Kort Nyt

Ni millioner i afslag på 'Jyllands dyreste sommerhus'

Hvis du var en af dem, der gik med seriøse købstanker, da sommerhuset blev udbudt i 2022, skal du ikke være ked af, du ikke fik det købt.

For hvor du dengang måtte slippe 25 millioner kroner for det, kan du i dag nøjes med sølle 15.950.000 kroner.

Sommerhuset, der hedder Hamiltonhuset, ligger i Gammel Skagen. Det er et stråtækt, sort træhus bygget i 1930. Der er selvfølgelig havudsigt, og så ligger det blot seks minutter fra det luksuriøse Ruths Hotel.

Uanset om salgsprisen er 25 eller 15 millioner, må man sige, at huset har været en god investering for den tidligere ejer.

Huset blev nemlig familieoverdraget i 2018 for blot fire millioner kroner. Nu, otte år senere, er sommerhuset udbudt til næsten fire gange så meget, som det blev overdraget for.

1000 demonstrerer til fordel for havmiljøet

1000 mennesker var lørdag samlet til en akut-demonstrationen for at protestere mod en 'elendig' indsats for havmiljøet i de trepartsforhandlinger, der i øjeblikket bliver forhandlet om på Christiansborg.

Det skriver Greenpeace i en pressemeddelelse.

Demonstrationen samlede både sportsfiskere, jægere, folk fra landbruget og naturelskere.

- Trepartsaftalen er kun god, hvis de rigtige værktøjer og nødvendige indsatser bliver en del af den – og det betyder altså mindre frivillighed og mere målrettet regulering, der kan sikre et fald i kvælstofudledningerne. Ellers frygter jeg, at vi endnu engang vil stå ved Christiansborg om 3-5 år for at slå ring om miljøet, siger Torben Kaas, der er formand for Danmarks Sportsfiskerforbund og fortsætter:

- I dag står vi 16 grønne organisationer og omkring 1000 borgere fra hele landet med et meget klart budskab til politikerne: Vi har set fjordene dø, vi har set fiskene forsvinde og vi risikerer at miste noget, rigtig mange danskere har kært. Meget tyder på, at trepartsaftalen kan ende som en tynd kop te, der ikke vil gøre en reel forskel for havmiljøet. Det er nu regeringen og Folketinget skal vise mod og turde tage de svære valg – til gavn for naturen, vandmiljøet, danskerne og landbruget.

Færre tomme butikslokaler: Stigende efterspørgsel i centrum af Aalborg

I 2023 steg antallet af tomme kvadratmeter, der er beregnet i erhverv i centrum af Aalborg fra 11.000 kvadratmeter til lidt over 20.000 kvadratmeter.

Men for første gang i fem kvartaler er udbuddet af tomme kvadratmeter til erhverv faldet til under 20.000, skriver ejendomstorvet i en pressemeddelelse, hvor mæglerne har fem konkrete forslag til byrådspolitikerne, hvis der skal skabes mere byliv.

Lige nu er 11.200 erhvervslejemål og ejendomme over hele landet udbudt på Ejendomstorvet.dk, heraf 2.200 er lokaler til butik, café og kaffebar. Af dem ligger 96 i Aalborg Kommune.

- Uden for de største strøggader ser vi, at fx skønhedssaloner og sundhedsklinikker gerne vil etablere sig i gadeplan fremfor på en 1. sal for at lette adgangen for deres kunder. Det kan dog give problemer, fordi nogle lokalplaner er meget gamle og kun tillader butikker i stueplan. Men politikerne må indstille sig på, at vi ikke vender tilbage til en tid med hattemagere og andre specialforretninger rundt om i byen, siger Martin Brasholt Mikkelsen, der er partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Mæglernes råd til byrådet: Sådan får vi mere byliv

  • Hurtigere behandling af byggesager og dispensationer for lokalplaner

  • Mere fleksible lokalplaner for butiksgader – en del lokalplaner er 20-30 år gamle

  • Lettere adgang til at etablere spisesteder med udeservering

  • Lettere adgang til at etablere eksempelvis skønhedssaloner, læger og sundhedsklinikker i gadeplan

  • Bedre mulighed for at parkere i midtbyen og bedre skiltning af ledige p-pladser

  • Smidigere afvikling af biltrafikken i midtbyen (i dag mange ensretninger og sving-forbud)

  • Lettere at omdanne tomme butikslokaler i sidegader til boliger – det vil styrke bylivet på strøggaderne

Han opfordrer samtidig til, at det i sidegaderne, uden for de primære handelsstrøg, bliver lettere at omdanne tidligere butikslokaler i stueplan til eksempelvis boliger, så butikkerne bliver samlet og skaber et mere levende byliv.

- Lejerne står stærkere i dag, og derfor er nogle udlejere blevet mere indstillede på dialog om bl.a. lejeniveauet. Politikerne bør dog være opmærksomme på, at bybilledet ændrer sig. Nogle steder kan det være svært at få lov til at indrette en tom butik til kaffebar eller vinbar med borde udenfor. Det kan også tage meget lang tid at få behandlet byggesager og mulige dispensationer fra lokalplaner, siger Mattias Manstrup, der er partner i Nordicals Aalborg.

Særligt gode chancer i Nordjylland: Ny prognose viser masser af sne

Der er barskt vintervejr på vej, og seneste prognoser viser masser af sne til Nordjylland. Det skriver TV2 Vejret.

Ifølge prognoserne vil der onsdag falde mellem 10-15 centimeter sne, men det forventes dog ikke at blive liggende længe.

Tirsdag forventes at lavtryk at sende nedbør indover Danmark, der i første omgang vil falde som sne eller slud.

Særligt gode chancer for sne er der i et bælte fra Nordjylland ned over Østjylland og Midtsjælland. Foto: TV2 Vejret

Banen for lavtrykket er stadig behæftet med en del usikkerhed, men prognoser viser, at lavtrykket natten til onsdag ligger over den sydøstlige del af landet. Det vil i følge TV2 Vejret få den betydning, at der især bliver trukket kold luft ned over Jylland, hvor nedbøren højst sandsynligt slår over i sne.

Og da vinden samtidigt blæser op, kan det komme til at føles som om, man befinder sig i en snestorm.

Det barske vintervejr ser ud til at fortsætte gennem hele onsdagsdøgnet, hvor flere landsdele kan se frem til sne.

Spørg Solvej Vindblæs om vejret

Vejret tre timer frem
Vejret senere

Sundhedsaftale svækker udviklingen i landdistrikterne

Det er et tab for udviklingen i landdistrikterne, at sundhedsaftalen vil afskaffe regionernes opgaver indenfor regional udvikling.

Sådan lyder det lørdag i en pressemeddelelse fra landdistrikternes fællesråd.

Rådet kalder det et tab for udfordrede regionale land- og yderområder.

- Vi har kæmpet for, at opgaverne inden for regional udvikling blev bevaret, for ellers vil landdistrikterne, især i land-, ø- og yderkommuner, miste afgørende udviklingsmuligheder inden for dele af landdistriktsudviklingen, eksempelvis klimasikring, klimatilpasning, grøn omstilling, cirkulær økonomi og kultur. Det er uden tvivl et stort tab, da det vil svække mulighederne for at skabe attraktive bosætningsmuligheder og arbejdspladser, som er særligt vigtigt i de mest udfordrede regionale områder. siger formand Steffen Damsgaard, der mener et er helt oplagt, at regionerne fortsatte arbejdet med at skabe regional udvikling i disse områder.

Regionerne hjælper blandt andet kommunerne med klimaplaner. Det bidrag stopper, hvis arbejdet med den grønne omstilling bortfalder fra regional udvikling, påpeger landdistrikternes fællesråd.

- I de områder af landet, der ligger længst væk fra de store byer, mærkes konsekvenserne tydeligt, når kravene til klimasikring og cirkulær genanvendelse stiger. Regionerne yder i dag en væsentlig indsats inden for disse områder, så det er svært at forstå det politiske ønske om at fjerne denne opgave, siger Steffen Damsgaard.

Sparekniv skærer 1,2 millioner af klubtilbud i Thisted

20 procent.

Så stor en del forsvinder fra det samlede budget fra en række klubtilbud i Thisted Kommune. Det betyder, at en række klubtilbud lukker, fordi der skal findes besparelser for 1,2 millioner kroner.

- Jeg synes det er en stor besparelse. Jeg finder det også besynderligt, at vi som bestyrelse ikke er blevet hørt, og heller ikke har været i dialog med kommunens børne- og familieudvalg, inden beslutningen blev truffet, siger Steffen Kjær Thiesen.

Besparelserne kommer blandt andet til at gå ud over ungdomsskolens skateklub, som står bag en lang række aktiviteter i den lokale skatehal i Thisted.

- Det er brandærgerligt, og ingen ved endnu hvad der kommer til at ske med hallen fremover. Og hvad med brugerne - de meget dedikerede unge, som bruger masser af timer i miljøet, spørger Steffen Kjær Thiesen.