsats på klimaområdet. Og med den store stigning i deltagelse kan det tyde på, at Rebild Kommune har fundet et formål, der passer borgerne.
- Det er et udtryk for, at rigtig mange kan bruge det her til noget, og rigtig mange synes, det er vigtigt og alvorligt at tage de her ting seriøse. For mig at se er der kun en vej frem for Klima Rebild, og det er at fortsætte, siger Sussi Handberg, der er tovholder for Klima Rebild 2017.
Og børnene i Tumlehøj er da også kommet med deres bud på, hvad de selv kan gøre efter en dag i klimaets tegn.
- Alt det madpapir vi har i vores madkasser, det skal samles og smides ned i den kæmpe sorte skraldesæk derovre, og så skal vi se på mandag, hvordan det så er, siger 5-årige Naya Skårup Rask Hansen, der i dag har lært, hvordan dyr kan dø, når man efterlader skrald i naturen.