Norsk politis mistanke gik i første omgang på, at den 65-årige havde til hensigt at fragte hashen fra Danmark til Norge i sin båd.
Hashsag fra Hanstholm kan ikke kædes sammen med Aalbæksag.
En 65-årig nordmand fra Hanstholm er blevet frikendt for at være i besiddelse af 60,3 kg. hash. Kun få dage efter smuglersagen og medfølgende skuddrama i Aalbæk blev den 65-årige nordmand anholdt på en tur fra Danmark til Norge. Det skriver agderposten.no.
På mandens adresse i Hanstholm fandt politiet en taske med 60,3 kg. hash, men den 65-årige påstår, at han ikke vidste, at der var hash i tasken. Han havde sagt ja til at opbevare tasken for sit barnebarn, og efter to måneder i politiets varetægt er han nu blevet løsladt, da politiet angiveligt tror på hans forklaring.
- Jeg blev spurgt, om jeg ville opbevare den. Ikke fragte den, kun opbevare den indtil videre. Jeg vidste ikke, hvad der var i den. Jeg angrer bittert, at jeg ikke tjekkede det. Havde jeg vidst, at det var narkotika, havde jeg selvfølgelig sagt nej, siger den 65-årige ifølge agderposten.no.
De øvrige sigtede i sagen har bekræftet den 65-åriges eget udsagn om, at han ikke kendte til taskens indhold. Barnebarnet har kendt sig skyldig, og ifølge bedstefaren er han klar til at tage sin straf. Selvom han nu er blevet frikendt, har sagen stadig stor påvirkning på den 65-årige.
- Jeg føler, at mit liv er ødelagt uanset hvad, siger han.
Ifølge den norske efterretningstjeneste Kripos har sagen ingen forbindelse til skuddramaet i Aalbæk, selvom nordmanden blev pågrebet kun få dage efter aktionen, hvor en 49-årig mistede livet.
Danskerne føder for få børn, og det skal der laves om på. I hvert fald hvis du spørger den danske regering.
I Mette Frederiksens nytårstale den 1. januar 2024 fik særligt et emne lov til at fylde. Nemlig retten til at få hjælp til barn nummer to.
Og ti måneder skulle der gå, før tilbuddet stod klar.
En aftale mellem regeringen og Danske Regioner blev indgået i juni og fra søndag den 1. december træder aftalen i kraft. Region Nordjylland udvider dermed behandlingsmulighederne, så Fertilitetsenheden på Aalborg Universitetshospital kan hjælpe ufrivilligt barnløse til at få barn nummer to.
- Vi er klar til at håndtere den øgede efterspørgsel, både ved at styrke hospitalet og ved at udnytte samarbejdet med private aktører, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V).
Indtil nu har ufrivilligt barnløse, der har ønsket barn nummer to, selv skullet betale for fertilitetsbehandling i det private, hvis de ville have en lillesøster eller lillebror.
Økonomisk håndsrækning
15 millioner kroner er afsat til at dække udgifterne til det øgede antal henvendelser i regionen. På landsplan forventes fertilitetsbehandlingen at koste 150 millioner kroner årligt.
- Familier, der tidligere har været økonomisk forhindret i at få hjælp til et andet barn, får nu nogle nye muligheder, siger Mads Duedahl.
Og det er det, det hele handler om. At par med nedsat frugtbarhed, at enlige kvinder og at andre parkonstellationer kan få flere børn.
For at imødekomme den øgede efterspørgsel har man på både Fertilitetsenheden og på hospitalet ansat flere sygeplejersker, speciallæger og andet fagpersonale. Derudover skal den private kapacitet udnyttes, hvorfor op mod 90 kvinder eller par årligt henvises til private fertilitetsklinikker. Det gør man for at sikre fleksibilitet og kort ventetid.
Torsdag aften væltede en næsten 190 meter høj kran.
Kranen var i færd med at løfte en vindmøllevinge fra Siemens. Kranens fører er en 23-årig mand fra lokalområdet i Thisted.
Det oplyser Lokalpolitiet i Thisted.
- Manden blev kørt på skadestuen efter, at han var blevet kontamineret med dieselolie, siger Rene Carlsen, politiassistent ved Lokalpolitiet i Thisted.
Den 23-årige mand fik olien udover sig selv - hvor også øjnene blev ramt. Politiet oplyser, at manden er okay efter omstændighederne.
BMS fortæller fredag morgen til TV MIDTVEST' reporter Nanna Dam, at der ikke er nogen tilskadekomne ved uheldet. Der er kun materielle skader. De har ikke yderligere kommentarer til ulykken, før Arbejdstilsynet har kigget på sagen.
TV MIDTVEST' reporter fortæller videre, at kranen er væltet ind i et skovområde, sådan at toppen af den 190 meter lange kran er skjult af grantræer. Det er derfor svært at se, hvor lang kranen er.
Ved siden af kranen ligger en vindmøllevinge monteret. Der er ikke tegn på, at den er blevet tabt. Det kunne derfor tyde på, at kranen skulle til at løfte vingen op, da ulykken skete. Men det har ikke været muligt at få uddybet hændelsesforløbet fredag morgen fra BMS.
Kranen blev totalsmadret i faldet, og arbejdstilsynet kommer forbi i løbet af dagen. Deres opgave er at undersøge, om alle foranstaltninger var i orden.
- Vi ved endnu ikke, hvornår kranen bliver fjernet, oplyser Rene Carlsen.
Togkaosset fortsætter ind i weekenden, da Banedanmark ikke ved, hvad løsningen er.
Togdriften har været præget af store problemer torsdag og fredag, hvor der har været udfordringer med signalsystemet.
Og nu bliver weekenden også påvirket af problemerne.
- Meldingen er, at der ingen umiddelbar bedring er i sigte, lyder det fra direktøren hos Nordjyske Jernbaner, Martin Sort Mikkelsen, om et strategimøde, der netop er blevet afholdt hos Banedanmark.
- Banedanmark ved ikke, hvad problemet er, og de kan derfor ikke sige, hvad løsningen er, og hvornår den er fundet.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Udfordringerne og den dystre melding, at løsningen ikke er lige om hjørnet, betyder, at der vil være timedrift hele fredagen og resten af weekenden.
For Nordjyske Jernbaner har det ikke så stor betydning i weekenden, hvor stort set al togdrift - med undtagelse af enkelte afgange - i forvejen er timedrift, men hvis problemet ikke bliver løst, fortsætter de store udfordringer igen fra på mandag.
- Vi kan ikke køre, hvis ikke de (Banedanmark, red.) løser det, men jeg har en forventning om, at de får det løst i weekenden, forklarer Martin Sort Mikkelsen.
- Mit håb er, at vi mandag morgen starter op helt normalt.
Direktøren forklarer, at de fortsætter timedriften i weekenden for at skabe ro for passagerne, og de dermed ved, hvad de kan regne med.
Nordjyllands Trafikselskab har samme ærgerlige melding om timedrift fredag, lørdag og søndag.
Aalborg Pirates har fundet ny direktør: - Han ved meget lidt om ishockey
Foto: Aalborg Pirates / Pressebillede
Ishockeyklubben Aalborg Pirates har fundet afløseren for den midlertidige direktør Claus Holstein.
- Han ved meget lidt om ishockey.
Sådan skriver Aalborg Pirates indledende i deres pressemeddelelse, hvor klubben fortæller, hvem den nye administrerende direktør bliver.
- Til gengæld ved han rigtig meget om at drive virksomheder og udtænke underholdende koncepter, skriver klubben dog yderligere om den nye mand.
Og den nye direktør er 38-årige Martin Grønning, der tiltræder allerede om et par dage 1. december 2024.
Aalborg Pirates roser den midlertidige direktør Claus Holstein for at have fået ryddet op og lagt et fundament, mens den nye direktør skal kunne genstarte Aalborg Pirates kommercielt.
Martin Grønning har en helt anden baggrund end fra sportsverdenen.
Han har blandt andet i en årrække været selvstændig i det aalborgensiske natteliv, hvor han blandt andet har drevet natklubber og vinbarer, ligesom han for år tilbage stod bag lanceringen af en række franchisebutikker med yogurt-is.
Senest har han arbejdet som salgskonsulent for en landsdækkende importør af øl og drikkevarer.
- Jeg finder det rigtig spændende, at jeg hos Aalborg Pirates får mulighed for at kombinere min erfaring fra oplevelsesbranchen med min kommercielle erfaring. Jeg er vant til at tænke i arrangementer og gode kundeoplevelser, og jeg vil gøre mit til, at vi får tilgodeset og aktiveret både sponsorer, frivillige, fans og tilskuere mede nye tilbud og oplevelser, lyder det fra den kommende direktør Martin Grønning.
Vinspecialist vurderer byens glögg:
- Her emmer det af jul
Der er gang i glögg-kedlerne i Aalborg - og ikke to opskrifter er ens. Så er du i tvivl om, hvor du finder det helt rigtige glas for dig, så læs med her.
Er der noget meget bedre på en kold dag end et varmt glas glögg?
Nej, mener vinspecialist og indehaver af Skjold Burne i Aalborg, Søren Skovlund.
- En del af glöggens essens er jo at give varmen. Derfor er det også rigtig godt at drikke den udendørs, siger han og tvivler næsten på, at det er en drik, man kan nyde uden frakke på. Men inden turen gennem det aalborgensiske glögg-landskab er omme, er den tvivl forduftet.
- Glögg stammer oprindeligt fra Tyskland, og der har det typisk været en lys drik. Herhjemme er det nok, den røde glögg, de fleste vil kende, men den hvide vinder også mere og mere frem, ligesom der bliver flere og flere alkohol-fri versioner, siger Søren Skovlund.
- De klassiske danske glögg kan være nogle rigtige alkohol-bomber, og det kan være svært at vide præcis, hvor stærkt det, man drikker, faktisk er. Derfor giver det god mening, at der kommer flere udgaver, som også kan drikkes i dagslys, og hvor man godt kan køre hjem efter et glas eller to, siger han.
God i dagslys
Café Peace er et af de steder i Aalborg, som serverer glögg. Her kan man få både en rød og en hvid udgave. Fælles for dem er ifølge Søren Skovlund, at de er til den lette og elegante side.
- Den hvide er ikke for sød, men har lidt citrusnoter og er elegant. Den mørke er mild. Den har en god smag af rødvin, men er ikke til den tunge side. Der er skruet lidt ned for krydderierne og op for frugten. De fleste kan være med på dem her, og for mig er det en glögg, der er god at drikke i dagslys. Den er ikke for voldsom, siger Søren Skovlund.
Hvis man hører til dem, der mener, at fyldet er en afgørende del af glögg-oplevelsen, så er Café Peace nok ikke stedet. Begge udgaver kommer med mandelsplitter, men der er ikke rosiner eller andre bær i glassene.
Et glas mere
På julemarkedet på Gammel Torv er der flere muligheder for at få stillet sin glögg-trang. Her har både Den Lille Pandekagevogn og Romeriet eksempelvis drikken på menuen - og særligt sidstnævnte vakte begejstring hos Søren Skovlund.
- Glöggen hos Den Lille Pandekagevogn dufter rigtig dejligt af barndom og krydderier, men det skinner ikke så meget igennem i smagen. Hos Romeriet kan man godt fornemme allerede i duften, at den har lidt mere at byde på. Mere Styrke, siger vinkenderen.
Romeriets glögg er en smule dyrere, men til gengæld også større. I det store hele mener han, at de ekstra 20 kroner er godt givet ud.
- Den har en tungere og mere koncentreret smag. Det kan jeg godt lide. Når man endelig får et glas glögg, så må der gerne være lidt smæk på smagen og god varme. Det får man her, siger han.
Der er også mere fyld at tygge på hos Romeriet, og rosinerne har tydeligt ligget i lage.
Smagen af jul
Der er selvfølgelig også glögg på kortet hos Duus Vinkjælder, hvor der traditionen tro er skruet helt op for julestemningen.
- Jeg siger jo, at glögg smager bedst udenfor. Men Duus' glögg har overbevist mig om, at den også smager godt indenfor. Rigtig godt faktisk.
Man får virkelig fyld for alle pengene hos Duus. Omkring en tredjedel af glasset er fyldt med nødder og rosiner - som selvfølgelig har ligget i lage siden foråret.
- Der er en virkelig god smag i rosinerne. Det er spændende, og man kan fornemme, at der bliver kræset for det. Der er mange lag i smagen, og den fylder godt i munden, siger Søren Skovlund.
Her smager han for første gang de klassiske julekrydderier, som har manglet lidt hos nogle af de andre.
- Den er meget klassisk, og det er den glögg, jeg tænker, mange vil forbinde med smagen af jul. For mig er det højdepunktet i aalborgs glögg-udbud.
Lækker lethed
Hos Søgaards Bryghus kan man vælge mellem ikke mindre end tre forskellige slags glögg. En rød, en hvid og en alkoholfri. Alle har gode mængder fyld, så der er i den grad noget at tygge på.
En anden fællesnævner er syren og friskheden.
- Jeg fornemmer helt klart noget citrus i både den røde og den hvide. De har det her syrlige, mere end de er domineret af krydderier. Så der er en lethed over dem, i modsætning til den tyngde som kan være i glögg, siger Søren Skovlund.
Sammenligner man Søgaards røde og hvide glögg med dem, man kan få hos Café Peace, er der dog mere gods i bryghusets, forklarer Søren Skovlund.
- Vi er stadig ovre i det lidt tunge skyts, men det er en markant anden smagsprofil, end den klassisk krydrede udgave som mange nok kender, siger han.
Den alkoholfri version har tydelige noter af æble og er et rigtig godt bud på en alkoholfri glögg, mener vinspecialisten.
- Den smager dejligt. Fyldet passer godt til drikken, og jeg synes egentlig ikke, at det gør noget negativt for smagen, at der ikke er alkohol i.