Kort Nyt

Kold og tåget morgen, men får vi solen at se igen?

Det starter meget gråt og diset tirsdag morgen, ligesom der nogle steder kan være tæt tåge i det nordjyske.

Koldt har det også været fra morgenstunden, hvor der har været temperaturer lige under frysepunktet, men det bliver bedre i løbet af formiddagen.

Tågen vil stille og roligt gå i opløsning, der vil ikke være så meget vind, og så er det også sandsynligt, at solen kommer frem i skydækket, fortæller TV 2 Vejrs Jacob Mouritzen.

Vejrværten vil ikke garantere sol, men siger, at det vil holde tørt dagen igennem, og det vil føles behageligt på grund af den minimale vind.

Vejret tre timer frem
Vejret senere

Politiet forlænger opholdsforbud ved rockerklubhus

Siden september 2023 har Nordjyllands Politi lavet et opholdsforbud mod Hells Angels' rockerklubhus på Østergade 24 i Nørresundby.

Og det fortsætter som minimum også det næste 14 dage. Det skriver Nordjyllands Politi på X.

Nu gælder forbuddet frem til 28. november, og politiet forbyder en hver adgang på adressen, hvor der siden september 2023 også har været øget patruljering ved.

Liberal profil genopstiller ikke

I Brønderslev Kommune skal Liberal Alliance nu på jagt efter en ny spidskandidat til byrådet.

Partiets eneste medlem af byrådet, Martin Bech, meddeler nemlig på Facebook, at han ikke genopstiller til kommunalvalget i 2025.

- Når valgperioden er udløbet, har jeg været folkevalgt i 16 år. Jeg trænger til at prøve noget andet, skriver han blandt andet.

Martin Bech vil nu give partiet mulighed for at finde en anden kandidat end ham selv. Faktisk blev han allerede som 19-årig valgt ind i regionsrådet, og han er i gang med sin tredje periode i byrådet i Brønderslev.

Martin Bech er dog kun valgt som Venstre-medlem, da det først var i 2022, at han skiftede parti og blev medlem af Liberal Alliance.

Ved Folketingsvalget i 2022 stillede han også op for LA, men han blev ikke valgt ind.

Her kommer der nye fartgrænser

På to veje i Aalborg Kommune vil man snart komme til at opleve anderledes fartgrænser.

I uge 47 bliver der på Nøvlingvej i Gistrup og Svinetruget i Klarup bliver hastigheden sat ned til henholdsvis 60- og 70 kilometer i timen. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Læs hvorfor, at kommunen vælger at sætte fartgrænsen ned herunder:

MARS sagsøger både kommunen og havnen

Virksomheden M.A.R.S, der ophugger og recycler olieskibe på havnen i Frederikshavn, har nu valgt at lægge sag an mod både Frederikshavn Kommune og ejendomsselskabet der ejer Frederikshavn Havn.

Det oplyser mediet doi.dk

Hvad det handler om, ønsker MARS danske direktør Kim Thygesen ikke at uddybe.

- Vi har ikke nogen kommentar til det. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt udtale mig om sagerne, siger han til doi.dk.

Men det er ikke det eneste søgsmål, som virksomheden er involveret i. MARS er nemlig selv blevet sagsøgt af to andre virksomheder. Både en underleverandør og en virksomhed, der er blevet påsejlet, har sagsøgt Mars.

12 millioner: Sådan skal pengene bruges i psykiatrien

Der blev afsat penge i budgettet for 2025, og nu har udvalget besluttet, hvordan de skal bruges.

Psykiatrien er i det meste af landet under et stort pres, hvor der har været skreget på flere ressourcer.

Det har Region Nordjylland forsøgt at imødekomme ved at tildele området knap 12 millioner kroner i budgettet for 2025, og nu er udvalget i regionen kommet frem til, hvordan pengene skal fordele.

Her går størstedelen af pengene til at opbygge en kapacitet til en at få en hurtige diagnosticering og behandling.

- Vores fokus har været, at de nye initiativer hurtigst muligt skal have en effekt i vores bestræbelser på at sikre en hurtigere udredning og behandling. Jeg har en forventning om, at det vil kunne ses på ventelisterne, at vi tilfører flere personaleressourcer, og at børn og unge hurtigere i forløbet møder en specialist, siger Vibeke Gamst (K), formand for Psykiatri- og Socialudvalget, i en pressemeddelelse.

Der afsættes også penge til ressourcer for et samarbejde med kommunerne, hvor psykiatrien skal uddanne og rådgive ansatte i kommunerne.

- Ved at give kommunens medarbejdere en psykiatrifaglig specialviden, forventer vi, at de i højere grad kan sætte ind med den nødvendige tidlige hjælp, inden problemerne vokser sig så store, at en henvisning til Psykiatrien er nødvendig, siger Vibeke Gamst.

Derudover bliver der sat initiativer i søen for at støtte for familierne, mens der ventes på en udredning.

De 5 prioriterede tiltag

  • Cirka 6,5 mio. kr. til at opbygge kapacitet med flere personaleressourcer, samt etablering af ”Specialisten i front”, hvor patienten allerede ved den afklarende samtale møder en specialist med henblik på hurtigere diagnosticering og behandling.

  • Cirka 1,7 mio. kr. til at effektivisere arbejdsgange og skabe bedre flow i patientforløb.

  • Cirka 1,85 mio. kr. til opstart af samarbejde med kommunerne om implementering af to af fem spor i samarbejdsformen STIME, der står for ”Styrket tværsektoriel indsats for børn og unges mentale sundhed”. Psykiatrien bidrager med uddannelse, supervision og rådgivning. Målet er at sikre effektiv hjælp baseret på psykiatrifaglig specialviden i nærmiljøet, inden problemerne vokser sig store.

  • Cirka 1,2 mio. kr. til etablering af familiestøttende tilbud i Center for Pårørende, mens barnet står på venteliste til udredning.

  • Cirka 0,5 mio. kr. til patientuddannelse indenfor autismeområdet