Naturnationalparker: Læsø siger nej tak
Foto: Visit Læsø
Rystelserne er sket uden for et område med kritisk infrastruktur.
Borgmester Karsten Nielsen (V) fra Læsø Kommune vil kæmpe imod at få gjort øen til en naturnationalpark.
Normalt vil det blive betragtet som en ære at blive indstillet til noget, men borgmester Karsten Nielsen (V) fra Læsø Kommune havde - i lighed med Rebild Kommune - helst set, at Kattegatøen ikke stod på bruttolisten til at blive en af landets kommende ti naturnationalparker.
- Det vil vi fortsat kæmpe imod. Vi laver et kvalificeret høringssvar, hvor vi forklarer, hvorfor det ikke er en god idé, siger borgmesteren og uddyber:
- En naturnationalpark vil indeholde en del indhegning. Vi har mange kreaturindhegninger i forvejen, hvor der går køer, får og heste og holder arealerne. Vi har masser rådyr og dådyr, og det er nødvendigt at skyde et vist antal dyr, så vi kan ikke acceptere, at der er yderligere områder, hvor man ikke må jage.
- Der er også forbud mod husdyrhold i naturnationalparker. Både gule og brune bier er husdyrhold, og vi bliver nødt til at fremønske biodiversiteten ved have bier, der kan befrugte vores blomster, siger Karsten Nielsen.
- Find nogle områder med lav biodiversitet
Borgmesteren mener, at Læsø er kommet med blandt de 23 områder i Danmark, der kan i spil at blive naturnationalpark, fordi biodiversiteten på øen ifølge Karsten Nielsen er blandt landets største og bedste.
- Når naturnationalparker skal være med til at forøge biodiversiteten, kunne man så ikke finde nogle andre områder, hvor biodiversiteten er lav. Vi er et skrøbeligt samfund og lever meget af vores turister. Derfor har vi ikke umiddelbart brug for flere bevægelseshæmmede områder, siger Læsøs borgmester.