Kort Nyt

Mand fandt håndgranat i brors dødsbo

Der er i denne måned mulighed for at aflevere våben og ammunition anonymt og straffri til politiet, og det er et tilbud, flere nordjyder har taget imod.

Det fortæller politiassistent Jan Senft fra Nordjyllands Politi i Himmerland.

Lørdag formiddag ringede en anmelder, som i forbindelse med tømning af sin brors dødsbo havde fundet en håndgranat. Ammunitionsrydningstjenesten blev tilkaldt for at afhente granaten.

Senere lørdag fandt en kvinde også en håndgranat, som hun ønskede at aflevere.

- Der sidder en split i granaten, så derfor betragter vi den som farlig. Den blev Ammunitionsrydningstjenesten også sendt ud for at hente, fortæller Jan Senft.

Frit lejde-aktionen fortsætter i hele november.

Pressede akutmodtagelser får nu flere penge

Hvert år bliver der fremover tilført 3,5 millioner kroner ekstra til driften af regionens akutmodtagelser. Der er nemlig brug for midlerne, da der er begyndt at komme flere patienter på akutmodtagelserne.

På Aalborg Universitetshospital skal de ekstra penge især være med til at sikre, at der er speciallæger i akutmodtagelsen.

Derudover der der blevet sat penge af til subakutte dagshospitaler i Aalborg, Hobro og Thisted samt på Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Det er især henvendt borgere med flere sygdomme, og på de subakutte afdelinger tilbydes patienterne udredning inden for 72 timer.

Det er regionsrådet i Region Nordjylland, der har besluttet at tildele de ekstra midler.

Aalborg Universitet bruger 55 millioner på AI-satsning

Aalborg Universitet investerer 55 millioner kroner i at blive førende inden for forskning i kunstig intelligens.

Det sker ved at oprette otte forskningsteams under navnet 'AI:X', fortæller universitetet i en pressemeddelelse.

- På Aalborg Universitet har vi i mange år forsket indenfor AI - men med de nye AI:X får vi mulighed for at skabe et AI-fyrtårn, som på sigt kommer til at gøre en stor forskel - både for virksomheder, samfundet og den enkelte borger, siger Per Michael Johansen, der er rektor på Aalborg Universitet.

Skørping ser ud til at beholde togstop

Økonomiudvalget i Rebild Kommune mener, at Skørping fremover skal være Intercity-togenes eneste stop mellem Aalborg og Hobro.

Det fortæller borgmester Jesper Greth (V), som er formand for Økonomiudvalget, til TV2 Nord.

Det skal fremover være hurtigere at køre med DSB's Intercity-tog ned gennem Jylland, og derfor skal togene fremover kun stoppe en enkelt gang på strækningen mellem Aalborg og Hobro.

Region Nordjylland har besluttet, at det bliver i Rebild Kommune, togene skal stoppe, men om stoppet skal være i Støvring eller Skørping, er op til kommunens økonomiudvalg at beslutte.

Politiet vil give våben til museum

Der er lige nu frit lejde for at indlevere våben til politiet.

På politistationen i Himmerland har de modtaget 73 skydevåben, 15 blankvåben, 4 granater og en form for spærngstof.

Nogle af de skydevåben, der er blevet indleveret er ældgamle. Faktisk mener politikommissær Lars Rosenvinge, at i hvert fald en af dem er tilbage fra 1800-tallet.

Derfor skal nogen fra Nordjyske Museer ud at vurdere våbene, for at se, om de hører til på et museum.

Millioner er på vej til naturoplevelse

Lige om lidt kan første etape af realiseringen af et nyt friluftstilbud i Rebild Kommune gå i gang.

Og det er gode nyheder for ildsjæle i Øster Hornum, der i flere år har kæmpet for projektet.

Der er nemlig netop blevet bevilliget 8,2 millioner kroner til projektet fra Nordea-fonden, og dermed kan etableringen af den nye vandrerute "Frendrup Nihøje-Perlen" tæt på Hærvejen begynde. Derudover er det planen, at der skal etableres indkvarteringsmuligheder i et nyt fælleshus i Øster Hornum.

- Det gør mig virkelig stolt som borgmester at se den vedholdenhed og det engagement, der har drevet projektet. I Øster Hornum har de stået sammen om at udvikle dette projekt, som giver et kæmpe løft, både til lokalområdet, Rebild Kommune og hele hærvejsprojektet, lyder det fra borgmester i Rebild Kommune, Jesper Greth (V).

Visionen kort

Visionen med hærvejsprojektet er at styrke Himmerlands tilbud til hærvejsvandrerne (ift. overnatning og øvrige services) samt etablere en premium vandreoplevelse på en lokal hærvejsrute. Hallen, Fælleshuset og Friluftscentret udgør byens hjerte, hvor alle færdes og mødes. Besøgende inviteres ind i byens fællesskaber og til at opleve den lokale natur- og kulturhistorie.