Nye coronarestriktioner: Forsamlingsforbud sænkes til 50
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Antallet af nye smittede sætter kedelig rekord. Det er en af grundene til, at der nu indføres nye restriktioner og regler for at begrænse smitte.
Det stigende smittetryk i Danmark får regeringen til at reagere med nye restriktioner.
De restriktioner, som for nyligt blev indført i 17 københavnske kommuner, bliver fra lørdag klokken 12 bredt ud, så de gælder hele landet.
Forsamlingsforbuddet bliver dermed igen sænket til 50 personer, og barer og restauranter skal lukke klokken 22.
- Vi bliver nødt til at passe bedre på hinanden, for coronaen har igen fået greb om Danmark, siger statsminister Mette Frederiksen på pressemødet.
Smitten spreder sig blandt alle danskere - på tværs af landet og i alle aldersgrupper. Derfor opfordrer statsministeren til, at man begrænser antallet af mennesker, man mødes med - uden at sætte et antal på.
De nye coronarestriktioner
- Forsamlinsforbudet sænkes til 50 personer.
- Barer og restauranter skal lukke kl. 22.
- Restaurantpersonale og gæster skal bære mundbind, når de ikke sidder ned.
- Hjemmearbejde i størst muligt omgang.
- Sociale arrangementer i forbindelse med offentlige institutioner skal aflyses.
- Byfester aflyses.
- Private og offentlige arbejdsgivere får ansvar for at sikre, at sociale arrangementer bliver aflyst.
- For sundheds- og ældreplejen gælder det, at personalet skal bære mundbind eller visir.
Restriktionerne gælder fra lørdag d. 19. september kl. 12:00
Hun punkterer dermed den 'boble', som blandt andre Kaare Mølbak fra Statens Serum Institut har været fortaler for i den forgangne uge.
- Hvis vi ikke gør noget nu, risikerer vi, at smitten løber løbsk. Lykkes vi de næste uger, er vores håb, at vi lokalt, regionalt og måske også nationalt kan løsne nogle tiltag, siger Mette Frederiksen.
58 indlagte
Sundhedsminister Magnus Heunicke kan på pressemødet oplyse, at der nu i alt er 58 personer indlagt på grund af corona og retter opmærksomheden mod Dronninglund.
- Open by Night-arrangementet har været en superspredningsbegivenhed, der har spredt smitte til Regionshospitalet i Hjørring, siger han.
Blandt de indlagte er 14 procent under 30 år, og dermed overgår antallet af smittede unge i gruppen den procentvise andel af befolkningen.
Politichef Thorkild Fogde oplyser på pressemødet, at politiet nu er i højeste alarmberedskab.
- Politiet ikke slår ned på borgere, der overskrider regler, for at genere dem. Det bliver gjort for at mindske smittespredningen, siger han.
Det er myndighedernes håb, at man forhåbentligt kan lempe nogle af restriktionerne, der foreløbigt gælder til 4. oktober, senere i oktober.
Henter liveblog indlæg…
Liveblog starter om:
Livebloggen er slut. Tak, fordi du fulgte med.
Spørgsmål
Svar
Spørgsmål
Svar