Jammerbugt FC læner sig op ad konkurs: - Aftalen med tyskeren var den rette beslutning
De seneste mange måneder har været en rutsjebanetur for Jammerbugt FC og holdets moderklub, Jetsmark Idrætsforening. Alligevel mener bestyrelsesformanden, at aftalen med den tyske investor Klaus-Dieter Müller var den rigtige vej at gå. Det fortæller han i programmet ”Indblik”.
- Jeg ville gøre det samme i morgen. Uanset om jeg så i dag ved, hvad der er sket de sidste 15 måneder.
Ordene kommer fra Bøje Lundtoft. Han er bestyrelsesformand i Jetsmark Idrætsforening – moderklubben bag det skandaleombruste fodboldhold Jammerbugt FC. Han er gæst i denne uges udgave af Indblik.
Lyt til 'Fodboldklubbens deroute' som podcast:
Den 11. maj 2021 blev en afgørende dag for Jetsmark Idrætsforening. Ved en ekstraordinær generalforsamling stemte et overvældende flertal for at sælge klubbens eliteafdeling fra til den tyske investor, Klaus-Dieter Müller. Det havde længe været et ønske hos bestyrelsen for Jetsmark Idrætsforening at gøre eliteafdelingen - den vi kender som Jammerbugt FC - til et selvstændigt selskab.
- Hvis vores elitedel skulle fortsætte i fremtiden, så følte vi, at vi var nødt til at få en saltvandsindsprøjtning. Og det kom tyskeren med. Men det kunne lige så godt have været nogle andre, fortæller Bøje Lundtoft.
20 procents chance for succes
Samtidig ville Jetsmark Idrætsforening blive gældfri, da den tyske investering i klubben også indebar en betaling af klubbens gæld på 1,8 millioner kroner. Det virkede som win-win for alle parter og aftalen med den tyske investor, Klaus-Dieter Müller, blev vedtaget med 110 stemmer for og fem imod.
- Vi gik ikke ind i det med lukkede øjne. Vi er jo ikke dummere, end vi også godt kunne finde ud af, hvordan det er gået for andre danske klubber (med lignende aftaler, red.) og hvor heldige - eller uheldige - de har været. Og vi vurderede faktisk, at der kun var 10-20 procents chance for at det ville gå godt, husker Bøje Lundtoft.
Hvad der i månederne derefter fulgte, kan nærmest kun beskrives som en opvisning i brudte løfter, ubetalte regninger og rod i økonomien. Samarbejdspartnere faldt fra på grund af ubetalte regninger. Spillere fik ikke udbetalt løn. Bestyrelsen gik deres vej. Og investeringseventyret med Klaus-Dieter Müller blev i løbet af få måneder til præcis det mareridt, som kritikerne havde frygtet, da aftalen blev indgået.
Den rette beslutning
Men selvom forløbet med Jammerbugt FC er et, de fleste fodboldklubber nok helst ville være foruden, er Bøje Lundtoft ikke i tvivl: Beslutningen om at indgå en aftale med Klaus-Dieter Müller var den rigtige. For nok er Jammerbugt FC i dag konkurstruet, men moderklubben Jetsmark IF er gældfri.
- Vi mener (bestyrelsen, red.), at vi har tjent klubbens ve og vel i størst mulige udstrækning ved at indstille det til generalforsamlingen.
Hvorfor?
- Fordi jeg føler, at det her var det bedste for klubben - og klubben står over alt andet, siger Bøje Lundtoft.
Konkurs eller ej?
I august i år begærede Spillerforeningen Jammerbugt FC konkurs, og den 22. august udstedte skifteretten i Hjørring et konkursdekret over selskabet bag Jammerbugt FC. I den forbindelse fik Klaus-Dieter Müller 14 dages frist til at få styr på økonomien i selskabet. Han valgte dog at kære skifterettens afgørelse til landsretten. Derfor er det endnu uvist hvornår - og om - Jammerbugt FC går endegyldigt konkurs.
- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at han tror, at han kan vinde den kamp. For mig at se er det definitivt slut for ham, siger Bøje Lundtoft.
Se hele interviewet med Bøje Lundtoft i Indblik mandag klokken 19.50 eller allerede nu her i artiklen.