Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stort drama i de sidste minutter: AaB sikrede sig point mod Silkeborg til allersidst

AaB skulle bruge tre point mod Silkeborg for at æde sig ind på Horsens over nedrykningsstregen.

Chancerne er ved at rinde ud for AaB, hvis holdet vil spille Superliga i næste sæson.

Med syv point op til nærmeste hold over nedrykningsstregen var opgaven klokkeklar for aalborgenserne: Der skulle tre point med hjem fra Silkeborg i fredagens superligakamp.

Og AaB startede også som fyr og flamme. Offensivt pres gjorde Silkeborg IF groggy, og gæsterne fra Aalborg satte sig fuldstændig på spillet i kampens indledning.

Og det var da også AaB, der først fik bolden i netmaskerne. Efter et godt indlæg var det AaB norske forsvarsspiller Daniel Granli, der bankede bolden i mål med et hårdt vristspark: AaB var foran efter 22 minutter og kurs mod tre point. 

Men blot tre minutter senere: Hjørnespark til Silkeborg og 1-1 på et hovedstødsmål af den blot 19-årige Alexander Busch fra Silkeborg.

Selv om AaB stadig havde godt fat i spillet efter udligningen, var det Silkeborg der igen kunne juble efter 41 minutter.

AaBs 18-årige midtstopper Sebastian Otoa begik en klodset straffespark, og Silkeborgs Tonni Adamsen sendte kuglen sikkert ind bag AaBs tyske målmand.

Drama til allersidst

Anden halvleg blev mere jævnbyrdig - dog med AaB som det mest offensive og jagtende hold. 

Og længe så det også ud til, at AaB igen skulle rejse hjem uden point. 

Men i 89. minutter sendte Marco Ramkilde et skud af sted lige uden for Silkeborgs felt. Bolden blev afrettet og via overliggeren sneg bolden sig lige nøjagtigt ind over stregen.

Dermed reddede AaB sig fortjent et point mod Silkeborg.

Holdet har dog stadig seks point op til Horsens, som tager imod FC Midtjylland på søndag.

'Nordjyllands hold' har nu seks kampe til at redde sig fra nedrykning, og næste kamp er hjemme mod Lyngby på næste søndag.


- Det er bare fucked up, siger skuffet AaB-træner

Det blev en sort fredag aften for AaB.

Det var ikke sjovt at have ansvaret for det AaB-hold, der tabte med 0-4 i egen hule til AGF.

Men det var virkeligheden for Menno van Dam, der også i sidste uge tabte 0-4 på hjemmebane.

- Det er bare fucked up … Undskyld, at jeg siger det på den måde. Men vi kan ikke score og giver alt for meget væk, fortæller Menno van Dam til TV 2 Sport, hvortil han uddyber:

- Vinden havde noget indflydelse, men da vi havde den i ryggen, scorede vi ikke. Vi laver for mange fejl, men som jeg siger, så er vi stadigvæk i en proces.

AaB skal nu forsøge at rejse sig igen, når Randers venter i næste uge.

- Jeg laver fejl – alle laver fejl, men vi må analysere og komme tilbage igen, og vi skal forberede os på kampen der, fortæller van Dam videre.

Nederlaget efterlader AaB med seks point for lige så mange kampe.

3F Superliga

1 AGF 13

2 Silkeborg IF12

3 FC Midtjylland 11

4 FC København 11

5 Brøndby IF 10

6 FC Nordsjælland 8

7 Randers FC 7

8 AaB 6

9 Sønderjyske 4

10 Viborg 2

11 Lyngby 2

12 Vejle Boldklub 0


Udklasseret: Flere skraber bunden i ekspertdom

TV 2 Sports ekspert bedømmer endnu en 0-4-nederlag til AaB.

Peter Graulunds karakterer:

Vincent Müller: 3

Kasper Jørgensen: 4

Oumar Diakhite: 4

Lars Kramer: 3

Sebastian Otoa: 3

Kasper Davidsen: 3

Mylian Jimenez: 3

Andres Jasson: 3

Melker Widell: 3

Mathias Jørgensen: 3

John Iredale: 3

Indskiftere

Nicklas Helenius: 4

Oliver Ross: 5

Mads Bomholt: UB

Noel Atli Arnorsson: 4

Kelvin John: 3

AaB

De startede fint de første 10 minutter, men blev derefter totalt udklasseret på intensitet og power af AGF i første halvleg. AaB var fortjent bagud 0-3 ved pausen.

De forsøgte desperat at skifte fire spillere i pausen, men lige lidt hjalp det. Igen et stort nederlag på hjemmebane. Det må gøre ondt ind i sjælen i det nordjyske.

AGF

Hvilken energi, fysik, dynamik og vilje til at bruge de kræfter, som skal til for at nedbryde en modstander på deres egen hjemmebane.

AGF bejler så sandelig til toppen af Superligaen med en stor præstation igen. Og Patrick Mortensen bliver bare ved og ved, Superliga-topscoreren.

Kampens spiller: Gift Links, AGF (8)

Igen splittede han venstre side ad. Han var ophavsmand til første scoring og hvilken perle af et frispark, han selv sparkede ind.

Links fik en hård tackling til sidst i første halvleg. Måske var det derfor, han måtte lade sig udskifte i anden halvleg. Jeg ville ellers gerne have set endnu mere til den hurtige kant.


AaB ydmyget på eget græs for anden gang i træk.

AaB havde egentlig fået en fornuftig start på sæsonen, der bød på to sejre og seks point i de første fire kampe af 3F Superligaen.

Sidste weekend led de dog et rædderligt nederlag hjemme på Aalborg Portland Park på 0-4 til Brøndby IF, og det blev ikke bedre denne fredag, hvor AGF kom på besøg.

AaB fik ørerne i maskinen og tabte igen 0-4.

Første halvleg blev helt håbløs for aalborgenserne. Allerede efter 20 minutter var mandskabet bagud med 0-2 efter scoringer fra Mads Emil Madsen og Gift Links.

Sidstnævntes mål kom direkte på frispark i den kraftige vind, hvor bolden strøg i modsatte målhjørne.

AGF fortsatte med at være det bedste hold, og hjemmeholdet var ikke gode venner med bolden. Kampen skulle dog frem til 38. minut, før AGF scorede til 3-0.

Endnu en dødbold blev AaB straffet på.

Et hjørnespark bliver snittet af AaB-forsvareren Kasper Jørgensen, og så ender den i panden af AGF-angriberen Patrick Mortensen, der header den ind bag AaB-målmand Vincent Müller.

Samme skæbne som sidst

De første 45 minutter var gået, og der skulle et mirakel til, hvis AaB skulle have noget med fra opgøret.

Sådan blev det da heller ikke, og hjemmeholdet kom til at lide samme onde skæbne, som de gjorde i sidste weekends opgør mod Brøndby.

Et 0-4 nederlag.

Og ligesom sidst blev et mål mod slutningen af opgøret sømmet i kisten. AaB's Andres Jasson begik straffespark, og det scorede Patrick Mortensen på til slutresultatet.

AaB har dermed seks point efter seks spillede kampe.


Kulturelle fællesskaber skal komme mistrivsel til livs

Kulturelle løsninger på de unges trivsel blev i dag diskuteret på Kulturmødet på Mors.

Panelet var stillet op til debat på Kulturmødet fredag middag. Blandt dem var Mads Gregorius Krag og Karen Grøn, der begge mener, at kulturen kan gøre en stor forskel for de unges mistrivsel.

- Kunsten er det her frirum, hvor jeg kan være, som jeg vil være, fortæller Mads Gregorius Krag, kulturskaber og bestyrelsesmedlem hos Ung Kult.

For Karen Grøn, der er direktør i Trapholt, handler kultur om meget mere end kunsten selv.

- Det spændende ved det kunstneriske felt er, at man arbejder med sin indre motivation. Dvs. jeg arbejder faktisk med, hvordan jeg motiverer og engagerer mig i noget andet uden for mig, forklarer Karen Grøn.

Se hele indslaget her:

Kulturens udfordring

Flere unge oplever dog, at det kan være svært at finde vej ind i kulturen.

- Nogle gange kan det være lidt skræmmende at gå ind i et fællesskab med det her, siger Mads Gregorius Krag.

Det er dog ikke den eneste barriere, som de unge kan møde. Ifølge Karen Grøn har de unges forældre også et ansvar, når det kommer til deres børns manglende brug af kulturtilbuddene.

- Der er måske også nogle forældre, der er lidt dovne og som ikke hjælper de unge med at holde fast, fortæller Karen Grøn.

Har man, ung som gammel, først fået benet indenfor i det kulturelle fællesskab er der for Karen Grøn dog ingen tvivl.

- Det fællesskab, man kan få, giver nogle, man kan undersøge verden sammen med.

Kulturmødet på Mors afholdes frem til lørdag den 24. august.


Smørrebrød er en generelt vinder i Nordjylland. Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix

Test af smørrebrød: Særligt ét stykke stjal opmærksomheden

Der findes rigtig meget godt smørrebrød i Aalborg. Men ét sted skilte sig ud fra mængden.

Der findes et væld af smørrebrødsrestauranter i Aalborg. Men hvor får man egentlig det bedste stykke? Og hvor får man det bedste til prisen?

Det giver 'Den skallede kok' Carsten Olsen her sit bud på.

- Jeg er rigtig glad for smørrebrød, og jeg er nok kun blevet det mere med alderen, siger Carsten Olsen.

Da han for efterhånden en del år siden uddannede sig til kok, havde han store drømme om at prøve det nye og spændende indenfor gastronomien. Men som tiden er gået, sætter han mere og mere pris på det klassiske.

- Smørrebrød er noget, jeg både laver til mig selv derhjemme, og som jeg går ud og spiser. Men jeg kender faktisk ikke så mange af Aalborgs smørrebrødsrestauranter indgående, så det bliver spændende at se, hvad de har at byde på, siger kokken.

Når han smager, er der flere ting, han vil lægge mærke til. Fyldet på brødet skal selvfølgelig være velsmagende og ordentligt tilberedt, men faktisk betyder smørrebrødets bund også meget.

- Jeg bliver glad, hvis det er godt brød. Brød, der tilfører noget smag og bidrager med noget tekstur

Sådan tester vi:

TV2 Nord har udvalgt fem smørrebrødsrestauranter i byen, som varierer i pris og identitet. Det er altså ikke smørrebrød fra samtlige af byens smørrebrødsrestauranter, der bliver testet.

Smørrebrøddet er lavet to-go af hensyn til produktionen, og det er altså ikke alle restauranterne, der er "to-go"-steder.

Hver restaurant har frit fået lov til at vælge det stykke, de helst ville have os til at smage.

Et rigtig dejligt stykke

Sted: Hos Isidor Henius

Pris: Rødspætte 139 kroner

Første stop på turen er rødspættefileten med rejer fra Hos Isidor Henius.

- Det er et rigtig flot stykke smørrebrød. Jeg kan godt lide, at man har gjort noget ud af det visuelle. Det er pænt og indbydende, siger Carsten Olsen, inden han sætter tænderne i første bid.

- Det er lækkert. Fileten er lækker sprød, og jeg bider mærke i en dejlig smørsmag. Jeg er ret sikker på, at den er pandestegt, og det kan jeg godt lide.

Rejerne ovenpå Fisken vækker også begejstring. De smager nemlig præcis som dem, Carsten Olsen med stor velbehag har brugt sommeren på at spise på Bornholm.

Stykket er dagens dyreste, men skræmmer ikke den skallede kok.

- Jeg vil sige, at det her stykke er pengene værd - næsten uanset hvad det koster. 139 kroner vil jeg til hver en tid give. Det er dyre råvarer, og der er rigeligt af det.

Se den store smørrebrødstest her.

Spændende og imponerende billig

Sted: Leben

Pris: Grissebassen 55 kroner

"Vinder af bedst til prisen"

- Her bevæger vi os væk fra det klassiske. Men det er et pænt stykke. Jeg kan godt lide stilen, siger Carsten Olsen.

Grissebassen består primært af et stykke gris, der er blevet både brasieret, presset og paneret. Det får selskab af lidt grønt, en kompot og et stykke sprødt svær.

- Det smager sgu godt. Sammensætningen af smage er rigtig god, og jeg var faktisk meget spændt på at smage det her. en virkelig god oplevelse.

- Og det er imponerende, at de kan gøre det til den pris. Der er jo meget arbejde i sådan et stykke. Mange processer for at få grisen herhen. Det er flot.

Præcis som det skal være

Sted: Den Bette Kro

Pris: Kartoffelmad 89 kroner

Med kartoffelmaden er vi tilbage i det klassiske hjørne. Maden er toppet med rødløg og bacon og så en detalje, der klart falder i kokkens smag.

- Man har valgt at fritere kapers. Det synes jeg er lækkert, og et godt valg. Kapers er altid gode, men de er lidt ekstra gode, når man friterer dem, så får de lidt ekstra på den salte smag.

- Brødet er rigtig lækkert. Man kan smage det, der er nogle kerner og det bidrager med noget til hele oplevelsen. Det er dejligt, siger Carsten Olsen.

Smagsoplevelsen er på sin vis ikke overraskende i det her stykke, men det gør heller ikke spor.

-Der er jo præcis det, der skal være, og det er en mad, jeg til hver en tid vil spise igen.

Velsmagende og mere værd

Sted: Aktuel

Pris: Tatar 65 kroner

- Der ser sgu godt ud. Igen er vi væk fra det klassiske. Man har byttet æggeblommen ud med en creme og brugt syltede rødløg i stedet for frisk, siger Carsten Olsen og bemærker det frisk dryssede purløg på toppen af maden.

Hovedelementet er tataren, lagt på brød, som også får komplimenter med på vejen fra kokken.

- Selve tataren har en god smag. Jeg kan godt lide, at den er lidt grov i strukturen. Det er rigtig dejligt.

- Det er velsmagende og jeg synes faktisk, den er mere værd, end de tager for den

Dagens bedste stykke

Sted: Mortens Kro

Pris: Jomfruhummer 98 kroner

- Det er et helt vildt flot stykke smørrebrød, siger Carsten Olsen begejstret om det højt belagte stykke, som byder på flere forskellige slags cremer, salat, fennikel, jordbær og jomfruhummer.

- Det er virkelig godt. Der er rigtig mange forskellige smage, men det passer bare sammen og komplimenterer hinanden så flot, siger kokken.

Det var nok ikke en mad, han selv har ville have fundet på, erkender han, inden han tager en bid mere.

- Jeg er normalt ikke fortaler for det der med jordbær i mad - jordbær brugt i en salat for eksempel - men her passer de bare, og de har den perfekte sødme. Og skaldyr skal være tilberedt, præcis som det er her. Det er blødt og lækkert. En virkelig dejlig oplevelse.