Hadejulegaver og skægvækst: Jonas Mogensen svarer på alle tænkelige spørgsmål
Frem mod jul flytter fire kendte nordjyder ind på Skovsgård Hotel til en ærlig samtale med hotellets ansatte. Første gæst er komiker Jonas Mogensen.
I Skovsgård ved Brovst ligger et helt særligt hotel med nogle helt særligt mennesker.
Skovsgård Hotel er nemlig en socialøkonomisk virksomhed, der giver mennesker med forskellige handicap mulighed for at være en del af arbejdsmarkedet.
I en ny tv-serie på TV2 Nord besøger fire kendte nordjyder hotellet, hvor de mødes med tre af hotellets ansatte til en åben og ærlig samtale, og første gæst er komiker Jonas Mogensen.
Noget der tilsyneladende passer komikeren godt, for han har på forhånd sendt en videohilsen til værterne, hvor han siger:
- En god snak og noget godt føde. Det er to af mine favoritdiscipliner.
Se programmet her. Artiklen fortsætter under videoen.
Taler om alt
Det er de tre ansatte fra hotellet - receptionisten Malene, tjeneren Lasse og kokken Karina - der har fundet på de spørgsmål, som gæsterne skal svare på.
Samtalen foregår hen over et bord med julemad, og emnerne spænder vidt.
Jonas Mogensen bliver blandt andet spurgt til, om han har modtaget en hadejulegave, hvorfor han ikke spiser remoulade, og om hans skæg vokser hele tiden.
Et spørgsmål, der i øvrigt skaber rum til, at receptionisten Malene får lov til at mærke på Jonas Mogensens skæg.
Men der bliver også tid til dybere snakke.
Tjener Lasse spørger blandt andet, om Jonas Mogensen bruger sin humor som et skjold i hverdagen.
- Jeg har nok en tendens til at sige noget, jeg håber, er morsomt, frem for at vise for mange følelser, siger Jonas Mogensen.
Han fortæller de tre værter, at han særligt bruger humoren, når han møder nye mennesker.
- Jeg er faktisk ikke vildt god social med at etablere kontakt med folk. Jeg fungerer socialt i kendte sammenhænge med gamle venner og sådan noget. Men det med at etablere kontakt til nye mennesker, det har ikke altid været min stærke side, fortæller Jonas Mogensen.
En komplet juleoplevelse
Jonas Mogensen og de øvrige gæster, der i de kommende uger op mod jul kommer til at besøge Skovsgård Hotel, får den fulde juleoplevelse.
I receptionen møder man Malene Jacobsen, der er klar til at indlogere gæsterne.
Hun har også fået til opgave at hente råvarer til julemaden ved det økologiske gartneri Råd og Dåd, der ligeledes er en socialøkonomisk virksomhed.
I køkkenet laver Karina Zemler julemaden, der kommer på bordet om aftenen.
For Jonas Mogensen består menuen af rugbrød med fiskefilet og hjemmelavet remoulade, og så er der risalamande til dessert.
Og imens de øvrige forberedelser er i gang, så tager tjeneren Lasse Clausen en tur i Genbrugsbutikken Råd og Dåd for at finde en personlig julegave til den kendte gæst.
Læs mere om Skovsgård Hotel
Skovsgård Hotel er en socialøkonomisk virksomhed, der giver mennesker med forskellige handicap mulighed for at være en del af arbejdsmarkedet.
Skovsgård Hotel har fungeret som socialøkonomisk virksomhed siden 1992.
I 1994 opstår også det økologiske gartneri "Råd og Dåd", som er et søsterprojekt til hotellet, ligesom der er kommet en genbrugsbutik til.
Skovsgård Hotel drives efter det mottoet “Ingen kan alt. Alle kan noget. Sammen kan vi drive et helt hotel.”