Nordjysk V-medlem fandt smuthul: Nu må flere gymnasieelever komme tilbage i skole
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST
Ordfører Anne Honnoré Østergaard fandt det 'fjollet', at lokalerne stod tomme. Ministeren lyttede - og nu må 1.- og 2.G'ere få lov til at møde op til undervisning på gymnasierne, mens 3.G'erne alligevel skriver deres afsluttende opgaver derhjemme.
Eleverne i 3.G på landets gymnasier kan passende give en high five til deres yngre med-studerende, når de går hjem for at skrive deres afsluttende opgaver.
Epidemiudvalget har nemlig besluttet, at 1.- og 2.g'ere landet over kan få lov til at indtage de ledige stole, mens de ældre elever alligevel arbejder derhjemme på deres traditionelle større opgaver.
- Vi kan jo lige så godt bruge al den fleksibilitet, der ligger i systemet, til at få så mange elever tilbage som muligt, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til TV 2.
Derfor er jeg glad for, at regeringen endelig er gået med til at udnytte den kapacitet, vi har til rådighed.
Anne Honoré Østergaard, nordjysk folketingsmedlem, Venstre
Ideen er ikke ministerens egen, men derimod det nordjyske folketingsmedlem Anne Honoré Østergaards. Hun er arbejdsmiljø-, forbruger- og afbureaukratiseringsordfører for Venstre.
Da hun fandt 'smuthullet' og præsenterede muligheden for at udnytte 3.G'ernes tomme lokaler, var både undervisningsministeren og Epidemiudvalget med på den. Og snart kan de yngste elever altså igen få fysisk undervisning.
- I Venstre har vi jo længe kæmpet for, at flere børn og unge skal tilbage til hverdagen. Det betyder, at vi bliver nødt til at tænke kreativt. Når 3.G’erne alligevel er hjemme for at skrive opgave, står skolerne tomme. Det skal vi selvfølgelig udnytte. Derfor er jeg glad for, at regeringen endelig er gået med til at udnytte den kapacitet, vi har til rådighed, så flere elever kan vende tilbage til skolen, lyder det fra det nordjyske folketingsmedlem for Venstre til TV2 NORD.
Ifølge Anne Honoré Østergaard (V) er det især afgørende, at de unge ikke mister håbet.
- Jeg er så glad for, at flere af eleverne nu kan vende tilbage til skolen og det sociale liv, der følger med. Det har de brug for, og det har de fortjent. De unge må ikke miste håbet – de skal kunne se, at der er et liv efter coronaen. Vores børn og unge er fornuftige og ansvarsfulde, og i Venstre tror vi på, at de fortsat vil vise hensyn til hinanden og smitterisikoen, siger Anne Honoré Østergaard (V) til TV2 NORD.
- Alt for mange er ramt af ensomhed
Regeringen har endnu ikke lagt sig fast på, hvornår 1. og 2.G'erne kan få lov at se kammeraterne i øjnene igen, men ifølge børne- og undervisningsministeren er det "utrolig snart".
Men der kan blive forskel på, hvornår eleverne i de enkelte landsdele atter kan gå ned ad gymnasiegangene igen.
- Vi håber snart, at vi står et sted med smitten, hvor vi kan åbne endnu mere og lukke alle tilbage, men lige nu bruger vi enhver revne og sprække, vi kan finde, til at få flere elever tilbage i skole, siger Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til TV 2.
- Hjemmeundervisning og socialt fravær har taget hårdt på ungdommen, og alt for mange er ramt af ensomhed og mistrivsel. Vi har et ansvar for at tage hånd om danskernes sundhed, men ansvaret dækker over mere end kun coronaen. Vi skal tage danskernes psykiske sundhed seriøst – også i kampen mod coronaen. Kuren må ikke blive værre end sygdommen, siger Anne Honoré Østergaard (V) til TV2 NORD.
Alle Folketingets partier indledte fredag forhandlingerne om en langsigtet genåbning.