Kort Nyt

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Et tæppe ligger midt på motorvejen

Opdateret 11.30: Problemet er nu løst.

Der er i venstre vognbane mellem Nørresundby N og Vendsyssel blevet tabt et tæppe. Det er i nordgående retning.

Vejhjælp er på vej. Det skriver Vejdirektoratet.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Indsats på 30 millioner skal hjælpe medarbejdere i ældreplejen

Med ældrereformen er der sat 30 millioner kroner af til en indsats, der skal klæde medarbejdere og ledere i ældreplejen bedre på i forhold til at undgå forråelse og omsorgstræthed.

I Danmark lever ca. 96.000 mennesker over 65 år med en demenssygdom, og hvert år konstateres der ca. 8.500 nye tilfælde. Arbejdet med mennesker med demens stiller store krav til medarbejdere og ledere i ældreplejen. Når det er vanskeligt at forstå borgerens adfærd, bliver pleje- og omsorgsopgaven mere kompleks.

Det glæder det nordjyske folketingsmedlem, Per Larsen (K).

- Demens er en forfærdelig sygdom både for dem, der lever med sygdommen, og for deres pårørende. Det er samtidig en sygdom, der stiller store krav til ældreplejen. Vi har et stort ansvar for at passe på både vores dementramte og vores dygtige medarbejdere i ældreplejen. Jeg er derfor glad for, at vi nu styrker indsatsen, der skal forebygge forråelse og omsorgstræthed.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Kommune støtter fællesskab - betaler huslejen det næste år

Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune har besluttet sig for, at støtte fællesskabet of foreningerne i Aars.

Aars Borgerforening Turistforening for Aars og omegn samt Aars Handel har nemlig søgt om et tilskud på 50.000 kroner til husleje til et fælles lokale til byens foreninger. Og det har de fået i hele 2025. Det fremgår af et referat fra mødet.

Der er nemlig opstået et fællesskab i byen, efter 400 frivillige hjalp med opbygningen af en juleudstilling i svømmehallen i Aars. 50.000 gæster så udstillingen, som de mange lokale havde hjulpet med, og det var med til at skabe et sammenhold.

Det er det fællesskab, som de lokale foreninger nu håber på at kunne fortsætte. Håbet er, at det fælles lokale kan blive et mødested for foreninger, initiativtagere og frivillige.

Og Aars Kirke er også inddraget i projektet. De har søgt fondsmidler og fået bevilliget midler til en deltidsmedarbejder, som skal skabe et mødested for sårbare og ensomme borgere i de selv samme lokaler.

Det er Sparekassen Danmark, der har tilbudt et lokale til en favorabel pris i Aars Bymidte.

Finansieringen til huslejen de kommende år tages med i budgetforhandlingerne for 2026-2029.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Søndag kan blive en solskinsdag

Lørdag er i det meste af Nordjylland gråt i gråt, men noget tyder på, at det kan ændre sig søndag.

Det mener Jacob Mouritzen fra TV2 Vejret.

- Til at starte med vil der være skyer mange steder, og der kan være tåge og dis mange steder, men i løbet af formiddagen vil mange af skyerne begynde at gå i opløsning. Det betyder, at der ud på eftermiddagen vil være en flot solskinsdag for mange, siger han.

Men der kan være lokale forskelle. Langs kysterne er der ikke noget, der tyder på, at skyer, tåge og dis forsvinder i løbet af søndag.

Natten til søndag bliver med temperaturer omkring frysepunktet.

Du kan altid bede vores robot Solvej, om en vejrudsigt.

Vejret tre timer frem
Vejret senere

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Kommuner taler stadig ikke med børnene

Retten til at blive hørt.

Det er en grundlæggende rettighed, og den er langt fra ny, men ifølge lektor i børneret Anne Mørk bliver den stadig ikke overholdt.

Dokumentaren "Ingen Kære Kommune", der netop er blevet sendt på TV2, hvor Michelle Røge fortæller om sin barndom med stofmisbrugende og voldelige forældre i Hirtshals i 00’erne, er et eksempel på, at kommunen sad underretninger overhørig.

Børn skal høres, hvis en kommune modtager en underretning om, at de bliver vanrøgtet. Men kommuner undlader stadig ofte at tale med børnene, viser Ankestyrelsens praksisundersøgelser.

Det sker til trods for, at Folketinget vedtog ”overgrebspakken” i 2013, der medførte en række ændringer i lovgivningen. Nu skal kommuner reagere på en underretning om børn indenfor 24 timer. Kommunerne har nu også pligt til at revurdere indsatsen, når der kommer nye underretninger.

Når børn som Michelle Røge stadig ikke bliver hørt i dag, så kan det skyldes, at sagsbehandlerne er for pressede, lyder det fra socialrådgivernes forkvinde.

- Hvis du sidder med alt for mange sager, så når du ikke at tage ud til den børnesamtale. Du når ikke at ringe tilbage, når barnet ringer. Det er nogle ting, vi egentligt godt ved er virkeligt vigtige for barnet, siger Signe Færch, der er forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening.