Lille genåbning: De yngste klasser får lov at komme i skole igen
På et pressemøde mandag aften har sundhedsministeren og børne- og undervisningsministeren fortalt, at 0. - 4. klasse nu får lov til at vende tilbage i skole.
Mandag den 8. februar vender hverdagen en lille smule tilbage for de yngste klasser i folkeskolen. Der får de nemlig - som de første - lov til at komme tilbage i skole. Det fortalte undervisningsminister Magnus Heuniche (S) på et pressemøde mandag aften.
- Vi kommer ikke til at holde noget lukket én dag mere end højest nødvendigt, men vi lukker heller ikke noget op, før det er sundhedsmæssigt forsvarligt i forhold til den epidemi vi er i lige nu, sagde Magnus Heuniche på pressemødet.
- Hvis vi kan holde smitten under kontrol, er der håb for, at vi kan lave flere lignende små genåbninger, sagde direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum.
Men det er under forudsætning af, at epidemien holder sig i ro, når den mere smitsomme britiske variant bliver den dominerende variant i februar.
Mundbindskrav for forældre
På pressemødet kom det også frem, at der nu bliver krav om at forældre bærer mundbind, når de henter og bringer børn i daginstitutionerne og i skolen.
En delvis genåbning af folkeskolen bliver dog ikke uden omkostninger. Statens Serum Institut har regnet sig frem til, at det vil give en stigning i det daglige smittetal fra omkring 300 til omkring 600 i slutningen af marts. Det fortalte direktør Henrik Ullum. Antallet af daglige nye indlæggelser forventes at stige fra 20 til 40. Smitten i Danmark er lige nu på samme niveau som i første uge af september.
Flere vacciner på vej
EU forventer at modtage yderligere 75 millioner vacciner fra Pfizer/Biontech. Danmark vil få del i vaccinerne, og det danske vaccineprogram kan dermed komme mere tilbage på sporet igen.
- Det er en god nyhed, at EU har fået forhandlet flere vacciner fra Pfizer. Alle nyheder om hurtigere vacciner er gode nyheder. Nu skal vi finde ud af, hvor meget Danmark får, og så reviderer vi selvfølgelig vaccinationskalenderen, sagde Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen.
Usikkerhed om afgangseksamener
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kom også ind på folkeskolens afgangseksamener. Hun fortalte, at der endnu ikke er truffet en endelig beslutning om, hvorvidt afgangsprøverne bliver aflyst, men at man arbejder på snarest at kunne komme med en udmelding.