En god forretning: På Skovsgård Hotel har alle medarbejdere noget, de kæmper med
På Skovsgård Hotel er det socialt udsatte, der laver mad og betjener gæster i restauranten.
Der er fuld gang i køkkenet på Skovsgård Hotel. Ved gryderne står Anne-Lise Jensen. Der er boller i karry på menuen, og fordi det er onsdag, skal maden bringes ud til den lokale skole.
I restauranten har Lasse Tolnov Clausen kastet sig over rengøringen. Alt skal være rent og nydeligt til dagens gæster.
Set udefra ligner hverdagen på Skovsgård Hotel til forveksling hverdagen på ethvert andet hotel. Men medarbejderne på Skovsgård Hotel er lidt anderledes. Hotellet er en socialøkonomisk virksomhed, hvor 16 ansatte er i beskyttet beskæftigelse.
- Alle har noget, de kæmper med. Nogle er måske ikke så gode til at regne, mens andre ikke går så godt. Alle klarer arbejdet i det tempo, de kan, siger Lasse Tolnov Clausen, der har været ansat som tjener i 18 år.
- Vi er ikke så optagede af, hvad folk ikke kan. Vi vil hellere snakke om, hvad man kan
Erik Klit, daglig leder, Skovsgård Hotel
Blandt de ansatte er der tidligere misbrugere, folk med diagnoser og andre, der har brug for særlige rammer på arbejdet. Hvad der helt præcis er grunden til, at de enkelte medarbejdere er blevet ansat på Skovsgård Hotel, kommer sig ikke så nøje.
- Vi er ikke så optagede af, hvad folk ikke kan, og hvad deres diagnoser er. Vi vil hellere snakke om, hvad man kan, siger Erik Klit, der er daglig leder af Skovsgård Hotel.
Vigtigt at arbejdspladsen er ægte
På hotellet er det vigtigt, at de ansatte tydeligt kan se, at deres arbejde gør en forskel for gæsterne og i lokalsamfundet. At der er en mening med deres job – og at de er savnet, når de er syge.
Derfor er det også essentielt for den daglige leder, at hotellet rent faktisk fungerer som et rigtigt hotel med restaurant – og ikke kun som et tilbud, der skal aktivere udsatte.
- Vi har ægte kunder, vi er et ægte kommercielt drevet hotel, og der kommer folk, der skal have en kvalitetsvare. Det skal aldrig være ligegyldigt at gå på arbejde, og det er det bestemt ikke her, siger Erik Klit.
Anne-Lise Jensen er glad for at kunne bidrage på Skovsgård Hotel – og det har hun nu gjort i 26 år.
- Det er et godt sted hvor folk, som ikke kan klare det almindelige arbejdspres, kan lave noget, siger hun.
Følg hverdagen på Skovsgård Hotel i programmet ”En God Forretning” her - eller på TV2 Nord Salto tirsdag klokken 19.50:
EN GOD FORRETNING
I serien ”En God Forretning” følger vi hverdagen på en række socialøkonomiske virksomheder i Nordjylland. Virksomhederne giver plads til dem, der ikke passer helt ind i systemet, og som har brug for andre rammer. Vi følger livet på Lyngsågård, Skovsgård Hotel, Vielshøj Motorservice og værkstedet Råt & Godt. Se første afsnit her.