Kort Nyt

Hent biblioteksbøger i pakkeboks

En forsøgsordning gør det nu muligt at hente sine biblioteksbøger i pakkebokse. I hvert fald hvis man bor i enten Kongerslev, Ulsted eller Hou.

Ordningen træder i kraft i oktober.

Det foregår i en multifunktionel pakkeboks, hvor forskellige aktører kan leje sig ind. Affaldsfællesskabet Nordværk gjorde det i foråret muligt at aflevere farligt affald og tekstilaffald i udvalgte pakkebokse. Nu kan borgerne i Aalborg og Nørresundby også hente en rulle affaldsposer til mad- eller restaffald. Og snart tester Aalborg Bibliotekerne altså muligheden for at benytte pakkeboksene til at låne biblioteksbøger i en række byer udenfor eget bibliotek.

Ifølge rådmand Anna Aaen (EL) fra Klima og Miljø har pakkeboksene været en stor succes.

- Borgerne har taget rigtig godt imod ordningen, som vi har udvidet, da vi oplevede et stigende behov. I dag er der omkring 50 pakkebokse ved etageejendomme i Aalborg og Nørresundby, siger hun.

Naboer til rockerborg er ikke utrygge

Siden år 2000 har Hells Angels haft klublokaler på Østergade i Nørresundby.

Og i alle årene har Helle Asmussen været nabo til rockerborgen - i hvert fald i professionel forstand. Hun startede nemlig med at arbejde i børnehaven Ane Dam i 1999.

- Vi har ikke mærket noget særligt til det. Når det bliver sommer og forår, så tager man motorcyklerne ud og gør dem klar, og der har vi hørt lydene fra dem, og vi har fornemmet, at de har været der, men faktisk ikke særlig meget, siger hun.

Men naboskabet kan snart være slut. For i går annoncerede Aalborg Kommune, at de har udstedt et et såkaldt samlingsstedsforbud mod klubben, der betyder, at klubbens rockere ikke må opholde sig i lokalerne.

Det er blandt andet sket med henvisning til den generelle tryghed i området. Men der har ikke været megen utryghed at spore hos børnehaven.

- I starten var vi nysgerrige på, hvordan det ville blive, og vi overvejede også; jamen, skal vi gå forbi, eller skal vi gå udenom? Men det valgte vi at lade være med, og vi har ikke haft nogle vanskeligheder eller problemer ud af det. Da de havde været her et stykke tid, kom de og spurgte, om de måtte få lov til at lave et hegn, fordi det hegn, der var der i forvejen, var meget lavt. Der røg nogle gange gange en sten over, og så kom de en tre stykker og spurgte, om de måtte få lov til det. Der vil jeg da nok sige, vi sank ekstra en gang, men mere har vi ikke mærket til det, siger Helle Bugge.

Pirates topper ligaen efter storsejr - White Hawks vinder på straffeslag

Aalborg Pirates sendte tirsdag aften gæsterne fra Rungsted på en lang tur hjem med et gedigent nederlag, mens White Hawks måtte ud i straffeslag.

Scoretavlen viser sjældent et tocifret antal mål i ishockey, men det var tilfældet tirsdag aften i Gigantium, da Aalborg Pirates med en målrig tredje periode vandt 10-4 over Rungsted.

Dermed holder Aalborg Pirates sig på førstepladsen i Metal Ligaen med 16 point i seks kampe.

Det nordjyske overtag startede fra første fløjt og efter første periode havde Pirates en føring på 3-1 med i omklædningsrummet.

Selvom Rungsted reducerede til 3-2 i anden periode, blev det aldrig for alvor spændende. 2 minutter efter reduceringen havde nordjyderne allerede udbygget føringen til 5-2, inden piraterne gik målamok i tredje periode.

Mens Pirates topper ligaen var Frederikshavn White Hawks bundprop før aftenens kamp hjemme mod Herning Blue Fox.

Her måtte kampen helt ud i straffeslag, før vinderen kunne findes. Efter 11 brændte straffeslag fik kampen en afgørelse, da White Hawks' Christopher Frederiksen i sit andet forsøg sendte pucken i nettet.

Med det resultat spiller Frederikshavn White Hawks sig op på ottendepladsen med fire point efter fem kampe.

Nordjysk restaurant falsk anklaget på Facebook: Nu reagerer ejeren

Mandag aften blev der delt et opslag på Facebook, hvori Restaurant Havkatten blev beskyldt for at brænde 60 gæster af, der skulle have booket et selskab til at holde foredrag.

Det er dog ikke sandt. Firmaet har nemlig ikke booket noget ifølge medejer Joakim Gramkow Brader.

- Jeg har sendt en mail til dem. Det er et godt spørgsmål, hvad der er sket. Vi har ikke haft information om, at de skulle holde noget hos os. Hvad søren der er sket, ved vi ikke.

I opslaget står der, at der var lukket og slukket, da de 60 deltagere ankom til restauranten, hvor der skulle holdes foredrag med spisning. Der står desuden, at restauranten havde afbrudt al kommunikation, men igen må Joakim Gramkow Brader konstatere, at det ikke er tilfældet.  

- Det er superærgerligt, fordi vi lever at af byde gæster velkommen, så hvis de havde kontaktet os, havde vi løst det. Foredragsholderen kommer normalt en time før, så hvis han havde ringet, havde vi kunnet nå at løse det, fordi vi bor 200 meter derfra.

Foto: Facebook

Bog om Kongehusets nazi-forhold modtager kritik

I Danmark har man en meget klar fortælling om Anden Verdenskrig, som blandt andet går på at Danmark modvilligt både underlagde sig tyskerne og før besættelsen underskrev en ikke-angrebspagt med nazisterne.

Det var på Klitgården i Skagen, hvor Kong Christian 10. i foråret 1939 underskrev pagten. Og her sår Peter Kramer tvivl om, hvor modvillig 'Rytterkongen' egentlig var mod at sætte sin underskrift.

- Kongens brevveksling her fra Klitgården viser, at kongen var umådelig tilfreds med ikke-angrebspagten, siger Peter Kramer. 

Det giver kongehuskommentator på Berlingske, Jakob Steen Olsen, dog ikke meget for. I en kommentar på Berlingske skriver han blandt andet.

- Det er meget let og omkostningsfrit at sætte sig til doms over med tilbagevirkende kraft herovre på den anden side af begivenhederne. Kramers bog er mildest talt tendentiøs.

Til TV2 Nord uddyber han sin kritik af bogen.

- Jeg synes han gør alt for at sætte Kongehuset i et lys, hvor man kan sige, at de gjorde lidt mere end nødvendigt, for at være venlige over for Nazityskland. Den er ret sensationspræget.

Læs hele historien herunder.