Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Anders flytter, tager hans liv en drejning: Nu koster han millioner

Anders Rytter Munk har fungeret i 22 år til trods. Men den dag, han flytter hjemmefra, går det grueligt galt.

Ligesom de fleste andre 26-årige bor Anders Rytter Munk alene i sin egen lejlighed. Men modsat sine jævnaldrende har han ikke en kæreste, han er ikke i gang med en uddannelse, og han har ikke et job.

For Anders Rytter Munk er ikke som de fleste 26-årige. Hans IQ ligger på 42, og det betyder, at Anders er alderssvarende med en fireårig.

Derfor er der altid to pædagoger til stede i lejligheden over ham. De kommer ned i hans lejlighed, når han skal have mad, når han skal i bad, når han skal gå en tur, eller når han skal sove.

Resten af tiden bruger Anders alene. 

Enten ser han Disney-film, som er hans yndlingsfilm. Eller også bygger han Lego, eller klipper udklip ud af blade, og hænger dem op i hele lejligheden. Både loft, vægge og vinduer er dækket af tusindvis små udklip.

Loftet i Anders' lejlighed er dækket af udklip fra ugeblade.

Et af de udklip er et billede af Anders med TV2 Nords journalist Mogens Jørgensen. De har mødt hinanden før, og derfor har Mogens Jørgensen en stor stjerne hos Anders. 

Det er derfor ham, der interviewer Anders, da TV2 Nord besøger ham i sin lejlighed en dag i juni.

Det er nemlig vigtigt, at Anders er tryg ved situationen.

- Jeg står op klokken 7. Så går jeg i seng klokken 9. Så sover jeg en time. Så går jeg herind og sover en time mere, fortæller Anders om sin hverdag og fortsætter:

- Så ser jeg en film mere. Får en bolle til eftermiddagskaffe. Drikker ikke kaffe. Så går jeg over og ordner vasketøj. Jeg får lidt varm mad til aften. Så går jeg ind i Lego-byen og så ind i menneskeverdenen. Går i seng klokken 21.

Men det er en dyr lejlighed, som Anders har i den lille by Als mellem Øster Hurup og Hadsund.

Den er nemlig et enkeltmandstilbud, og den, og pædagogerne i lejligheden ovenpå, koster hvert år Mariagerfjord Kommune knap 6,3 millioner kroner. 

Lejligheden er nemlig en del af bostedet 'Hvem kan'.

Men om fems til seks uger, skal Anders tvangsflyttes fra den vante lejlighed i Als. Nu har Mariagerfjord Kommune fundet et nyt tilbud til ham i Viborg. 

En flytning som hverken forældre eller bostedet er enige i.

Koster samfundet millioner

Den indsats, som børn og unge som Anders Rytter Munk har brug for, er en stigende udgift for de kommunale kasser, og den statslige kompensation dækker langt fra stigningerne.

I perioden 2018 til 2023 har kommunerne måttet hæve deres budgetter til det specialiserede område med 5,9 milliarder kroner.

Samtidigt er de kun blevet tilført 1,6 milliarder til stigende udgifter, der ligger udover dem, som demografien - altså flere ældre og flere børn - skaber.

Dermed har kommunerne brugt 4,3 milliarder kroner mere, end man er blevet kompenseret. Det viser en ny Momentum-analyse.

Forstå Anders' forløb

Anders Rytter Munk har fra barnsben har været tilknyttet specialskoler og specialtilbud i sin ungdom. Vi giver her en kort overblik over hans liv, som er forløbet forud for TV2 Nords serie om ham.

  • 2004 – 2015 Elev på Skibstedskolen, Læringscenter Himmerland. Her får Anders lov til at blive et ekstra år, fordi han trives godt i skolen

  • 2015 – 2018 Elev på CKU Himmerland i Arden. En særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge f.eks. med udviklingshandicap.

  • 2018 2021 Elev på Gaia i Randers. Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse. Anders gennemfører ikke forløbet på Gaia, der vurderer, at Anders har brug for et mere specialiseret tilbud.

  • 09.04.21 Anders indlægges 1. gang på psykiatrisk sygehus.

  • 23.04.21 Flytter ind på bostedet Skivevej i Hobro. Mariagerfjord Kommune opfordrer 1. gang  forældre til at VISO – den nationale videns- specialrådgivningsorganisation bliver involveret i Anders sag.

  • 27.07.21 Flyttes hjem til forældre i Hadsund. De mener, at han er så stærkt påvirket af medicin, at det påvirker hans helbred.

  • 26.08.21 Indlægges igen på psykiatrisk sygehus. Er så udadreagerende, at politiet må tilkaldes for at bistå med indlæggelsen.

  • 07.09.21 Anders udskrives fra psykiatrisk sygehus til Regionstilbuddet Sødisbakke i Mariager.

  • 01.02.22 Flytter ind på botilbuddet hvem kan i Als, hvor han fortsat bor.

  • 17.05.24 Familieretshuset godkender endeligt, at Anders kan tvangsflyttes til botilbuddet Mosetoften i Viborg. Det gennemføres sandsynligvis i september måned 201

Men på trods af de 6,3 millioner kroner, som Mariagerfjord Kommune hvert år poster i indsatsen omkring Anders Rytter Munk, er der ikke mange omkring Anders, der er tilfredse med den situation, han befinder sig i nu.  

Slet ikke Anders' far, Poul Munk.

Og det er der noget, der tyder på, han kan have ret i. For i øjeblikket venter Anders på, om han bliver tiltalt for en lang række anmeldelser om vold begået mod det personale, som hjælper ham i hverdagen.

For når Anders ikke bliver forstået eller er utryg, bliver han udadreagerende. Og det kan godt gå voldsomt for sig.

I et dagbogsnotat fra 16. januar fra Sødisbakke, som er et af de botilbud, Anders har boet på, står der:

'Anders angriber undertegnede ved at tage fat i hans briller og knække dem (...) Anders kradser undertegnede i ansigtet flere steder. Undertegnede har fået mærker omkring øjnene. Anders bliver pacificeret af undertegnet og skubber tilbage. Anders går ind på sit værelse. Hån råber, undertegnede er dum. Han råber, at han er ked af det hele. Anders siger en pivende, kontinuerlig lyd fra sit værelse.'

Men sådan har det ikke altid været.

Normal barndom - konfliktfyldt ungdom

Indtil han er 22 år, har Anders det, der til forveksling ligner en normal barndom for en udviklingshæmmet.

Her bor han sammen med sine forældre i et hus i Hadsund lige ned til vandet. 

- Anders har selvfølgelig haft de udfordringer, han har haft, og han har haft brug for, at der har været nogen her. Men ellers er Anders jo gået ind som en del af familien. Selvfølgelig har vi levet anderledes, fordi der altid skulle være nogen her. På den måde er vi aldrig kommet ud over det at have et børnehavebarn, kan man sige. Men det har jo bare været et livsvilkår, når man får et handicappet barn, fortæller Anders' mor Kirsten Pinstrup Rytter.

Han går på det, der hedder Læringscenter Himmerland, men som i daglig tale kaldes Skibstedskolen. Det er en skole for børn med specielle behov.

TV2 Nord har talt med flere af Anders' tidligere lærere – både på Skibstedskolen og senere på CKU i Arden, hvor han var elev efter folkeskolen. De beskriver ham samstemmende som en tillidsfuld og glad dreng, der fungerer godt socialt, når han føler sig tryg.

Der var ikke ekstra foranstaltninger på Skibstedskolen på grund af Anders.

Hun har fulgt Anders tæt gennem hele hans barndom. På Skibstedskolen er Anders' dagligdag i faste rammer, og han har altid kendte personer omkring sig.

Hver dag, inden han går hjem, organiserer han sit klasselokale. Bøgerne skal helst stå, som de plejer. Så ved Anders, hvordan klasselokalet ser ud til dagen efter, og han ved, hvad han møder ind til.

Det gør ham tryg.

Det gør derfor også stort indtryk på Anders' tidligere skoleleder, når hun får beskrevet hans situation, som den er i dag. For dengang lykkedes Skibstedskolen med at give Anders en meningsfuld hverdag med kendte ansigter og guidning.

- Det skal være fuldstændig ens fra dag til dag nærmest. Og han skal mødes af de samme mennesker hver dag, husker Kirsten Bukkehave.

Og selvom Anders også dengang reagerer, når han er utryg, eksempelvis når der kommer nye børn ind i hans gruppe, husker skolelederen en dreng, der i det store hele er glad.

- Han var jo en glad dreng. Vi sang morgensang hver dag, og der kommer han jo, stiller op og er med. Han blev jo ikke skærmet på den måde, at han ikke kunne være sammen med andre børn, siger skolelederen.

Det begynder da også at gå grueligt galt for Anders, da han første gang skal flytte hjemmefra.

En anden målgruppe

Som 22-årig flytter Anders Rytter Munk hjemmefra. 

Mariagerfjord Kommune har fundet et tilbud til ham på botilbud Skivevej i Hobro, der på overfladen lyder som et perfekt match.

Men ikke lang tid efter, han flytter ind, begynder det at gå galt. For Anders føler sig generet af støj fra de andre beboere, og han reagerer voldsomt på, at han ikke kender personalet.

- Alle aftaler er på plads, inden han flytter ind. Men det, vi oplever i virkeligheden, er, at dagen efter, Anders er flyttet ind, står der to unge mennesker, som han aldrig har mødt, og som vidste ingenting eller meget lidt om Anders. Allerede der begyndte utrygheden, fortæller Anders' far, Poul Munk.

Kirsten Pinstrup Rytter kan slet ikke genkende sin søn i de beskrivelser, der er af ham, siden han flyttede hjemmefra.

Efter få uger på Skivevej er Anders pludselig blevet et kæmpe problem – han slår og er voldsom overfor personalet i afmagt – og de reagerer ved at anvende magt overfor ham. Anders bliver sigtet for adskillige tilfælde af vold.

Ifølge de omfattende sagsakter, som TV2 Nord har fået aktindsigt i viser det sig, at botilbuddet på Skivevej slet ikke er godkendt til at tage sig af Anders.

Det bemærker Socialtilsyn Nord også efter et uanmeldt tilsyn 27. juli 2021. Tilsynet skal nemlig vurdere, om tilbuddet opfylder forskellige kriterier. Et af dem er, hvorvidt tilbuddet arbejder med afsæt i en tydelig målgruppebeskrivelse.

’Kriteriet vurderes ikke at være godkendt, idet leder oplyser, i redegørelse fremsendt den 8. juli, at der er visiteret borger ind i tilbuddet, som ikke tilhører den godkendte målgruppe. Borgeren er indenfor målgruppen med autismespekterforstyrrelser, hvilket ikke er indenfor den målgruppe, tilbuddet er godkendt til. Denne borger er meget negativt påvirket af stimuli og reagerer herpå med udadreagerende adfærd, hvilket har medført, at der er lavet adskillige magtanvendelser mod denne borger.’

I aktindsigten fremgår Socialtilsynets uanmeldte tilsyn.

Og efter blot cirka 10 uger på Skivevej bliver Anders indlagt på psykiatrisk sygehus i slutningen af august 2021.

Han er nu så udadreagerende, at han bliver fikseret – altså fastspændt til sin seng.

Vold og afmagt

Det bliver starten på en lang periode, hvor Anders flyttes flere gange, bliver udsat for magtanvendelser – og selv bliver sigtet for adskillige tilfælde af vold mod hans pædagoger.

- Det passer overhovedet ikke på det billede, jeg har af min dreng. Anders kan jo ikke tage ansvar for det. Det er blevet hans måde at reagere på, men det er slet ikke Anders' natur. Det er svært at forstå, at det er Anders, der er anklaget i de her sager. Det er jo ikke ham. Det er alle de mennesker, der har været omkring ham, der skulle tage ansvar for, at Anders fik den hjælp, han havde brug for, siger Kirsten Pinstrup Rytter.

Anders har en planche med billeder fra sin barndom til at hænge i sin lejlighed.

I følge en aktindsigt, som TV2 Nord har fået, er anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi lige nu ved at undersøge, om Anders Rytter Munk skal tiltales for 25 tilfælde af vold begået mod de pædagoger, der passer ham i hverdagen.

Selvom både Anders Rytter Munks forældre og kommune er enige om, at Anders' situation i lejligheden i Als, hvor han tilbringer langt størstedelen af sin dag alene, ikke er optimal, stopper enigheden her.

For de er uenige om, hvad der nu skal ske med Anders.

Anders Rytter Munk skal tvangsflyttes her til Mosetoften i Viborg.

Hvad skal vi med Anders?

Mariagerfjord Kommune har fundet et tilbud til ham i Viborg, Mosetoften, som han indenfor fem-seks uger skal tvangsflyttes til.

- I min verden vil det være en katastrofe for Anders. Vi har set det sted, de vil flytte ham til, og hvis han er muret inde nu, så er det sted kun endnu værre, siger Kirsten Pinstrup Rytter.

Omvendt mener Mariagerfjord Kommune, at Mosetoften er det rette tilbud til Anders Rytter Munk.

- Der, hvor Anders bor nu, er faktisk et midlertidigt. Så under alle omstændigheder skal der findes en langtidsholdbar løsning for ham. Vi prøver altid at finde den bedst mulige løsning for borgerne og prøver at undersøge det først, siger Kit Borup, der er chef for social og sundhed i Mariagerfjord Kommune.

Det er ikke kun Anders' forældre, der ikke kan genkende den 26-årige unge mand, der sidder i et botilbud på Als, og som ikke laver andet end at se film og klippe udklip ud.

Der er lang vej fra den dreng, som tidligere skoleleder Kirsten Bukkehave, kan huske fra sin tid på Skibstedskolen.

 I den næste tid kan du følge historien om Anders Rytter Munk på tv2nord.dk.

Se første indslag om Anders Rytter Munk herunder:


Nordjysk virksomhed opkøbt for kæmpe millionbeløb

Foto: Pressebillede

Foventningen er, at der nu skal hyres flere medarbejdere.

Gulvvirksomheden Timberman er blevet opkøbt af det svenske industrikonglomerat Volati. Det oplyser Timberman, der har hovedsæde i Hadsund, i en pressemeddelelse.

Siden 2011 har Timberman været ejet af verdens største korkproducent, portugisiske Corticeira Amorim, som svenske Volati har købt aktiemajoriteten hos. Volati har en årlig omsætning på 7,7 milliarder svenske kroner, svarende til knap fem milliarder danske kroner.

Ejerskiftet finder sted i løbet af denne måned, hvor Timberman bliver en del af Volatis datterselskab Salix Group, som beskæftiger sig med at levere materialer til byggeri og industri.

Ingen af parterne vil oplyse det nøjagtige beløb, men der er tale om et trecifret millionbeløb.

Medarbejdere har intet at frygte

- Vi har haft en flot vækst de seneste tretten år under ejerskabet af Amorim Cork Flooring, og vi har efterhånden indtaget en position, der gør os klar til næste niveau. Det får vi nu mulighed for med en stor og vidtforgrenet majoritetsejer i Volati, siger administrerende direktør i Timberman, Mogens Fisker, som fortsætter i sin nuværende stilling.

Timberman kunne i foråret udvide deres aktiviteter i Sverige, og det gav derfor mening for virksomheden at komme på svenske hænder.

Ifølge Mogens Fisker ønsker virksomheden at fastholde de nuværende medarbejdere. Samtidig forventer han, at der skal rekrutteres endnu flere.

Timberman er landets førende af hårde gulvbelægninger i træ, kork og vinyl.


Se listen: Her bor de vådeste, frækkeste og mest kinky nordjyder

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Nordjyderne er godt repræsenteret i 2024.

De årlige statistikker fra Sinful.dk er igen landet, og endnu en gang beviser nordjyderne, at de er nogle af landets frækkeste. 

Sidste år var det kun Løkken, der var at finde på sexshoppens liste, men i år er hele tre nordjyske byer kommet på. Og igen i år er Løkken at finde på en fræk førsteplads.

I 2023 indtog Løkken førstepladsen i kategorien 'Landets stærkeste underliv', og i år er det kategorien 'Årets vådeste by', som vendelboerne indtager førstepladsen i.

Det er nemlig i Løkken, at der er blevet købt mest glidecreme fra Sinful.dk gennem 2024. Her har vendelboerne nemlig købt 3,59 gange så meget glidecreme per indbygger i forhold til landsgennemsnittet.

Derudover er Løkken igen i år at finde på flere lister. Den vendsysselske by er nemlig også nummer tre på listen over de frækkeste byer. Her er der nemlig solgt 2,64 flere stykker sexlegetøj per indbygger end landsgennemsnittet. I 2023 indtog Løkken tredjepladsen på selvsamme liste med 2,5 stykker sexlegetøj.

Top 10 frækkeste byer

  1. Humlebæk 2,79

  2. Skævinge 2,66

  3. Løkken 2,64

  4. Rødby 2,58

  5. Græsted 2,45

  6. Odense NV 2,20

  7. Faaborg 2,15

  8. Aakirkeby 1,92

  9. Aarhus C 1,83

  10. Randers C 1,74

* tallet indikerer, hvor mange gange, der er købt sexlegetøj i byen i forhold til landsgennemsnittet

Kilde: Sinful.dk

Flere byer at finde på listerne

I år står Løkken dog ikke alene på sexshoppens frække liste. Både Aalborg C og Sindal gør nemlig byen selskab.

Sindal er nemlig den by i landet, der har købt mest lingeri per indbygger på Sinful.dk i 2024, og dermed har den nordjyske by vundet kategorien 'Landets frækkeste undertøj'. Faktisk har indbyggerne i Sindal købt 4,22 gange så meget lingeri per indbygger i forhold til landsgennemsnittet.

Samtidig er Aalborg C igen at finde på en liste. Aalborgenserne indtager nemlig tredjepladsen på listen over de mest kinky byer i landet.

Årets mest kinky byer er fundet ved at udregne, hvilke byer der har købt mest bondage sexlegetøj. Det vil sige, at aalborgenserne køber 3,67 gange så meget kinky sexlegetøj som landsgennemsnittet.

Top 10 mest kinky byer

  1. Slagelse 4,77

  2. Brabrand 3,90

  3. Aalborg C 3,67

  4. Oksbøl 2,80

  5. Rødby 2,60

  6. Grænsted 2,43

  7. Højbjerg 2,12

  8. København SV 2,00

  9. Randers C 1,99

  10. Aakirkeby 1,85

Kilde: Sinful.dk

Det fremgår desuden af Sinful.dk, at det overvejende er mænd, der køber sexlegetøj på sexshoppen. Hele 58 procent af brugerne var nemlig mænd.

Samtidig er årets frækkeste navne for 2024 Maria og Jesper. Det er nemlig de navne, der er gået flest gange igen på ordresedlerne.

De frækkeste navne

  1. Maria og Jesper

  2. Michael og Cecilie

  3. Mikkel og Mette

  4. Thomas og Camilla

  5. Christian og Emma

  6. Daniel og Pernille

Kilde: Sinful.dk


Flere hunde forgiftes - direktør ser klar sammenhæng

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Dyreforsikringsselskab får langt flere anmeldelser om forgiftninger af hunde.

Det vrimler med dem i naturen, og de efterladte nikotinposer er dødelige for dyr.

TV2 Nord har tidligere beskrevet, hvordan Ann Hvarregaard i november måtte give sin fire måneder gamle hvalp Olga kunstigt åndedræt foran sine børn, efter hunden havde slikket på en nikotinpose, den fandt i naturen.

Og hun er langt fra den eneste.

Stigning i anmeldelser

Dyreforsikringsselskabet Agria har nemlig de seneste år registreret antallet af nikotinforgiftede hunde, og det seneste år er antallet steget markant.

- Sammenlignet med samme periode sidste år er der tale om en stigning på hele 52 procent i antallet af anmeldte nikotinforgiftninger blandt hunde, siger Tine Stabell, direktør for dyreforsikringsselskabet Agria.

Tine Stabell fortæller, at selv små mængder nikotin er farlige for dyr, og at hvalpe er særligt udsatte. Hun sammenligner hvalpene med små børn, der er nysgerrige på sine omgivelser og smager på det meste, de kan komme i nærheden af.

- Fordi hundehvalpe fysisk er mindre i størrelsen, får de relativt mere nikotin i kroppen end en voksen hund, når de spiser en nikotinpose, siger direktøren.

Nikotinposer flyder i naturen

TV2 Nord kunne tirsdag fortælle, hvordan det flyder med cigaretskodder og nikotinposer i den nordjyske natur.

Dette års Masseeksperiment viste nemlig, at nikotinposerne vinder frem, mens cigaretskodderne fortsat fylder.

I år deltog 2112 elever fra 31 skoler i region Nordjylland i Masseeksperimentet, og de fandt altså tilsammen 1196 cigaretskodder i den nordjyske natur, mens man på landsplan fandt hele 5819 stykker nikotinposer i naturen.

Men selvom cigaretskodderne på papiret fylder mest, så var det noget helt andet, som man oplevede hos 4. klasseseleverne på Skolegades Skole i Brønderslev.

- Jeg har oplevet, at I takt med at antallet af cigaretskodder falder, så er der mange flere snusposer rundt i naturen. Nikotinaffald er ikke blevet mindre, konstaterer Torben Madsen, der er lærer for 4. klassen, som deltog i masseeksperimentet.

Han deltog desuden også i masseeksperimentet tilbage i 2019.

Forebyggelse af nikotinforgiftning hos hunde

  1. Hold nøje øje med din hund, når du lufter den – lad derfor mobilen blive i lommen på gåturen og hav fokus på hunden.

  2. Træn hunden til at reagere på en "slip"-kommando.

  3. Hav altid lækre godbidder med, når du går tur, så du kan bytte, hvis hunden får fat i noget, du mistænker kan være farligt.

  4. Undgå at lufte hunden på områder med meget snusaffald, såsom ved skoler, stoppesteder eller lignende.

Kilde: Agria Dyreforsikring

Mørketal

De mange nikotinforgiftninger blandt hunde hænger ifølge Agrias direktør sammen med en øget mængde dumpede stykker snus i naturen.

- I perioden fra 2017 til 2021 registrerede Agria Dyreforsikring en fordobling i antallet af generelle forgiftningsskader. Samtidig begyndte vi at se en sammenhæng imellem stigningen og udbredelsen af de såkaldte røgfrie nikotinprodukter, forklarer Tine Stabell, direktør i Agria.

Selvom antallet af registrerede tilfælde er fordoblet, frygter Tine Stabell, at antallet er endnu højere. Det skyldes, at tilfældet kun registreres, hvis det fremgår af skadesanmeldelsen.

- Det er kun, hvis ejeren rent faktisk har observeret hunden indtage en snus- eller nikotinpose, eller hvis dyrlægen har konstateret det, at det bliver registreret som årsag, siger direktøren.


Hvorfor væltede 200 tons tung kran? Svaret lader vente på sig

Arbejdstilsynet har endnu ikke kunnet fastslå, om der skete brud på reglerne, da en stor kran væltede i Østerild.

Hvad var det, der gik galt, da en 200 tons tung kran pludselig væltede på det nationale testcenter for vindmøller i Østerild i Thisted Kommune?

Det er tilsyneladende ikke så let at få opklaret.

Kollapset skete 28. november, men Arbejdstilsynet har endnu ikke udgivet en endelig rapport, der fastslår årsagen.

TV MIDTVEST har nu fået aktindsigt i tilsynets besøgsrapport, som blev udsendt 4. december.  Det fremgår af rapporten, at tilsynet normalt kan nå at behandle en sag på under 14 dage, men i nogle tilfælde kan der gå længere tid.

Præcist hvorfor sagen endnu ikke er afgjort, ønsker tilsynet ikke at kommentere, men det fremgår af besøgsrapporten, at man "afventer svar på krandata" for at kunne træffe en afgørelse.

- Vi er ved at tage stilling til, om jeres virksomhed skal have en eller flere afgørelser, skriver tilsynet til kranfirmaet.

Den 23-årige mand, der styrede den 190 meter høje kran, da det gik galt, fik dieselolie ud over sig og blev behandlet på skadestuen.

Kort tid efter lød fra politiet, at manden havde det okay efter omstændighederne.

Arbejdstilsynet besøgte uheldsstedet dagen efter med det formål at undersøge, om kranfirmaet overholder arbejdsmiljøloven.


Morgenens vejr byder på risiko for dis og tåge, og nogle steder vil temperaturen være nede omkring frysepunktet.

Det gælder særligt nede i vejbanerne, hvor der også er risiko for rimtåge. Det anbefales derfor at køre hjemmefra i god tid til at forholde sig til det.

Det bliver derudover en dag med rolige vindforhold. Der er kun tale om svage og lette vinde fra østlig retning.

Der er mulighed for solstrejf i løbet af dagen, men det meste af dagen vil der være skyet, men tørt.

Temperaturen kan komme op på 2-3 plusgrader, men det bliver køligere, når solen går ned, og her vil temperaturen nærme sig frysepunktet.

Tjek også vejret med Solvej Vindblæst:

Vejret tre timer frem
Vejret senere