Niels har ikke kun ét trick: - Demokratiet har det ikke godt

Foto: Simon Mølgaard / TV2 Nord

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Han er bedst kendt som modstander af højhusbyggeriet i Hobro, og nu vil Niels Fjeldberg ikke længere stå på sidelinjen.

Klochhuset i Hobro er formentlig det mest omtalte i hele Mariagerfjord Kommune, da der er planer om, at der skal være et 48 meter højt byggeri på grunden.

Her er Niels Fjeldberg blevet kendt som frontperson i borgergruppen mod byggeriet, og nu vil han ikke længere stå den side af sagen, hvor man kun brokker sig. Nu vil han aktivt deltage i det politiske arbejde, da han stiller op for SF til kommunalvalget i november.

- Jeg har oplevet på byrådsmøder, hvor jeg har været tilhører, at der bliver simpelthen kørt hen over de andre politikere af flertalsgruppen. Demokratiet har det ikke godt i Mariagerfjord Kommune, mener han.

Politisk har han dog ingen erfaring endnu, men han mener ikke selv, at han er en person med kun ét trick.

- Nej, man kan ikke sidde fire år på én sag, fortæller han.

Nu har han én bestemt ting, han især vil kæmpe for.

- Hvis jeg kan gå ind og hjælpe til med, at borgerne bliver hørt i større omfang end det er tilfældet nu, så gør jeg også det, siger Niels Fjeldberg og tilføjer, at han håber på et godt valg, hvis nogle af de underskrifter mod Klochhuset veksles til stemmer.


Flere tusinde besøgende - Det er som ringe i vandet

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Aalborg Eat Out er ovre for denne gang. Det er syvende gang MigogAalborg har afholdt arrangementet, denne gang i samarbejde med 25 Aalborgensiske restauranter.

En af de restaurantejere, der har deltaget, er Anne Menéndez. Hun er ejer af blandt andet restauranterne Menéndez, Le Garcon og Nam. Både Nam og Menéndez har deltaget flere gange. Dette års Aalborg Eat Out er det første for Le Garcon. Og det er ikke uden grund at de tre restauranter er med.

- Det skaber noget liv i de her dage, som ellers godt kan være lidt stille. Her i Januar og februar er normalt ikke en tid, hvor vi har så travlt.

14.000 har været på besøg

Michael Qureshi, stifter af MigogAalborg, og initiativtager på Aalborg Eat Out, fortæller at restauranterne får en hjælpende hånd af at deltage i arrangementet

- Det er et faktum at restauranterne i Aalborg har udfordringer med at få fyldt op i hverdagene. Vi sikrer, at majoriteten af de deltagende restauranter er fyldte alle dage i de to uger.

Ifølge tal fra MigogAalborg, så har der været hele 14.000 restaurantbesøgende på de to uger.

Anne Menendez kan også mærke den stigende interesse i disse to uger.

- Vi har haft omkring 1700 igennem på Nam på de to uger, 1100 på Menéndes og 1500 på Le Garcon på de her to uger. Så mange vil vi ikke have haft igennem normalt på den tid.

Det er nødvendigvis ikke Aalborg Eat Out, der gør, at restauranterne kan løbe rundt, men Anne Menendez fortæller, at det er en smagsprøve for de besøgende.

 Hun estimerer, at omkring 50 procent af de besøgende kommer tilbage på et senere tidspunkt for at prøve den fulde oplevelse på en af hendes restauranter. En tendens, som Michael Qureshi også lægger mærke til.

- Det giver gengangere. Folk kommer retur på de her restauranter, eller de anbefaler dem til andre. Det er som ringe i vandet.

Anne Menendez understreger også, at arrangementet giver økonomisk mening for hende at deltage i.

Der er Aalborg Eat Out to gange om året.


Kø-kaos opklaret: Derfor sad bilerne fast i timevis

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

En menneskelig fejl var skyld i de store forsinkelser for bilisterne i Friis.

Lige siden lørdagens store kø-kaos i parkeringskælderen under Friis Shoppingcenter i Aalborg har Aalborg Kommune gravet i, hvad det kunne skyldes.

Opklaringsarbejdet er nu slut.

Det viser sig, at der var tale om en menneskelig fejl hos en ansat i Friis Shoppingcenter.

- Center Manager i Friis, Niels Adolfsen, havde bedt en ansat i Friis Shoppingcenter om at gå ned og ændre signalprogrammet. Friis har en nøgle, så de selv kan foretage manuelt programskifte efter en manual. Desværre foretog den ansatte en fejlbetjening, så signalanlægget kørte et forkert program, som havde modsat virkning og prioriterede indkørsel fremfor udkørsel af p-anlægget, oplyser Aalborg Kommune.

Det afslører signalanlæggets logbog.

Lyskrydset lukkede kun tre-fire bilister igennem lysreguleringen ad gangen. Og det gav timelange køer for de handlende på vej ud af parkeringskælderen.

Ikke en teknisk fejl

For at forstå hvordan fejlen med lysreguleringen kunne opstå, skal vi dykke dybere ned i teknikken.

Forvaltningsgrenchef i By og Land Mette Skamris Holm forklarer nærmere:

- Af vores log på signalanlægget fremgår det, at en person, der har en nøgle, har været i styreskabet ved Friis og skiftet program manuelt kl. 14.07 lørdag eftermiddag. Aalborg Kommune blev kontaktet lørdag eftermiddag kl. 17 af Nordjyllands Politi, og vi fik med det samme rekvireret en tekniker, der kl. 17.13 fik signalprogrammet tilbage i rette spor, lyder det fra forvaltningschefen.

Det er ikke første gang, Friis Shoppingcenter har haft udfordringer med lange ventetider for bilister.

Her har der dog været tale om tekniske fejl, som skyldtes indstillinger i programmet.

- De fejl er blevet rettet, og har derfor ikke kunnet forekomme igen, forsikrer Mette Skamris Holm.

Tirsdagen mødes repræsentanter fra By og Land hos Aalborg Kommune med medarbejdere fra Friis, hvor det skal aftales, hvordan lignende kø-kaos kan undgås fremover.  


Entusiaster graver Nordjyllands længste rute i skovbunden

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Dronninglund Storskov Sporlaug er i gang med arbejdet til en 22 kilometer lang MTB-rute.

Dronninglund Storskov er velbesøgt, men på skovens stier er de forskellige gæster glade over, at arbejdet til en ny mountainbike spor er gået i gang.

Det betyder nemlig, at de fartglade cyklister kommer lidt væk fra skovens mere rolige gæster.

- Folk vi taler med er meget positive over det. For så er vi fri for, at nogen bliver forskrækkede, når vi kommer forbi, fortæller Niels Koch, der er formand for Dronninglund Storskov Sporlaug.

Han arbejder ihærdigt sammen med Aalborg Trailbuilders for at få udformet stien gennem skoven, og indtil videre er ruten seks kilometer lang.

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

- Det er gået rigtig godt, og vi har haft mange frivillige og de er flinke til at stille med maskiner; folk møder op med alt muligt. Det er virkelig fedt at folk er så engagerede i det. Det er tanken, at folk får ejerskab i det. Så behandler man det pænere selv, forklarer Niels Koch.

Han forventer, at de er færdige med ruten en gang i sensommeren 2026. Og ruten er budgetteret med at koste 1,5 millioner kroner.

Indtil videre er en del af midlerne samlet ind fra fonde og en slat fra Brønderslev Kommune. Dertil kommer det, at mountainbikerne i klubben betaler 200 kroner i årligt contingent for at køre på banen.

Ruten kommer til at have en del signinger, og Niels Koch forventer den når op på 700-800 højdemeter. Ruten starter ved Sømosen. Når ruten star færdig kommer man gennem både løbskov, nåleskov, mose og højdedrag og nogle steder rene naturspor som forarbejdes meget lidt.

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Efter kaos og politianmeldelser: Nu skal eks-håndboldirektør hjælpe ishockeyklub

Foto: TV2 Nord

Aalborg Pirates

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

1. december sidste år tiltrådte 38-årige Martin Grønning som ny direktør for Aalborg Pirates, efter den tidligere direktør Lars Laursen blev hjemsendt og efterfølgende politianmeldt for besvigelser og dokumentfalsk i forbindelse med klubbens budget og regnskab. 

- Han ved meget lidt om ishockey. Til gengæld ved han rigtig meget om at drive virksomheder og udtænke underholdende koncepter, lød det dengang ved offentliggørelsen.

Nu godt to måneder senere har den nye direktør sat sit præg på organisationen. Aalborg Pirates omrokerer nemlig, og det betyder både goddag og farvel til ansatte i klubben.

Tidligere håndbold-direktør hentes

Klubben henter nemlig Anita Lilholt, der tidligere har haft både bestyrelses- og direktørposter i EH Aalborg.

- At få Anita med ombord er et scoop for klubben. Hendes erfaring med kommerciel udvikling og stærke netværk vil være en uvurderlig ressource i vores bestræbelser på at styrke Aalborg Pirates både sportsligt og økonomisk, udtaler bestyrelsesformand Morten Fals.

Anita Lilholt vil ifølge klubben spille en central rolle i sparring med bestyrelsen, åbning af nye døre for salgsteamet samt udvikling af partnerskaber. Dog står der ikke, hvad hendes officielle titel vil være.

Ny organisationsstruktur

Martin Grønning – CEO
Har det overordnede ansvar for forretningsudvikling og vækst samt strategiske partnerskaber.

Peter Lauritsen – Head of Responsible Partnerships
Har strategisk ansvar for CSR, ESG og partnerskabet med foreningen Cool East. Han driver klubbens samfundsengagement og bæredygtige initiativer med fokus på at skabe langsigtet værdi og stærkere relationer mellem sponsorer, erhvervsliv og lokalsamfund.

Nick Svendsen – Head of Sales & Partnerships
Efter syv sæsoner hos Aalborg Pirates har Nick opbygget en dyb forståelse for klubben og dens samarbejdspartnere. Han får nu ansvaret for at udvikle og styrke vores salgs- og kommercielle aktiviteter.

Ditte Hansen – Operations Manager
Ditte overtager Nicks administrative opgaver og får ansvaret for integrationen af vores CSR- og ESG-aktiviteter. Dette sikrer, at vores initiativer bliver en naturlig del af vores daglige drift – fra bodhåndtering til koordinering af frivillige og Fritidshelte-projektet.

Thomas Simonsen – Head of Brand & Events
Fortsætter i sin nuværende rolle, nu med en tydeligere brand- og eventfokuseret titel.

Ronny Larsen – General Manager (Sportschef)
Fortsætter med fokus på talentudvikling og sportslige resultater.

Sebastian Ehlers – Sales & Relationship Manager
Viderefører sin rolle med et stærkere fokus på partnerpleje og netværksudvikling.

Kilde: Aalborg Pirates.

Farvel til salgschef

I samme omstrukturering har klubben desuden valgt at sige farvel til salgschef, Martin Dellgren, der dog vil være i klubben indtil udgangen af april. 

Derudover har ansatte i klubben desuden byttet administrative opgaver med hinanden.

Også Pirates-spiller Sebastian Ehlers er fortsat at finde i klubbens administration. Han skal viderefører sin rolle som Sales- og Relationship manager.


Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Oplevelsen har sat sig i Mikkel Egelund.

Da Mikkel Egelund torsdag omkring middagstid satte sig i toget i Frederikshavn med kurs mod Aalborg, regnede han ikke med at lige netop denne tur ville adskille sig fra alle de andre.

Men på stationen i Hjørring stiger en ung mand på, som sætter sig overfor Mikkel Egelund, kendt fra TV2 Nord-spøgelsesprogrammet 'Er der nogen?'. Og han kan hurtigt mærke, at den unge mand ikke har det for godt.

- Han er urolig, han sveder og han ryster. Han famler rundt og kigger meget rundt, og virker ikke helt til stede, fortæller Mikkel Egelund.

Den unge mand spørger, om han må låne Mikkel Egelunds telefon for at ringe til sin mor, da hans egen telefon er løbet tør for strøm. Det får han lov til, og selvom den unge mand taler med sin mor på et andet sprog, regner Mikkel Egelund ud, at han er på vej til psykiatrisk afdeling i Brønderslev.

Jeg var noget rystet bagefter, for jeg havde fået et kort indblik i nogle meget voldsomme vrangforestillinger

Mikkel Egelund

Efter opkaldet falder de i snak med hinanden, og den unge mand genkender Mikkel Egelund fra programmet. Og her begynder den unge mand at give udtryk for nogle meget voldsomme vrangforestillinger, som han gerne ville have Mikkel Egelund til at uddrive.

- Jeg forklarer ham, at jeg ikke kan hjælpe ham på den måde, og at jeg bare laver underholdning til fjernsynet. Men jeg kan mærke og se på ham, at vrangforestillingerne tager til. Så jeg gør mit bedste for at forklare ham, at de ikke er ægte, lyder det fra Mikkel Egelund.

Oplevelsen fik siden den nordjyske TV-personlighed til tasterne på Facebook:

Rystende oplevelse

Mikkel Egelund forsøger at berolige den unge mand, blandt andet ved hjælp af dybe vejrtrækninger, mens han selv kan mærke sin egen puls stige. Imens begynder toget stille og roligt at nærme sig Brønderslev.

- Selvom man er psykotisk, så er man stadig et menneske og et socialt væsen, som kan påvirkes. Derfor skal man hjælpe dem med at komme ud af de vrangforestillinger, og ikke understøtte dem.

Da Mikkel Egelund selv var på vej på arbejde, kunne han ikke hjælpe den unge mand hen til den psykiatriske afdeling. Derfor giver han den unge mand instruktioner til, hvordan han bedst kan finde vej. Da de er i Brønderslev, ønsker den unge mand igen at ringe til sin mor.

- På det tidspunkt holder toget på stationen, så det var der ikke tid til. Så jeg forsikrer ham om, at jeg nok skal ringe til hans mor og fortælle, han er godt på vej til den psykiatriske afdeling, fortæller Mikkel Egelund.

Han kommer i kontakt med moren, som er meget bekymret for sin søn, og cirka en time senere kommer han i kontakt med den psykiatriske afdeling, for at sikre sig, at den unge mand var kommet hen til dem.

Vi skal passe på hinanden på tværs af sociale klaser. Man skal ikke være bange for at involvere sig, også selvom det kan virke skræmmende

Mikkel Egelund

Grundet tavshedspligt kunne afdelingen ikke gå ned i konkrete detaljer, men de bekræftede overfor Mikkel Egelund, at den unge mand var nået frem til dem, og at han var i deres varetægt.

- Jeg var noget rystet bagefter, for jeg havde fået et kort indblik i nogle meget voldsomme vrangforestillinger, og hvor forfærdeligt det må være at leve med dem. Så jeg havde brug for at få en form for afslutning.

- Vi skal passe på hinanden

Mikkel Egelund kom i kontakt med moren senere om torsdagen, hvor moren udtrykte sin taknemmelighed for hans hjælp. Siden da har de ikke været i kontakt, da Mikkel Egelund ønsker at respektere deres privatliv.

Tilbage står han med en voldsom oplevelse, som stadig rystede ham på hans arbejde flere timer senere. Han håber dog, at hans fortælling kan være med til at hjælpe andre, der ender i samme situation.

- Vi skal passe på hinanden på tværs af sociale klasser. Man skal ikke være bange for at involvere sig, også selvom det kan virke skræmmende. Vi er et lille land, hvor en af vores styrker er, at vi involverer os i hinandens tryghed og velvære, for det er vigtigt for os allesammen.