Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Fra morgenstunden vil det i dag være blæsende og i Himmerland er der i morgentimerne regn - faktisk kan der komme helt op til 15 millimeter visse steder.

I løbet af dagen kommer der regnvejr over hele regionen, og temperaturerne falder i løbet af dagen. Omkring klokken 15 er temperaturen 4-7 grader alt efter, hvor man befinder sig.

I aftentimerne falder temperaturen yderligere til 2-3 grader, og derfor vil man i den nordligste del af Nordjylland kunne få slud i stedet for regn. Og senere igen er der altså tørvejr.

Vil du høre lidt mere om vejret helt lokalt, hvor du bor? Spørg vores robot Solvej.

Vejret tre timer frem
Vejret senere

Efter borgmesterjobbet: Nu er der tid til både padel og bryllupsrejse

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

2024 blev det første hele år ude af politik for Thomas Kastrup-Larsen. Det nye liv som direktør hos UCN har givet mere luft i kalenderen til familieliv og fritidsinteresser.

Når Thomas Kastrup-Larsen ser tilbage på sit 2024, ser han tilbage på et år, hvor der er kommet mere plads i kalenderen.

Blandt andet til en ugentlig padelaften. Og det er i den grad noget nyt for ham.

2024 markerer det første hele år, hvor Thomas Kastrup-Larsen efter at have overdraget borgmesterkæden i 2023 tog hul på en ny karriere som direktør for UCN's erhvervsrettede uddannelser.

Og det har været noget af en øjenåbner for ham.

- Da jeg var borgmester, var jeg på 24-7 i hvert fald mentalt, og så har du arbejdsuger, der ligger på omkring 65-70 timer, fortæller han.

Det er ifølge ham selv en helt anden rolle, han står i nu.

- Jeg står ikke længere forrest, men hjælper de dygtige unge mennesker på UCN med at udfolde deres potentiale. Det er utroligt givende, siger han.

Vigtigt at kunne træde tilbage med smil på læben

Han er langt fra den eneste nordjyske borgmester, der ikke vil være at finde på stemmesedlen til kommunalvalget i 2025.

Faktisk har en håndfuld nordjyske borgmestre meddelt, at de ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg - eller har allerede forladt borgmesterposten.

Alle har en udløbsdato i politik.

Thomas Kastrup-Larsen

Og Thomas Kastrup-Larsen er helt klar i spyttet, når han skal give råd til de afgående borgmestre.

Ifølge ham er politik noget, man kun er del af i en periode, og når man forlader en så stor post, som en borgmesterpost er, så skal man give plads til, at de nye kan komme ordentligt i gang.

- Det er vigtigt at træde ud med et smil på læben og give plads til de nye, så de kan forme det fremadrettet. Det behøver ikke at blive dårligere, bare fordi der kommer andre til - det kan tværtimod blive endnu bedre, lyder det fra ham.

Du kan se Thomas Kastrup-Larsen fortælle om sit år både privat og på job i programmet "Året ifølge" lige her. Artiklen fortsætter under videoen.

Med kommunalvalget i 2025 ser Kastrup frem til for første gang at stemme på en anden end sig selv.

Og det bliver ikke ham, der kommer til at stå og dele foldere og roser ud på gaden. Han følger med fra sidelinjen - og han glæder sig til det, og til at ikke skulle være midtpunktet i valgkampen.

For hver eneste gang, der er kommunalvalg, så skal man genopfinde sig selv.

- Hvad er det så for nogle nye sager, man skal ud med? Hvordan sørger man for, at man er aktuel? Og det ene, det andet og det tredje. Og det ikke er behov for det. Det synes jeg faktisk er en lettelse.

Bryllupsrejse og surprise-halvmaraton

I programmet fortæller Thomas Kastrup-Larsen også om sin start på 2024, der begyndte under de varme himmelstrøg på Cuba på bryllupsrejse sammen med sin hustru Kristine.

14 dage med romantik, smuk natur og helt vild historie.

Det var noget andet natur, som Thomas Kastrup-Larsen kom til se på, da han trak i løbeskoene sammen Stine Rex, der slog verdensrekorden ved at løbe 913 kilometer rundt om søen i Aabybro i seks døgn i efteråret 2024.

Udover den sportslige præstation fremhæver han den unikke folkefest og fællesskabet, som løbet skabte, som et af højdepunkterne i hans år.

Løbet blev også længere, end den tidligere borgmester havde regnet med.

- Jeg havde bare tænkt, jeg skal bare lige løbe 10 kilometer sammen med Stine, men der gik jo ikke lang tid, før hun overtalte mig til, at jeg skulle løbe et halvmaraton, og så må jeg jo så gøre det, smiler han.

Du kan se Thomas Kastrup-Larsen fortælle om mere fra det forgange år i "Året ifølge" på TV2 Nord 2. januar klokken 19.45 eller allerede nu her på tv2nord.dk/play eller på TV 2 Play.


(Arkivfoto).

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

I nat har sneen lagt sig over Nordjylland, men det smelter i løbet af dagen, når temperaturen når op på de 2-3 graders varme.

Det er dog først sent på formiddagen, at temperaturen når over frysepunktet, og derfor er det en god idé at være forsigtig på de glatte veje her til morgen.

- Og så meget mere lys på himlen, end vi har set de foregående dage. Så solskin er der altså på programmet i dag, lyder det fra Jacob Mouritzen fra TV2 Vejret.

Vinden tager dog til i eftermiddag, og det kommer til at skabe en følelse af, at der er bidende koldt.

Vil du have en mere lokal vejrudsigt? Spørg vores robot Solvej.

Vejret tre timer frem
Vejret senere

Han bliver bare ved: Populær streamers indsamling slår rekord

Foto: Markus Svante / TV2 Nord

Jaxstyle vil blandt andet have mere fokus på mental sundhed hos unge.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Jaxstyle kan endnu ikke helt melde ud, hvornår han takker af for denne gang.

Siden 2. juledag har den nordjyske influencer Jaxstyle med det borgerlige navn Jakob Krul samlet ind til Psykiatrifonden ved at streame live på nettet døgnet rundt.

Først rundede han en million kroner, hvilket fik den unge nordjyde til at fortsætte sin mission. Nu rykker han igen deadline for, hvornår marathonstreamingen slutter.

Det var eller meningen, at den vilde live-indsamlig skulle slutte klokken 18 1. janaur, men sådan blev det ikke. Da TV2 Nord kort før klokken 20 gæstede den unge Youtube-stjerne, blev deadline endda rykket flere gange.

- Lige nu hedder det cirka klokken 01.30 i nat, men nu - mens vi taler - har det lige rykket sig med fem minutter, så det kommer helt an på, om folk bliver ved med at smide penge, lyder det fra Jaxstyle.

Planen var jo, at du skulle slå din egen rekord fra 2022 på 1,2 millioner. Hvordan ser indsamlingen ud lige nu?

- Jamen, på indsamlingssiden er den på 1.277.523 kroner, og så har jeg også lige omkring 30.000, som jeg skal have smidt oveni, fordi alt den indtjening, jeg har haft på reklamer og abonnenter og sådan noget på selve Twitch-platformen, hvor jeg sidder og streamer, ryger oveni. Men det er først, når det hele er afsluttet.

Tidligere indsamlinger

  • I 2022 samlede Jaxstyle 1.225.541 kroner ind til Psykiatrifonden.

  • I 2023 samlede Jaxstyle 695.000 kroner ind til Psykiatrifonden.

Den 23-årige nordjyde har streamet døgnet rundt siden 26. december, men fordi indsamlingen havde rundet millionen, ville han fortsætte til nytårsaften ved midnat, selvom det egentlig var planen at stoppe mandag.

Det er tredje jul i træk, Jacob Krull dedikerer flere døgns uafbrudt stream med indsamling til Psykiatrifonden.

- Uha. Jeg er ved at være godt brugt, men det har været utroligt hyggeligt, siger Jaxstyle.

Han stopper sin streaming, når folk ikke donerer flere penge. Det bliver formentlig i de sene nattetimer til i morgen 2. januar, spår han.

'Tusind, tusind tak'

I 2022 nåede han den foreløbige rekord på 1,2 millioner kroner, i 2023 knap 700.000 kroner, og i år altså indtil videre mere end 1,2 millioner kroner.

- Tusind, tusind tak til Jaxstyle og hans følgere for at gøre det okay at tale om psykisk sygdom og for at hjælpe så mange. Det er en kæmpe fornøjelse at følge streamen. Og Jaxstyle og hans følgere gør noget helt særligt sammen: De deler deres historier om at have det svært. Det er så vigtigt og kan være det første skridt til, at nogen rækker ud efter hjælp, har det tidligere lydt fra Marianne Skjold, der er direktør i Psykiatrifonden.


På denne nordjyske grillbar har ejeren fundet opskriften på succes

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

I 20 år har Motorvejsgrillen ved Haverslev-afkørslen taget kampen op mod store fastfood-giganter som McDonalds, Burger King og Sunset Boulevard.

Årets første dag er især travl for den lille biks, der ligger glemt ind mellem de store kæder, og det er der en god grund til.

- Det handler om, at vi har noget mad, de andre ikke har. Jeg tror også, at det har noget at gøre med, at vi er gode til at lave lidt større portioner her. Man får noget for pengene, og man bliver mæt, lyder det fra grillejer Karina Tvede Gøttler.

Se hele indslaget her:

Her er hemmeligheden

Selvom konkurrencen kun er blevet hårdere år efter år, har Karina Tvede Gøttler en sund forretning, som kunderne valfarter til.

Det er især grillens berømte ribbenssandwich, der lokker nordjyderne til.

- Hemmeligheden er, at det er en steg, der kommer direkte fra ovnen, som vi lægger op på pladen og skærer direkte fra, fortæller grillejeren.

Faktisk har de seneste års ankomst af Burger King og Sunset Boulevard også været med til at øge omsætningen for Motorvejsgrillen, fastslår Karina Tvede Gøttler:

- Alle de store giganter trækker folk op fra motorvejen, og så er der nogen, der ser, at man også kan få en hotdog, og det vil de egentlig hellere.


Dagen derpå: Her fik de Underberg, whisky og øl fra morgenstunden

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Der var ingen tømmermænd hos stamgæsterne på brunt værtshus.

- Hvad drikker i?

Vi havde ikke siddet ved bordet på værtshuset Bjælkehytten i Brønderslev i mange minutter, før stamgæsterne hentede friske forsyninger. De havde allerede fået Underberg, whisky og øl og ville selvfølgelig gerne byde deres gæster på en enkelt.

Journalist og fotograf fra TV2 Nord var på optagelse nytårsmorgen for at se, hvordan det gik med tømmermændene på et af Nordjyllands brune værtshuse.

Bjælkehytten i Brønderslev åbnede 1. januar 10.00. Per Asdal og Joseph Khoury fra Brønderslev kom 10.15.

- Vi fik ikke for meget i går. Det var stille og roligt. Jeg sad og drak med min bettebror. Jeg kom i seng klokken 1, fordi der kunne vi ikke mere. Så stod jeg op klokken 6, for så skulle jeg afsted igen, forklarer Per Asdal, inden vi skåler.

Der var god stemning blandt stamgæsterne nytårsdag. Foto: Hans-Christian Lauritzen, TV2 Nord

Klokken 11.15, da TV2 Nord besøger Bjælehytten, var der allerede godt gang i stedet. 10-15 stamgæster var på plads for at ønske hinanden godt nytår.

- Jeg åbnede først klokken 10 i dag. Jeg plejer at åbne klokken 8,, så jeg havde lige lidt længere tid at sove på. Men morgenkunderne er standhaftige. De kommer hver dag, fortæller forpagter af Bjælkehytten Tina Mikkelsen.

Der var ikke skyggen af nytårstømmermænd at spore på Bjælkehytten, da den næste kolde øl blev knappet op.

- Den smager bedre 1. januar, end den gør den 31. december.

Hvorfor det?

Det er fordi, det er det nye år. Det er der, man skal hygge sig. Vi har også drukket en whisky her til morgen, siger Per Asdal.

Se hele indslaget her:

Kold før 12

Ved siden af Per Asdal sidder Joseph Khoury. Han måtte tidlig i seng dagen før, altså nytårsaftens dag, efter han havde siddet på Bjælkehytten fra de åbnede 8 til ud på eftermiddagen.

- Jeg gik i seng klokken 17, tror jeg, fordi jeg var meget fuld i går. Det er ærlig snak, påpeger Joseph Khoury.

Dagen efter, altså nytårsmorgen, sidder Joseph Khoury igen på Bjælkehytten.

- Jeg kommer her ikke fordi, jeg er alkoholiker. Det er fordi, jeg søger selskab, kammeratskab, og så sidder vi og får en øl, en mere, ti og tyve, og så kommer der røverhistorier, og det er ærlig snak, forklarer Joseph Khoury.

Forpagterne for Bjælkebytten er glade for alle stedets faste kunder, der trofast kommer hver morgen og formiddag.

- Der kører et motto hernede. Nytårsaften er for amatøralkoholikere, griner forpagter Tina Mikkelsen.

Jeg døde ikke

Sådan en formiddag på nytårsdag er stemningen løssluppen og glad på det brune værtshus i Brønderslev. TV2 Nord smutter efter en enkelt øl. Stamgæsterne bliver tilbage og glæder sig til et nyt og fantastisk år.

- Det er kun os selv, der bestemmer. Vi tager en dag ad gangen, vi kan ikke gøre det anderledes. Hver dag du vågner, så siger du yes, 'det var en god nat. Jeg døde ikke', griner Per Asdal.