Motionsforeninger lemper corona-regler: Nu må du igen spille golf og tennis
Golfkøllen må nu igen svinges på de danske baner. Her er det de professionelle golfspillere i aktion under turneringen Made in Denmark i Gatten.
Så længe de officielle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen overholdes, kan du atter betræde grønsværen og grusbanen - og få dagens omgang motion.
Hvis du elsker at svinge en ketcher eller golfkølle, så er der nu godt nyt til dig.
Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) åbner nu op for, at man igen kan dyrke sport.
Så længe det foregår udendørs, uden for meget kropskontakt og i grupper på færre end 10 personer.
Og det åbner netop op for sportsgrene som golf, tennis, kajak og SUP, der alle kan dyrkes på netop denne måde.
De nye anbefalinger kommer, efter Sundhedsstyrelsen mandag udsendte nye vejledninger på området - på coronasmitte.dk.
- Vi har i DIF fra mærket en rigtig stor interesse fra vores foreninger for at sætte gang i idrætsaktiviteterne igen. Med retningslinjerne her er vi overbeviste om, at mange af vores foreninger på forsvarlig vis kan starte deres udendørs aktiviteter op. Derudover er vi fortsat tæt dialog med myndighederne om, hvordan vi får idrætten bedst muligt igennem corona-krisen, skriver forbundet i en pressemeddelelse.
Her fremgår det også, at der kan være stor forskel fra idræt til idræt og fra forening til forening på, hvordan den enkelte forening vælger at genoptage sine aktiviteter – og at dette skal respekteres.
Regler for at måtte dyrke udendørs sport under corona-krisen
Hvis man ønsker at dyrke idræt i et DIF- eller DGI-regi, skal følgende regler fra Sundhedsstyrelsen være overholdt:
- At man ikke må samles flere end 10 personer.
- At man skal holde en afstand på 2 meter til andre personer.
- At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe.
- At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde.
- At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.
- Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.
- Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketcher eller golfkøller), anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
- Det forudsættes, at klubhuse og fælles omklædnings- og badefaciliteter stadig ikke er tilgængelige.
Kilde: Sundhedsstyrelsen / DGI