Flere køber julemaden færdiglavet: - Det skyldes dovenskab
Der er kø hos Slagtermesteren i Saltum. Mange vælger at hente deres juleand færdigstegt.
Slagtermesteren i Saltum oplever stigende efterspørgsel på jule-takeaway.
Det er ikke nemt at være den, der står for middagen juleaften, med mindre man naturligvis er meget ferm i et køkken. Mange kender det. Et overdådigt julebord kræver hårdt arbejde.
Derfor tyr en hel del til en løsning, der sparer én for en masse besvær. Nemlig jule-takeaway.
- Det er nemt. Jeg tænkte 300 kroner, så var det hele lavet, og så bare ind i ovnen i morgen. Det er fantastisk, og man får dejlig mad, siger Jane Jensen, mens hun afhenter juleanden, sovsen og et par ekstra julegodter hos Slagtermesteren i Saltum.
Årsagen til valget er ret så simpel.
- Det skyldes dovenskab. Anden jo skåret ud, og sovsen var lavet, så jeg slap for selv at stå og gratte med det.
- Stukket helt af
Hun er langt fra den eneste, der vælger at få færdigstegt anden forud for juleaften. I år oplever Slagtermesteren i Saltum en kolossal efterspørgsel på ænder.
- De stegte ænder er stukket helt af, siger ejeren af slagteren, Mette Nysted.
Faktisk sælger hun i år dobbelt så mange som sidste år. Hele 90 færdigstegte ænder ryger over disken i butikken i løbet af den 23. og 24. december.
Trine Kristensen har, ligesom Jane Jensen, valgt at få hjælp til julemiddagen.
- Det er dejligt let. Maden smager altid godt herfra, og jeg skal have den med i byen, da jeg skal hen til min lillebror at holde jul, siger hun.
Med sig i kassen med and får hun sovs, fedt til pensling samt en lap, der beskriver, hvordan anden skal varmes.