Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her er Nordjyllands bedste hjemmebagte fastelavnsboller i 2022 - og opskriften bag

Foto: Anne Christensen, TV2 Nord

Det er denne lækre sag med saltkaramel og lemon-timiniancurd, der er kåret i dagens konkurrence.

Camilla Hosbond fra Aars løb med titlen som Nordjyllands bedste til at bage hjemmebagte fastelavnsboller i TV2 Nords konkurrence.

- Når man tager en bid, siger det "vroum"!

Sådan lød det fra TV2 Nords sponsor- og eventmanager, Lars Bisgaard Andreasen, der var en af dommerne i dagens fastelavnsbollekonkurrence, om vinderbagværket, der tog titlen som Nordjyllands bedste hjemmebagte fastelavnsbolle. 

Kvinden bag er Camilla Hosbond fra Aars, der til dagligt arbejder som rengøringsassistent og vikar i en børnehave og SFO.

I min familie kalder de mig madmor

Camilla Hosbond, fastelavnsbollebager

Hun vandt tog titlen blandt de seks udvalgte deltagere fra hele Nordjylland i dysten, hvor der var vidt forskellige bud på den elskede spise, der for alvor trender dette år.

- Det er vildt. Jeg havde slet ikke regnet med det. Også efter jeg har smagt de andres og synes hver især havde noget helt særligt, siger den glade vinder.

Passion for mad

Det var altså Camilla Hosbonds kombination af syrlig lemoncurd, sød marengs og en sprød craquelin-bolle, der vandt dommernes hjerter. 

- Det var en eksplosion i munden, og så var den rigtig flot. Og der var godt med syre fra citron og generelt masser af smag, sagde Lars Bisgaard ved bedømmelsen.

Kærligheden til bagning stammer fra Camillas tidlige år i folkeskolen, hvor hun gennem det obligatoriske fag hjemkundskab udviklede sin interesse. 

- Det at tage det med hjem i køkkenet og udvikle opskrifterne, det har jeg egentlig gjort siden jeg var lille, siger 32-årige Camilla Hosbond og fortsætter:

- I min familie og svigerfamilie kalder de mig madmor, fordi maden altid er 100 procent hjemmelavet.

Hun har også bageprofilen caketime-by-camilla, hvor hun deler sine kager.

- Passionen for at bage fastelavnsboller er kommet, fordi man kan lave fastelavnsboller på adskillige måder og teknikker, hvor man både kan blive udfordret på teknikker i forhold til grunddej og smag, og man kan sammensætte det på adskillige måder, siger Camilla Hosbond. 

Opskriften fra vinderen på 10-12 fastelavnsboller:

Fastelavnsboller (Choux au craquelin) med lemon-timiancurd, marengs og saltet mandel praliné

Lemon-timiancurd (skal laves dagen før):

  • 2 usprøjtede citroner (heraf skal fra 1 citron)
  • 2 æg
  • 95 g.sukker
  • Bladene fra 6 kviste timian
  • 20 g. kold smør


  1. Skær smøren i tern og kom tilbage på køl indtil senere brug.
  2. Kom citronskallen fra den ene citron i en gryde, sammen med citronsaften der sigtes i, så der ikke kommer kerner med.
  3. Tilsæt æg, sukker og timianblade og varm forsigtigt op ved svag/middelvarme og under konstant omrøring indtil massen tykner (brug evt. et sukkertermometer, massen skal op på ca. 83° C)
  4. Når massen er tyknet kommer du smøren i og når alt smøren er smeltet tager du gryden af varmen og stavblender massen.
  5. Herefter kommer du det over i en lufttæt beholder og stiller i køleskabet natten over eller indtil massen er helt afkølet.


Craquelin dej:

  • 50 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 35 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • Gul og grøn pastafarve
  • Tænd ovnen på 180° C varmluft.

  1. Kom hvedemel, sukker, smør og salt sammen i en foodprocessor og kør dejen til den samler sig. 
  2. Hæld den ud på et bagepapir og ælt resten med hænderne til en ensartet dej. 
  3. Del dejen i tre og farv hver del med henholdsvis gul, grøn og gul (kun lidt af hver farve) og den sidste kun med grøn.
  4. Sæt små klatter af dej (ca. 1 cm i diameter) i de forskellige farver på et stykke bagepapir helt tæt, start fra midten og arbejde dig udad.
  5. Når du er færdig kommer du et stykke bagepapir ovenpå dejen og ruller dejen ud med en kagerulle til ca 2 mm i tykkelsen, kom dejen i fryseren mens du laver vandbakkelsesdejen.
  6. Når vandbakkelsesdejen er færdig og klar til udsprøjtning tages dejen ud af fryseren og udstikkes med en rund udstikker (ca. 5 cm i diameter).


Vandbakkelsesdej:

  • 200 g vand (2 dl)
  • 100 g smør
  • 15 g sukker
  • 100 g mel
  • 2-3 æg (vigtigt at komme lidt i af gangen)


  1. Start ovnen på 180° C varmluft.
  2. Kom vand, smør og sukker op i en gryde og bring det i kog til det hele er smeltet. 
  3. Sigt melen og kom det hele i på én gang og pisk/rør til det hele samler sig til en stor melbolle, rør dejen godt rundt i yderligere to-tre minutter og tag den herefter af varmen.
  4. Kom dejen over i en røreskål og lad den køle af indtil den er fingervarm (Så du kan røre ved den uden at brænde dig)
  5. Når dejen er kølet lidt ned skal de 3 æg piskes sammen. Hæld lidt æg i dejen af gangen og pisk (jeg bruger min røremaskine men en elpisker med dejkroge kan også bruges). Dejen vil skille i starten, men den samler sig når der kommer mere æg i (når ca. 2/3 dele af æggene er i). Stop her og sørg for at få skrabet dejen ned ad skålens kanter. Tilsæt lidt mere æg og pisk igen. Dejen skal nu gerne være glinsende, fast og smidig. 
  6. Kom dejen i en sprøjtepose med en 20 mm tyl (eller bare klip et hul i posen svarende til 20 mm).
  7. Sprøjt otte vandbakkelser ud med en diameter på ca. 4-5 cm. Sørg for at holde sprøjteposen “nede” og lodret op, så du ikke får spidse toppe.
  8. Nu skal de udstukket craquelin dejskiver sættes ovenpå vandbakkelses toppene og giv et let tryk. Bag dem midt i ovnen ved 180° C varmluft i 30 minutter.
  9. Ovnen må ikke åbnes undervejs da de ellers vil falde sammen. Når bagetiden er færdig, så tager du én vandbakkelse ud af ovnen og lukker forsigtigt ovnen igen. Tjek om vandbakkelsen holder formen eller falder sammen – hvis den holder formen, så tager du resten ud, hvis ikke, så giv dem et par minutter længere!
  10. Gentag processen med det sidste vandbakkelsesdej. Der må nemlig kun være en bageplade i ovnen af gangen.

    Saltet mandel praliné:
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 200 g. mandler (ikke smuttede)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g. mørk chokolade (Ca. 70 % kakao)
  • 1 tsk. salt


  1. Tænd ovnen på 180° C varmluft.
  2. Kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter til de har fået lidt farve.
  3. Kom sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ved middelvarme, til næsten alt vandet er forsvundet, og sukkeret er begyndt at karamellisere og have en gylden farve.
  4. Tag mandlerne ud af ovnen og hæld dem ned i karamellen, og rør hurtigt rundt. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir, bred den ud og lad den køle fuldstændigt af.
  5. Slå karamellen i mindre stykker og kom stykkerne i en foodprocessor sammen med vaniljesukker, chokolade og salt. Hak det helt fint (jo finere det bliver hakket, jo finere creme får du ud af det).
  6. Blendt massen til den får en meget cremet konsistens (denne proces kan godt tage lang tid).


Marengs:

  • 160 g æggehvider (svarer til ca. 4 hvider)
  • 260 gram sukker
  • 100 gram glukosesirup
  • 80 gram vand


  1. Tag 2 spsk. af sukkeret fra til at piske æggehviderne med. I en gryde koges sukker, glucosesirup og vand op til 117° C (brug er sukkertermometer). 
  2. Pisk æggehviderne luftige og tilsæt de 2 spsk. sukker. Når sukker-glukoselagen er nået op på 117° C, pisker du konstant i hviderne og tilsætter nu lagen i en tynd stråle (langs skålens kant). Når al sukkerlagen er kommet i, kan marengsen godt virke lidt tynd, men fortvivl ej for du skal piske i ca. 7-10 minutter yderligere og så bliver den super lækker og sej. Kom 2/3 dele af marengsen på sprøjtepose med en rund tylle på ca. 10 mm.
  3. Den sidste 1/3 del skal bruges til pynt og kommes i en anden sprøjstepose med et "Wilton Tyl til rosenblade, nr. 125" (alternativt kan du klippe et skå hul i en sprøjtepose).

Samling af fastelavnsbollerne:

Skær et lille hul i toppen af vandbakkelserne, så du kan putte sprøjteposerne lidt ned i. Kom den saltet mandel praliné på sprøjtepose og kom lidt af massen ned i bunden af hver vandbakkelse. Herefter tager du spøjteposen med 2/3 dele af marengsen og fylder lidt i hver vandbakkelse efterfulgt af lemon-timiancurden som også sprøjtes i med en sprøjtepose, til sidst fylder du vandbakkelsen helt op med resten af marengsen.

Pynt:

Den sidste 1/3 del af marengsen med Wilton tyllen skal bruges ovenpå vandbakkelsen, hvor du starter på siden af vandbakkelsen og har den tykke ende af tyllet ned imod og så bevæger du langsomt sprøjteposen fra side til side indtil du rammer modsatte side af vandvakkelsen, så skulle du gerne have lavet et "zik zak" mønster.

Til sidst kan der pyntes med chokoladekugler med en skøn crisp i midten "Special Moment Mix - Gold, Bordeaux, White", citronmelisse og spiselig guldflager.


Lækkert udvalg af forskelligt bagværk

Generelt dommerne meget imponerede over paletten af bagværk, der blev fremvist af deltagerne.

- Jeg har haft en rigtig god smagsoplevelse med alle fastelavnsbollerne. Der har både været klassiske gammeldags, men også nogle, der var nyfortolkede og meget visuelt meget smukke, siger den ene af dommerne, Masterchef-vinder Laura Sahl.

- Det var nogle lækre fastelavnsboller. Nogle havde gjort sig ekstra umage og lavet noget fra bunden af. Det var virkelig flot, siger Sigurdur Elvar Baldvinsson, som er bager- og konditorunderviser på Tech College i Aalborg.

En af de øvrige deltagere, der var lige ved at vinde titlen, er 20-årige Julie Larsen fra Hjortdal. Hendes fastelavnsbolle var med brombær, hasselnødder og flødeskum - og også lavet med craquelin-dej.

Det var også en begejstret Lars Bisgaard, der stod tilbage efter at have bedømt viften af bagværk fra de nordjyske mesterbagere.

- Det har været en hel fest for mig. Fantastiske fastelavnsboller med mange forskellige smage, sluttede han.

Se hele afgørelsen fra konkurrencen her: 


Arkivfoto.

Godt fire af hver ti partimedlemmer var med til at udpege Arne Boelt (S) til ny spidskandidat til regionsrådet. Det er bemærkelsesværdigt få, skriver TV2 Nords politiske analytiker.

Når man fra politisk hold argumenterer for, at flere bør melde sig ind i et politisk parti, lyder et af argumenterne, at man så er med til at udpege dem, alle vælgere på valgdagen kan vælge imellem. 

Set i det lys kan det godt undre, at kun 41,4 procent af de nordjyder, der hvert år betaler kontingent til Socialdemokratiet, har ulejliget sig med at være med til at afgøre, hvem der skal være partiets ny spidskandidat til regionsrådsvalget om knap et år. 

Kan det virkelig passe, at langt over halvdelen af partimedlemmerne har siddet med en stemmeseddel - fysisk eller digital - men har besluttet ikke at benytte den? Hvad enten det skyldes, at de har været i tvivl om, hvorvidt Boelt eller Nørgård var den rigtige, eller at de ikke synes, det er vigtigt, hvem af de to der skal stå øverst på stemmesedlen, er den lave stemmeprocent bemærkelsesværdig. 

Ved regionsrådsvalget i 2021 var det dog 67,78 procent af alle stemmeberettigede nordjyder, der benyttede sig af muligheden for at præge regionsrådets sammensætning. 

Boelt er et nybrud i S

Men i et demokrati er det jo sådan, at dem, der stemmer, bestemmer. Og blandt de socialdemokrater, der deltog i den interne urafstemning, var der tilsyneladende ikke den store tvivl: Med 71,1 procent af partifællernes stemmer i ryggen har Hjørrings borgmester gennem 12 år, Arne Boelt, hvis man altså ser bort fra stemmedeltagelsen, fået et solidt internt mandat. 

Det er nyt i Socialdemokratiet, at man som spidskandidat i nordjysk regionalpolitik opstiller en partifælle, der ikke i forvejen sidder i regionsrådet. Alle Arne Boelts forgængere - Jens M. Nielsen, Søren Madsen, Orla Hav og Ulla Astman - sad i forvejen i rådet, da de blev sat i spidsen ved et valg.

Venstre derimod har flere gange hentet spidskandidater ind udefra. I 2021 lykkedes det rent faktisk den debuterende Mads Duedahl at sikre sig retten til at sidde for bordenden allerede fra sin første dag i regionsrådet. 

Han havde tidligere været kommunalpolitiker ligesom Arne Boelt. Og da kommuner og region på en række punkter arbejder sammen, har stoffet ikke været ganske nyt for Mads Duedahl og vil heller ikke være det for Arne Boelt, uanset om han fra 2026 kan kalde sig regionsrådsformand eller bliver menigt regionsrådsmedlem.

Erfaring udi det politiske har Arne Boelt i rigt mål. Han har, især ved de første valg som borgmester i Hjørring, fået stor opbakning. Han taler lige ud af posen og er ikke bange for at bryde med partiets officielle linje, hvis han finder den forkert. 

Men hans facon har også ind imellem givet rynkede øjenbryn i og uden for hans parti. 

Ekstra hård kamp om pladserne 

Valgt til regionsrådet skal Arne Boelt under alle omstændigheder nok blive. Så heldige er de nuværende 15 socialdemokrater i regionsrådet formentlig ikke alle. For den netop aftalte sundhedsreform betyder, at det nordjyske regionsråd skrumper fra 41 til 25 medlemmer efter næste valg.

Skulle Socialdemokratiet 18. november næste år sikre sig den samme procentmæssige tilslutning som for tre år siden, vil det udløse cirka ni S-medlemmer af rådet og altså seks færre end nu.

Ikke alle, der i dag repræsenterer partiet i regionsrådet, genopstiller, men der er ingen tvivl om, at reduktionen i antallet af politikere i Socialdemokratiet - og i de øvrige partier - betyder, at kampen om genvalg i Nordjylland bliver ekstra intens. 


Èn elev for lidt til statsstøtte: - Så må vi melde os konkurs

Foto: Michael Schmidt

Enya Nielsen (t.v) Christina Nielsen (t.h) Enya er en af de elever, der skal finde en ny skole, hvis skolen lukker til næste år.

Trods en konkurstruet skole, står forældre klar til at melde sine børn ind, så snart de skal starte i skole. Det hjælper bare ikke ret meget, hvis skolen er lukket og slukket efter nytår.

I 12 år har lokale børn haft deres daglige gang på Astrup Friskole og Kammas Børneunivers i Arden, men det kan meget snart være slut.

- Det føles meget frustrerende, siger Lone Gram Kusk, forælder til en dreng i 8. klasse på Astrup Friskole.

Èn enkelt elev kan nemlig gøre hele forskellen, og for Astrup Friskoles vedkommende afgøre, om skolen kan bestå. 32 elever i 0.-7. klasse skal der til for, at en skole kan modtage statslig støtte. Skolen har på nuværende tidspunkt 31.

Det bliver et mareridt at finde en ny skole

Lone Gram Kusk, forælder til elev på Astrup Friskole

Statsstøtten frafalder derfor fra 1. januar 2025.

- Det betyder reelt set, at vi ikke er i stand til at drive skolen videre per 1.1., siger Marianne Thygesen, bestyrelsesformand og forælder til to elever på Astrup Friskole.

De penge, der normalt tilfalder skolen, skal de nu selv forsøge at skrabe sammen. Beløbet lyder på 1,2 millioner kroner. 400.000 kroner af dem skal findes inden årets udgang, og derfor har både forældre og elever taget arbejdshandskerne på. Der har været gang i tombola til byens loppemarked og fællesspisning på skolen, men der skal mere til.

- Vi ved jo godt, at de store penge bliver nødt til at komme ude fra nogle firmaer, siger Marianne Thygesen.

Afgørelsens time

Lykkedes indsamlingen ikke, og skolen må dreje nøglen om, betyder det, at 31 elever skal finde en ny skole.

- Det bliver et mareridt at finde en ny skole. Altså jeg er da helt sikker på, at der findes andre friskoler, vi kan blive en del af. Men taler jeg for mig selv, så har mit barn brug for noget tryghed og stabilitet, og det har han bare fået hernede, siger Lone Gram Kusk.

TV2 Nord besøgte skolen mandag.

For de børn der går på friskolen, er det et aktivt tilvalg. Med et begrænset antal elever er der mere tid og plads til eleverne, end der er på en almindelig folkeskole med flere hundrede elever.

- Jeg synes egentlig, at den største grund til, at vi skal beholde den her skole, er, at vi har nogle børn, der kommer til at fungere bedst her. Så det vil være synd for dem, at det her tilbud forsvinder, siger Jens Bjerregaard Manø, lærer på Astrup Friskole.

Derfor har forældrene søgt hjælp fra mange af kommunens lokale virksomheder, der vil give lovninger, der kan indfries, hvis de når op på de 400.000 kroner.

- Hvis ikke vi når derop, så må vi melde os konkurs, og folk får deres penge tilbage, siger bestyrelsesformand Marianne Thygesen.

Kan de høre os på Christiansborg?

Med en konkurstruet friskole er der rakt ud til lokalpolitikerne i håb om, at de kan stille noget op. Fordi selvom at skolen er lukningstruet, er der alligevel flere forældre, der vil melde deres børn ind på skolen, hvis den eksisterer til næste år.

Derfor er der kun tale om et halvt år, hvor skolen ikke lever op til det elevtal, der skal til for at få statsstøtte.

- Det er et af de gode argumenter i forhold til, at skolen kan få lov at få kompensation fra ministeren. At man får et slip på et halvt år, hvor man ikke kan drive skolen, som man ellers har gjort, så det er helt klart noget, vi skal spille meget på, siger Per Husted, folketingsmedlem for Socialdemokratiet.


25 mistede deres hjem i oversvømmelser: Må vente med at sove trygt

Foto: Jens Hartvig

Elling

Hullet under Skagens vej skal udvides, men Vejdirektoratet har udsat projektet.

Når det regner meget, så er indbyggerne i Elling ekstra på vagt.

Det var de i januar, da enorme mængder regn skyllede ind over landsdelen, og Nordjyllands Beredskab var nødt til at gå i gang med at pumpe ved åen, så den ikke gik over sine bredder.

Derfor var der også stor glæde at spore i byen, da Vejdirektoratet i januar meldte ud, at de i efteråret ville gå i gang med at udvide hullet under Skagensvej, der er kilden til oversvømmelserne.

Men det kommer ikke til at stå færdigt i år. Arbejdet med at udvide hullet er udsat.

- Status er, at tidsplanen for projektet har rykket sig lidt. Det skyldes, at Vejdirektoratets rådgiver er i gang med at detailprojektere anlægsprojektet og i den forbindelse har det vist sig nødvendigt at gennemføre en miljøscreening ved Trafikstyrelsen og der forventes et svar fra myndigheden i foråret 2025, siger Mette Aaris-Nielsen, der er projektleder ved Vejdirektoratet.

Udsat til næste år

Og det er ikke for ingenting, at indbyggerne i Elling er nervøse. I oktober 2014 oplevede byen enorme oversvømmelser, da der flere steder i Nordjylland faldt mere end 100 millimeter regn på to dage.

Det gigantiske skybrud var skyld i, at Elling blev oversvømmet, fordi vandet i åen ikke kunne komme ud under Skagensvej mod udløbet i Kattegat. 25 indbyggere mistede deres hjem.

Projektet, der skal udvide hullet under Skagensvej og på den måde bedre sikre den lille by mod oversvømmelser, skulle have været i udbud i sommer, og arbejdet skulle være påbegyndt i efteråret.

Men borgerne i Elling må forberede sig på at være nervøse det meste af næste år. Vejdirektoratet kan nemlig først gå i gang med arbejdet i efteråret 2025.

- Det forventes efterfølgende at anlægsprojektet kan bydes ud i sommer 2025 og at selve anlægsarbejdet vil foregå i efteråret 2025., siger projektlederen.


To tyske drenge mistede livet: Mange tusinde kroner er samlet ind

Foto: Bent Løkke Leth og Kathrine Tobiasen, TV MIDTVEST

Louise Lindgaard Johansen fra Vorupør er blandt initiativtagerne til indsamlingen.

Der er blevet indsamlet omtrent 30.000 kroner ved en indsamling til de pårørende til de to drenge, der omkom efter et sandskred i Vorupør i august.

I omtrent halvanden måned har der været samlet penge ind til den familie som i august mistede to drenge på 9 og 12 år ved en ulykke i Vorupør. 

Indsamlingen stoppede 1. december, og Louise Lindgaard Johansen, som er en initiativtagerne til indsamlingen, fortæller til TV MIDTVEST, at man har samlet cirka 30.000 kroner sammen til familien. 

Hun fortæller, at der er kommet donationer fra både nær og fjern, og at det betydet meget for hende at mærke, at der har været opbakning til indsamlingen. 

Louise Lindgaard Johansen har løbende været i kontakt med den tyske familie. Hun fortæller, at de både har udtrykt stor taknemmelighed for indsamlingen og ligeledes til alle dem, der gjorde en indsats i forbindelse med ulykken.

- De er meget taknemmelige. Det har de skrevet flere gange, siger Louise Lindgaard Johansen. 

- Det er svært at forholde sig til den situation, de står i. Der er jo ikke rigtigt nogen, der kan sætte sig ind ind i, hvordan de har det. Men det er dejligt at mærke, at de har overskud til at forstå tanken bag det her, siger hun. 

Initiativtageren fortæller, at pengene, når de på et tidspunkt når frem til familien, forhåbentlig kan gå til noget, der kan give lidt lys i tilværelsen. 

For hende har indsamlingen udover pengene også handlet om at vise familien, at de stadig fylder i tankerne hos mange mennesker.  

- Det drejer sig også om at sende et signal om, at vi er rigtigt mange, der stadig tænker på dem, siger hun.


Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Arne Boelt (S) var fra 2010 til 2021 borgmester i Hjørring.

Urafstemning sikrer Arne Boelt posten som Socialdemokratiets spidskandidat til regionsrådet

Det bliver Hjørrings tidligere borgmester, Arne Boelt, der på vegne af Socialdemokratiet skal forsøge at generobre formandsposten i det nordjyske regionsråd ved valget 18. november næste år.

Ved en urafstemning fik Arne Boelt 71,1 procent af stemmerne, mens den eneste modkandidat, Mogens Nørgård, der i dag er 2. næstformand i regionsrådet og sit partis gruppeformand, fik 28,9 procent af stemmerne.

41,4 pct. af de socialdemokratiske partimedlemmer deltog i valget af spidskandidat.

Socialdemokratiet sad på posten som først amtsborgmester i Nordjylland og siden regionsrådsformand for Region Nordjylland uafbrudt fra 1978 og indtil valget for tre år siden. Her sikrede en borgerlig alliance, at Mads Duedahl (V) kunne overtage posten som regionsrådsformand fra Ulla Astman.

Hun har siden forladt det politiske arbejde, og Socialdemokratiet skulle derfor under alle omstændigheder vælge en ny frontfigur. 

Flere, deriblandt folketingsmedlem og fhv. minister Flemming Møller Mortensen, har gennem de seneste måneder været i spil som mulig spidskandidat. Men efter urafstemningen står det nu klart, at det er Arne Boelt, der er S-kandidat til formandsposten.

Forlader byrådet

Arne Boelt, der er 63 år, var fra 2010 til 2021 borgmester i Hjørring, men måtte efter det seneste valg overlade hvervet til Venstres Søren Smalbro.

Arne Boelt, som bor i Sindal og er uddannet som dels tømrer, dels ambulancebehandler, sidder i øjeblikket i byrådet i Hjørring, men genopstiller ikke. 

Allerede efter sit farvel til borgmesterposten luftede han tanker om at stille op til regionsrådet i 2025 i stedet.