Tilde er frivillig i Headspace: - Hjælpen gjorde en himmel til forskel
Tilde Larsen Michaelsen har været frivillig i Headspace i knap et år.
Flere unge mistrives og mangler nogen at snakke med. Det ses i Mariagerfjord Kommune, som nu vil sætte fokus på problemet, og derfor i samarbejde med Headspace åbner en afdeling i Hobro.
Balloner hænger i loftet, flagene flagrer og skålene er fyldt med grønne bolcher.
Headspace er netop flyttet ind i lokalerne ved Hobro Busterminal, som skal være et frirum for børn og unge mellem 12 og 25 år i Mariagerfjord Kommune.
Det er tredje center, der åbner i Nordjylland.
- Det er godt, at centrene er forskellige steder, da alle ikke har mulighed for at tage en bus til Aalborg, så jeg håber, vi kan hjælpe flere på denne måde, siger 23-årige Tilde Larsen Michaelsen, som er ungerådgiver i Headspace Mariagerfjord.
Headspace hjalp Tilde
Tilde Larsen Michaelsen har været frivillig i knap et år, men hun har kendt til rådgivningstilbuddet længe.
- Jeg håber at kunne give noget tilbage til dem, der kommer - gerne noget af det Headspace gav mig, dengang jeg havde brug for det, siger hun.
Hun er nemlig en af dem, der selv har benyttet sig af Headspace som frirum.
- Det gav mig en ro og en forståelse af, at mange af de ting, jeg gik og slås med, ikke var unormale, siger Tilde Larsen Michaelsen og pointerer, at det gjorde en himmel til forskel for hende, at hun havde nogle at tale med.
Headspace
Headspace er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12 og 25 år.
Headspace drives primært af frivillige, som på de unges præmisser byder indenfor, for at give de unge nogle at tale med i trygge omgivelser.
Headspace er landsdækkende og har nu tre afdelinger i Nordjylland; I Mariagerfjord Kommune, i Aalborg Kommune og i Hjørring Kommune.
Headspace er det lyttende øre
Ifølge centerchef for Headspace Nordjylland er det hver femte ung, som går rundt med nogle problemer, de ikke får delt med nogen.
- Så vokser det og kan få en enorm stor indvirkning på de unges håndtering af hverdagen, siger centerchef for Headspace Nordjylland, Line Brix Madsen, og hun pointerer, hvor vigtigt det er, at Headspace kan være supplement til de tiltag, som kommunerne har i forvejen.
I Headspace tilbyder de ifølge Line Brix Madsen nemlig noget andet.
- Nogle gange handler det om at være det lyttende øre, der rummer, at noget er svært for den unge, siger hun.
Corona har været hårdt for de unge
De seneste år har Line Brix Madsen oplevet et større behov for Headspaces ydelser. Især coronapandemien har sat sine spor hos den unge generation.
- Isolation og den måde, man skulle finde ud af at agere i det på - kombineret med at man nu skal tilbage igen med 110 kilometer i timen, det oplever vi, er svært for den unge, siger hun.
Mariagerfjord Kommune bakker op
Mariagerfjord Kommune og Headspace har længe været i dialog om det nye center i Hobro.
Kommunen har haft et ønske om at få suppleret de initiativer, de allerede har i blandt andet skolerne og foreningslivet. For ifølge velfærdsdirektør i Mariagerfjord Kommune, Søren Aalund, ser de et stigende antal unge, der mistrives.
- De har brug for nogle andre at tale med, og derfor mener vi, at Headspace er det helt rigtige, siger han.
Samtidig understreger han, at langt de fleste unge i kommunen trives, men at åbningen af Headspace i Hobro skal have en forebyggende effekt.
- Vi er sikre på, at det her er en god vej til at hjælpe nogle børn og unge tilbage til en god trivsel igen, siger Søren Aalund.
De frivillige står klar
Den frivillige Tilde Larsen Michaelsen er en af dem, de unge i Hobro kan forvente at se, hvis de kigger forbi det nye center ved busterminalen i Hobro.
- Headspace har nogle gode værdier, som hjalp mig, og som jeg håber, kan hjælpe mange flere, siger hun.