Kort Nyt

12 ud af 12 nederlag har ikke fået bægeret til at flyde over i Frederikshavn

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Frederikshavn White Hawks' sportschef, Kasper Kristensen, havde lørdag formiddag møde med den svenske cheftræner Patric Wener og assistenten Alex Bumagin. 

Der har været tale om et alvorligt møde, men sportschefen vil ikke bruge betegnelsen krisemøde. 

Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Vi snakkede selvfølgelig om, hvad der skal ske, og der er ingen tvivl om, at vi har brug for radikale ændringer. Først og fremmest handler det om, at vores spillere skal ville det mere end modstanderne. Det var ikke tilfældet i aftes. Vi har ikke det dyreste hold, så vi er tvunget til at tage arbejdshandskerne på, siger sportschefen. 

Holdet har tabt de første 12 kampe i sæsonen i Metal Ligaen, og senest tabte de hele 1-8 til Rungsted fredag aften, men træneren har stadig tillid. 

- Han har været flere år i dansk ishockey, og vi ved hvad vi får med ham, siger Kasper Kristensen, der ikke er tvivl om, at Patric Wener er den rigtige cheftræner. 

Signalsystem får skarp kritik

Banedanmark har væsentlige sårbarheder i it-sikkerheden i signalsystemet, lyder det blandt andet fra statrevisorerne.

Det krævede en god portion tålmodighed fra de nordjyske togpassagerer, da Bandedanmarks signalsystem i slutningen af november lammede den nordjyske togtrafik.

Samtidigt var der et nedbrud på TDCs netværk på grund af en opdatering, og derfor holdt det hårdt med at udbedre fejlen, der gav ingen eller få tog i Nordjylland i flere dage.

Årsagen til det omfattende nedbrud var en data-komminikationsfejl, lød det fra Banedanmark, og nu udtaler Rigsrevisionen en skarp kritik af Banedanmarks signalsystem.

'Statsrevisorerne finder det kritisabelt, at Banedanmark har væsentlige sårbarheder i it-sikkerheden i signalsystemet. Det indebærer en risiko for, at sikkerhedshændelser kan forstyrre og standse togdriften, hvilket vil være til stor gene for brugerne. Længerevarende nedbrud kan dertil have betydning for samfundsøkonomien,' skriver Rigsrevisionen i sin beretning.

Færre IC-stop i Nordjylland baner vej for flere regionaltog

Fra 2026 kan du rejse mellem endnu flere nordjyske med Nordjyske Jernbaners tog.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Mandag har politkerne i regionen nemlig besluttet, at der fra starten af 2026 vil køre regionaltog helt fra Skagen og Hirtshals i Nord til Arden og Hobro i syd.

- Vi er klar over, at der har været stor lokal bevågenhed omkring, hvor DSB skal standse. Vi har valgt at følge indstillingen fra Rebild Kommune. IC-togene standser derfor frem til 2030 stadig i Skørping, hvor der er flest passagerer, der benytter toget ud af Nordjylland. Samtidig glæder vi os over, at vores regionaltog fremover vil binde regionen sammen fra syd til nord – og ikke mindst at stationsbyerne i Himmerland forbindes til glæde for de daglige rejsende til skole og arbejde, siger Peder Key Kristiansen (S), der er formand for Udvalg for Regional Udvikling og Innovation.

Det er netop som følge af DSBs beslutning, at vejen er blevet banet for, at der nu kommer flere regionaltogh fra Nordjyske Jernbaner på spornettet.

- Arden vil fremover primært blive betjent af regionaltog. Vi glæder os dog over, at det er lykkedes at forhandle en løsning, hvor Arden beholder to morgenafgange i nordgående retning med IC-tog, siger formanden.

Han-lemur genforenet med flokken

Den lemur, der i oktober undslap fra Aalborg Zoo, er nu blevet genforenet med sin flok.

Det deler Aalborg Zoo i en video på Facebook.

Han-lemuren var for en kort stund omdrejningspunkt, da den var væk i næsten tre døgn efter at være sluppet ud af lemuranlægget i Aalborg Zoo.

Den undslap haven om lørdagen, og blev først fanget igen den efterfølgende tirsdag på Magnoliavej i Aalborg.

Efter det lykkedes at finde lemuren, lukkede man den ind for sig selv, så den kunne komme sig efter sit lille flugteventyr.

Nu deler Aalborg Zoo dog en video på sin Facebook, hvor han-lemuren igen er sammen med resten af flokken.

Aalborg Forsyning indgår forlig med NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har indgået forlig med Aalborg Forsyning i en sag, der stammer fra 2013, hvor forsyningsselskabet blev politianmeldt for mulig insiderhandel og fik en bøde på 650.000 kroner.

Det skriver Aalborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Sagen stammer fra april 2018, hvor Nordjyllandsværket gav besked om, at de ikke kunne levere el trods adskillige forsøg og udfald på en turbine. I beskeden var der ved en fejl ikke noteret, at den ledige kapacitet nu var 0 MW. Det kunne imidlertid forstås sådan, at værket stadig kunne producere el.

Derfor fik Aalborg Forsyning en bøde på 650.000 kroner samt konfiskation af en økonomisk fortjeneste på 226.000 kroner. Men forliget betyder, at Aalborg Forsyning I stedet skal betale en bøde på 400.000 kroner, og der sker ikke konfiskation af den økonomiske fortjeneste.

- Vi er grundlæggende uenige i Forsyningstilsynets tilgang til hændelsen og vurdering af markedspåvirkningen, men ud fra en økonomisk og forretningsmæssig betragtning har vi valgt at indgå forlig. Nu har sagen kørt siden 2018, og vi mener, at det mest fornuftige er ikke at bruge flere ressourcer på den, men i stedet få sat punktum for sagen, siger Søren Gais Kjeldsen, der er administrerende direktør i Aalborg Forsyning.

Forsyningstilsynet kontaktede først Aalborg Forsyning i april 2021 for at få afdækket forløbet. Alligevel førte det altså efterfølgende til politianmeldelse.

34-årig tiltalt for drab

Natten til 22. april blev en 36-årig mand dræbt i Frederikshavn, og på Buhlvej, hvor drabet skete, blev en dengang 33-årig anholdt på gerningsstedet.

Nu er anklageskriftet kommet, og det viser, at den nu 34-årige mand er tiltalt for manddrab på sin kammerat.

Det fremgår også, at den tiltalte med stor kraft stak den afdøde i brystet med en kniv, som gav et stik på hele 22 centimeter i blandt andet hjertet, spiserøret og venstre lunge.