Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med ét stod Christina med familiens skibsværft på hånden - nu sparker hun alle fordomme til hjørne

Christina Ørskov er kåret som årets bedste nordjyske ejerleder. I dag kæmper om titlen som landets bedste. Foto:TV2Nord

Efter broderens død stod Christina Ørskov pludselig som 45-årig mor med ansvaret for en international familievirksomhed. I dag hyldes hun som en af landets bedste ledere.

I årtier har familien Ørskov kæmpet for at sikre Nordjylland en fremtrædende position inden for det maritime område. Der er bygget skibe og foretaget reparationer i milliardklassen fra værftet i Frederikshavn.

Jeg har en selverkendelse; nemlig at jeg ikke ved meget om skibe eller teknik. Der er områder, jeg ikke kan, men det handler om at holde "snotten i måtten" og gøre det, man er god til.

Christina Ørskov, ejer, Orskov Yard

I eftermiddag stikker familien næsen frem på de bonede gulve, når de danske ejerledere kårer årets bedste leder – for som vinder af konkurrencen på regionalt plan er Christina Ørskov, barnebarn til grundlæggeren af Ørskov Christensens Stålskibsværft – nu Orskov Yard, klar til at dyste mod resten af landet.

Christina Ørskov har sønnerne Frederik, der arbejder som grøn energiinvestor i enkapitalfond og Daniel, der læser til maskinmester, med i dag, når Årets Ejerleder kåres. Privatfoto

Vilje driver vækst

Hun er taget til hovedstaden, hvor konkurrencen afgøres, og med i bagagen er prisen som Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland – og begrundelsen, at hun er en ejerleder, sammen med CEO Lars Fischer har sammensat det rigtige team og vist viljen til at drive væksten i Orskov Yard.

Samtidig tager Christina Ørskov flotte ord som, at "hun tager et globalt og lokalt samfunds- og klimamæssigt ansvar med bæredygtige investeringer og lokale projekter", med til landsfinalen, hvor hun som 52-årige kvinde står i front for et erhverv, der på verdensplan er et udpræget mandsdomineret felt.

- Jeg måtte lige knibe en tåre, da jeg fik prisen. Jeg er jo ikke vant til så mange pæne ord og det med, at det handlede om mig, fortæller Christina Ørskov, der tilbage i oktober blev kåret som regional vinder i Musikkens Hus i Aalborg.

I dag repræsenterer hun hele Nordjylland, når vinderen på landsplan skal findes.

- Jeg måtte lige knibe en tåre, da jeg fik prisen. Jeg er jo ikke vant til så mange pæne ord og det med, at det handlede om mig, fortæller Christina Ørskov, der tilbage i oktober blev kåret som regional vinder i Musikkens Hus i Aalborg, hvor billedet her er fra.

Et superteam på 220

Med nærmest vanlig nordjysk beskedenhed fastholder hun, at prisen slet ikke handler om hende. Det er nemlig en holdpræstation – og noget, der kun har kunnet lade sig gøre, fordi hun har støtte fra hele værftet og alle 220 ansatte, mener hun.

- Jeg har et superteam, det her er slet ikke noget, jeg kan klare alene, siger Christina Ørskov, der fejrede den regionale kåring med pålægskagemand til alle på værftet.

Orskov Yard er markant i bybilledet i Frederikshavn og en stor spiller i det maritime erhvervsliv.

Jeg har ikke forstand på skibe

Hun er født ind i værftsverdenen som tredje generation, men det lå ikke i kortene, at hun en dag skulle sidde for bordenden.

Hun har efter eget udsagn ”ikke en skid forstand på skibe”, men hun kender sin begrænsninger.

- Jeg har en selverkendelse; nemlig at jeg ikke ved meget om skibe eller teknik. Der er områder, jeg ikke kan, men det handler om at holde "snotten i måtten" og gøre det, man er god til og uddyber:

- Jeg brænder for virksomheden, det er alfa og omega, at de ansatte har det godt, og det går godt for virksomheden. Vi har ansvaret for, at mange familier kan få smør på brødet - og er vigtig i lokalsamfundet, og det forpligter.

Arne Ørskov Christensen, født 1916. Han etablerede egen virksomhed i 1950 og startede Ørskov Stålskibsværft i 1958. Arne Ørskov døde i 1990. Foto: Nordjyllands Kystmuseum

Farfar grundlagde virksomheden

Det var hendes farfar, Arne Ørskov Christensen, der tilbage 1958 etablerede værftet, primært med fokus på nybyggeri. Hendes far Niels Ørskov Christensen tog over, og hendes bror, Jeppe Ørskov, satte sig i toppen af den familiedrevne virksomhed i 2003 – med Christina på posten som bestyrelsesformand. 

Det var helt vildt, al den sympati, støtte og respekt, der blev vist mig. Alle trådte i karakter, og vi kæmpede,

Christina Ørskov, ejer, Orskov Yard

To år senere skiftede virksomheden kurs og fokuserede på reparation og service og skiftede samtidig navn til Orskov Yard.

Jeppe Ørskov døde i februar 2015 som følge af sygdom i en alder af blot 50 år.

– Jeg blev vist sympati og støtte

Pludselig stod Christina alene. I sorg efter tabet af sin bror – og med et værft hvor hun aldrig havde regnet sig selv som hovedperson.

Igennem et år havde hun fungeret som øverste chef for værftet, da broderen blev syg. Og hun meldte ærligt ud; hun havde ikke de samme kompetencer som broderen.

- Det var helt vildt, al den sympati, støtte og respekt, der blev vist mig. Alle trådte i karakter, og vi kæmpede, fortæller Christina Ørskov, som tilføjer, at hun også fik støtte fra sin far, der for længst havde forladt den daglige drift på værftet.

Jeppe Ørskov efterlod sig hustru samt to børn på henholdsvis 12 år og 16 år.

Jeppe Ørskov var en af de vigtigste personer i den maritime klynge i Frederikshavn. Foto: Eframe

Den særlige Ørskov-ånd

Der blev fra alle sider, ifølge hende, vist den særlige Ørskov-ånd, som stammer helt tilbage fra farfarens tid. En ånd, der er svær at forklare.

- Den sidder vel nærmest i hjertet og er svær at sætte ord på, og det er i hvert fald ikke noget, man skriver ned på et stykke papir, fortæller Christina Ørskov.

Det er derfor også vigtigt for Christina Ørskov, at hun repræsenterer en virksomhed, der ikke er en svingdørsvirksomhed, men et sted hvor folk har lyst til at blive i mange år.

- Det vigtigt, fordi det tager tid at få den særlige Ørskov-ånd ind under huden. Vi driver virksomheden som en stor familie, hvor alle har et ansvar - uanset om man er timelønnet eller direktør. Og alle tør tage et ansvar og være en del af familien, fortsætter hun og tilføjer, at der er meget kort afstand mellem idé til beslutning i firmaet.

På billedet se Niels Ørskov, tømrermester C.H.Aaen, Arne Ørskov og kommunaldirektør Poul Wilhelsen. Foto: Nordjyllands Kystmuseum

Direktion med arbejdsfordeling

Hun er også lykkelig for, at det lykkedes at finde en med den særlige Ørskov-ånd til at tage over som administrerende direktør for Orskov Yard, så hun selv kan koncentrere sig om bestyrelsesarbejde og netværk inden for det maritime område.

- Han har hjertet det rigtige sted, og vi er et godt team. Jeg kunne ikke klare det alene. Jeppe havde de tekniske kompetencer, det har jeg ikke, så det passer som fod i hose med Lars som administrerende direktør, siger Christina Ørskov.

Lars og jeg deler opgaver, hvor jeg er den mere udadvendte og forsøger at markere det maritime Nordjylland alle steder, jeg kan komme til det

Christina Ørskov, ejer, Orskov Yard

Lars Fischer er manden, der tilbage i 2016 trådte ind i direktionen, og tre år senere blev udnævnt til administrerende direktør, mens Christina Ørskov fortsatte som direktør, direktions- og bestyrelsesmedlem.

Lars Fischer er manden, der tilbage i 2016 trådte ind i direktionen, og tre år senere blev udnævnt til administrerende direktør hos Orkov Yard.

– Det er tæske-spændende

Ændringen i værftets organisation skete på baggrund af en stor investering i et nyt dok-anlæg og et strategisk mål om yderlig udvidelse og styrkelse af værftet.

- Lars og jeg deler opgaver, hvor jeg er den mere udadvendte og forsøger at markere det maritime Nordjylland alle steder, jeg kan komme til det. Jeg er blandt andet en del i København, forklarer Christina Ørskov. Og det ser ud at have en effekt:

- Det lykkedes da også af og til at lokke nogle af de ”kjøben´hawnere” til Nordjylland, men det er ligesom om, der er længere vej herop end den modsatte vej, siger Christina Ørskov og tilføjer, at hun i den grad bruger sit maritime netværk og bestyrelsesposter.

- På den måde kan jeg se en helhed inden for branchen. Det er tæske-spændende, siger hun.

Der er ifølge Christina Ørskov en særlig Ørskov-ånd på værftet. En ånd, som stammer helt tilbage fra farfarens tid. En ånd, der er svær at forklare - og som sidder i hjertet og under huden, siger hun. Foto: Henning Bagger, Scanpix/Ritzau

Hun har en særlig drivkraft

Og det er blandt andet det engagement indenfor branchen, hun indtil videre er blevet belønnet med i Nordjylland.

- Christina er en ildsjæl, der flot og beslutsomt fører familievirksomheden videre. Hun er en naturlig leder og er ikke bange for at konkurrere med de helt store konkurrenter i branchen. Christina har en særlig drivkraft og et fantastisk engagement i alt, hvad hun beskæftiger sig med, både i virksomheden, i branchen, i byen og i Nordjylland. Drivkraft, mod og handlekraft indrammer Christina som ejerleder, fortæller Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg.

Der hviler altid et form for pres, når man som datter eller søn vælger at drive en stor familievirksomhed videre, men Christina Ørskov har uden videre gjort det fantastisk.

Betina Hagerup, direktør, Dansk Erhverv

Det er PwC, der i samarbejde med Nykredit ErhvervsBank, Dansk Erhverv og Finans hylder Danmarks dygtigste ejerledere ved arrangementet Årets Ejerleder 2021, der er i dag torsdag i Hellerup nord for København.

- Jeg er stolt og glad. Det er meget, meget flot, at havnen vil forevige vores familienavn med en ny vej på havnen, lød det fra Christina Ørskov, da hun modtog vejskiltet af havnedirektør Mikkel Seedorff. Frederikshavn Havn har valgt at kalde den nye hovedvej ud til havneudvidelsen Arne Ørskovs Vej - efter Christina Ørskovs farfar, der etablerede Ørskov Christensens Stålskibsværft. Foto: Eframe

Pres til at drive virksomhed videre

Og med sig har hun rosende ord fra blandt andre Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

- Der hviler altid et form for pres, når man som datter eller søn vælger at drive en stor familievirksomhed videre, men Christina Ørskov har uden videre gjort det fantastisk. Hendes beslutsomhed og skarpe forretningsforståelse har bidraget til, at Orskov Yard har vækstet yderligere. Hun er en ejerleder, der giver tilbage til sit lokalsamfund, og som ikke er bange for at tage det lange seje træk for at lykkes, siger Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

I årtier har familien Ørskov kæmpet for at sikre Nordjylland en fremtrædende position inden for det maritime område. Der er bygget skibe og foretaget reparationer i milliardklassen fra værftet i Frederikshavn. Foto: TV2Nord

Valgte værftet til

Men Christina Ørskov har nu aldrig følt det som et pres at være født ind i værftsfamilien.

- Der har været frit valg, siger hun og uddyber, at hun trods det åbenlyse at gå ind i familieforetagendet aldrig har været et krav fra forældre. 

Jeppe og jeg har altid være enige om, at det ikke var noget, børnene skulle presses ind i. Det er vi heller ikke blevet.

Christina Ørskov, ejer, Orskov Yard

Jeppe Ørskovs søn, Malte Ørskov, holdt tale om sin afdøde far i forbindelse med indvielsen af Jeppe Ørskovs Pier. Foto: Eframe

Hun har frit kunnet vælge til eller fra.

Hun har da også erhvervsmæssigt efter studentereksamenen været omkring som selvstændig restauratør og i lære som advokatsekretær, ligesom hun også er mor til to sønner – og har en skilsmisse bag sig og nu en sammenbragt familie.

ØRSKOV CHRISTENSENS STÅLSKIBSVÆRFT

Det var farfaren Arne Ørskov Christensen, som etablerede Ørskov Christensens Stålskibsværft i 1958, hovesaglig som et nybygningsværft.

I 1972 videreførte faren Niels Ørskov værftet frem til 2003, hvor prispresset fra de asiatiske nybygningsværfter blev for stort.

Derfor blev det nuværende Orskov Yard, målrettet skibsreparationer og service grundlagt af værftsfamiliens tredje generation, det vil sige med Christina Ørskovs bror, Jeppe Ørskov, i front som administrerende direktør og af hende selv som bestyrelsesformand.

Fjerde generation Ørskov på vej

Christina Ørskovs to sønner er ligesom hendes bror, Jeppe Ørskovs, to børn med i bestyrelsen i Orskov Yard.

- Jeppe og jeg har altid være enige om, at det ikke var noget, børnene skulle presses ind i. Det er vi heller ikke blevet. Det er en åben mulighed - men det skal være ens eget valg, siger Christina Ørskov, der dog er fortrøstningsfuld i forhold til, at fjerde generation Ørskov vil melde sig på banen, når tiden er til det.

Jeg gør jo bare det, jeg brænder for, og så det er jo imponerende, at folk ser på én på en anden måde

Christina Ørskov, ejer, Orskov Yard

Hun har sønnerne Frederik, der arbejder som grøn energiinvestor i enkapitalfond og Daniel, der læser til maskinmester, med i dag, når Årets Ejerleder kåres. Ligesom også hendes forlovede, Tom, er med på de bonede gulve.

Prinsesse Benedikte og Prins Richard navngiver onsdag 7. maj 1997 to Scanline-færger på Ørskov Stålskibsværft i Frederikshavn. De to færger blev døbt Prinsesse Benedikte og Prins Richard. I baggrunden ses daværende direktør Niels Ørskov. Foto: Henning Bagger Ritzau/Scanpix

Jeg gør det, jeg brænder for

Og lige dér på de boende gulve trives den 52-årige Christina Ørskov lige så godt som hjemme på værftet. For hun er vant til at være på og fortælle om det maritime erhverv, om udfordringer og muligheder – blandt andet når ministre eller erhvervsfolk fra ind- og udland vil se nærmere på skibe og kraner og dok og høre om, hvad er det de gør deroppe i Frederikshavn.

Anderledes ydmyg er hun, når det er hende selv og egne bedrifter, der skal tales om.

- Jeg gør jo bare det, jeg brænder for, og så det er jo imponerende, at folk ser på én på en anden måde, siger hun.

Hun har ingen forventninger til placeringen i den landsdækkende konkurrence, men håber at få en hyggelig aften.

- Og måske lige vise, at vi ikke er et udkantsområde, men vi kan godt heroppe, fastslår hun.

Det er 18. gang i træk, Årets Ejerleder kåres, og juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler.

Tidligere har blandt andre Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S og Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS vundet titlen.

Se eller gense TV2 Nords indslag med Niels Ørskov, der vender tilbage til familievirksomheden kort tid efter sin søns død.

Svømmehal forvandlet til 'Danmarks smukkeste juleudstilling'

Takket være 400 kilometer ståltråd, sækkevis af mos og mindst 80.000 kubikmeter vand er nedrivningsklar svømmehal i Aars forvandlet til en eventyrlig udstilling. Kom med indenfor i videoen herover.


40 år gammelt centers fremtid hænger i en meget tynd tråd

Forstanderen på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi er skuffet over, at det ikke lykkedes de lokale folkevalgte at få centret med på finansloven.

Fremtiden for Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Sydthy hænger i en tynd tråd.

Centret har de seneste tre år modtaget tre millioner kroner i støtte om året, men er ikke kommet med på den finanslov, som regeringen fredag har præsenteret sammen med SF, Radikale og Enhedslisten.

Dermed er det tvivlsomt, om centret overlever.

- Nu skal bestyrelsen ind over og beslutte, hvad der skal ske, men det vil som minimum betyde en meget, meget kraftig beskæring. Uden tilskud til driften er der ikke grundlag for at have ansatte, og alle 12 er nu sagt op med udgangen af december, siger forstander Jane Kruse.

Jane Kruse er forstander på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Folkecentret har den seneste tid forsøgt at overtale Folketingets partier til at bevare støtten, og Jane Kruse udtrykker stor skuffelse over, at det ikke er lykkedes de lokale folkevalgte at sikre den fortsatte drift.

- Det vil få store konsekvenser for de mange små og mellemstore virksomheder, som vi hjælper med at udvikle produkter og teste energiløsninger. Vi er også i kontakt med og hjælper mange borgere, og så det rammer det også de udenlandske ingeniørstuderende, der kommer hos os, siger Jane Kruse.

Håber, der kan findes en løsning

Folkecentret blev grundlagt i 1983 med et mål om at sætte grønne energiformer på dagsordenen. I begyndelsen handlede det meget om at udvikling af vindenergi, men siden har centret også beskæftiget sig med elbiler, biogas og solceller.

- Nu skal vi samles på mandag og se, hvordan vi kan afslutte de projekter, som vi har ansvaret for, på den bedst mulige måde.

Er der ingen muligheder for, at I kan fortsætte?

- Jeg håber meget, at der kan findes en løsning. Vi vil prøve at tage kontakt til SF og Radikale Venstre for at høre om mulighederne. Jeg kan forstå, at der skal afsættes store summer til grøn forskning, og måske kan vi komme i betragtning der, siger Jane Kruse.


Nordjysk virksomhed i front: Får første certifikat i Europa

Lige nu er Grøn Brint den eneste virksomhed, der har fået uddelt bæredygtigheds-certifikatet. Men andre er på vej.

Jens Peter Lunden har altid været foregangsmand i sit erhverv. I 1989 købte han sit første landbrug, og siden har han gjort mange tiltag for miljø og bæredygtighed.

Han er også hovedmanden bag Gårestrup EnergiØ, hvor der både ligger grisestald, biogasanlæg og vindmøllepark. Jens Peter Lundens virksomhed Grøn Brint, som også har Norwegian Hydrogen i ryggen, er også en del af energiparken.

Og det er den virksomhed der i onsdags fik den første bæredygtighedscertificering af sin slags i Europa - og muligvis i hele verden.

- Det er noget, vi har arbejdet på længe, og vi er rigtig glade for at få den, så vi kan komme i gang med at producere nogle produkter til det marked, vi er på vej ind i, siger Jens Peter Lunden.

Se indslaget her:

Adgang til tysk marked

Certificeringen er givet til Grøn Brint i forbindelse med deres arbejde med et bæredygtigt brændstof. I 2023 blev der sammen med Norwegian Hydrogen investeret i brintproduktion, som gennem biogasproduktionen i sidste ende er med til at indfange CO2 og lave metan, hvor energien er bundet i et grønt brændstof.

Og certificeringen har været nødvendig, for ellers kan brændstoffet ikke afsættes.

- Det giver adgang til de markeder, hvor man kan sælge, og certificeringen er den godkendelse, der siger, at vi har en grøn værdi at sælge, siger Jens Peter Lunden.

Lige nu er Grøn Brint den eneste europæiske virksomhed, der har certificeringen. Men forventningen er, at andre virksomheder er lige på trapperne med også at få en. Og så er næste skridt at komme ud over rampen fra Gårestrup.

- Vores eksportland er Tyskland, og de regner med at kunne tage imod fra 1. januar, og så er vi klar til business, siger Jens Peter Lunden.

Økonomi- og kvalitetschef Rasmus Hedegaard Bang viser certifikatet frem.

'Du' så lort': Skoleelever viser hadbeskeder frem

6.A med en række beskeder fra de sociale medier.

Skoleelever lærer at passe på sig selv på de sociale medier.

'Fuck I er klamme' og 'luder' er bare nogle af de udtryk, som børn og unge kan støde på på de sociale medier.

Derfor har Vesthimmerlands Kommune i denne uge sat fokus på børn, unge og sociale medier med kampagnen '#værtjekketpånettet'.

- Vi forsøger at lære børn og deres forældre, hvordan man begår sig bedst på de sociale medier, forklarer SSP-ungeteammedarbejder Tina Frost Petersen, mens hun er i gang med at styre en konkurrence for elever på Gedsted Skole.

SSP-ungeteamet er på besøg med deres kampagnemateriale, der skal få eleverne til at sætte ord på de oplevelser, de har på nettet. Mange unge bruger de sociale medier hver eneste dag, og for mange er det den vigtigste sociale kommunikation.

Tina Frost Petersen mener, at udelukkelse af fællesskaber er det hyppigste problem blandt unge.

- Det, vi oftest oplever som et problem, er udelukkelse. Altså at en ung holdes udenfor et fællesskab på de sociale medier. De er jo online 24-7, så de opdager meget let, hvis der foregår noget i en gruppe, og de ikke får lov til at deltage, forklarer Tina Frost Petersen.

Se indslaget her:

Kender til hadbeskeder

Den problematik kender eleverne fra 6.A på Aars Skole godt. De deltager i #værtjekketpånettets videokonkurrence, og mens de filmer en video om hadbeskeder, har de alligevel tid til at fortælle om deres egne oplevelser:

- Det er for eksempel, hvis der er nogen, som holdes uden for en Snapchat-gruppe, forklarer Andreas Stiller Jonasen, der er elev i 6. klasse, og han bakkes op af klassekammeraten Dicte Klitgaard Nielsen:

- Hvis man nu spiller et onlinespil med nogle andre, som man ikke kender, og de så pludseligt begynder at skrive grimme ting til en, 'du' så lort' og den slags. Det tror jeg alle i klassen har oplevet, forklarer hun.

SSP-ungeteamet på besøg på Gedsted skole

Begge elever fortæller, at det har været rart at have undervisning med fokus på onlinetilstedeværelse - også selvom Dictes forældre ikke har ladet hende oprette sociale profiler endnu.

- Her kunne jeg jo godt sige, at de var nogle dumme forældre, men jeg ved godt, at de gør det for at passe på mig, siger hun.


Lukning af fabrik løser udfordring hos konkurrent

Foto: Outline Vinduer

Fire medarbejdere er indtil videre skiftet fra den ene dørproducent i området til den anden.

I slutningen af august blev det meldt ud, at den dørproducent Jeld-Wen til nytår lukker sin fabrik i Løgstør efter 43 år. Det drager vindues- og dørfirmaet Outline Vinduer i Farsø nu nytte af.

De har nemlig indtil videre overtaget fire af de cirka 150 medarbejdere hos Jeld-Wen, som står til at miste deres job som følge af fabrikslukningen. Det fortæller Outline Vinduer i en pressemeddelelse.

- Jeld-Wen har været meget proaktive i forhold til at hjælpe folk videre, og det er virkelig glædeligt at se, når virksomheder gør en indsats som denne for at afhjælpe en ellers trist situation med produktionslukning. Vi har via deres jobmatch også været i kontakt med mange flere potentielle nye medarbejdere, som vi godt kunne være klar til at ansætte, så snart højsæsonen begynder igen, siger fabrikschef i Outline Vinduer, Michael Hejlesen.

Svære at finde

Gitte Jensen fra Vilsted er en af de medarbejdere, der er skiftet til den konkurrerende vindues- og dørproducent. Hun var i lære som maskinsnedker hos Jeld-Wen og får nu mulighed for at fortsætte sin uddannelse hos Outline Vinduer.

- Det var selvfølgelig en rigtig ærgerlig nyhed, da vi fik at vide, at vi ikke længere kunne arbejde ved Jeld-Wen, som ellers har været en god arbejds- og læreplads. Men virksomheden gør heldigvis meget for at få folk i job, og jeg er selv utrolig glad for at være kommet så hurtigt videre, siger hun og fortsætter:

- Jeg bor med min mand og tre børn, og derfor havde jeg heller ikke råd til at være arbejdsløs - og jeg nåede da også at overveje, om jeg kunne risikere at skulle droppe ud af uddannelsen. Heldigvis har Outline været meget fleksible i forhold til at finde en god løsning, siger Gitte Jensen.

Outline Vinduers fabrikschef glæder sig - trods de ærgerlige omstændigheder - over, at han har fået to maskinsnedkerlærlinge mere i produktionen.

- Vi oplever til tider, at vi skal kæmpe en del for at få maskinsnedkere og maskinsnedkerlærlinge, og det er vigtige kompetencer for os at have i huset. Derfor glæder vi os også meget over, at vi nu - udover de to lærlinge, vi allerede har - kan tilføje to mere til produktionen. De er allerede kommet rigtig godt fra start, siger Michael Hejlesen.