Længe ventet kystsikring: Nu lægges der sidste hånd på værket
Sommerhusejerne på Nørlev Strand lægger sidste hånd på den kystsikring, som de efter års kamp nu endelig har fået lov at etablere.
Flere års kamp har nu givet pote. I weekenden lægger sommerhusejerne ved Nørlev sidste hånd på den længe ventede kystsikring.
Sommerhusejerne på Nørlev Strand ved Lønstrup lægger i denne weekend sidste hånd på den kystsikring, som de efter flere års kamp nu endelig har fået lov at etablere. 30.000 marhalmplanter - eller hjelme som de retteligt hedder - skal i sandet.
- Nu er vi glade og tilfredse heroppe. Nu har vi jo fundet en løsning på det, siger Claus Hol, der ejer et sommerhus på Nørlev Strand.
I sommers gav Kystdirektoratet tilladelse til, at sommerhusejerne ved Nørlev endelig må kystsikre deres sommerhuse mod havet. En tilladelse, som beboerne selv mener, de har ventet længe på.
Vi skulle gerne være sikret frem til 2066, så nu behøver vi ikke være nervøse længere.
Claus Holm, sommerhusejer, Nørlev
- Det føles dejligt, at vi nu har fået kystsikret vores huse. Jeg kommer fra Sjælland, og det er rigtig rart, at jeg ikke behøver tage herop hver weekend hele vinteren, for at tjekke om sommerhuset er faldet i vandet, siger Jesper Olsen, der også er sommerhusejer.
Kystsikringen er 340 meter lang, og består af norske kampesten, som siden, de blev lagt på stranden, er blevet dækket med tonsvis af sand. Nu er man kommet så langt, at det er tid til at plante hjelm for at holde på sandet, når efterårsstormene sætter ind.
- Vi skulle gerne være sikret frem til 2066, så nu behøver vi ikke være nervøse længere, siger Claus Holm.
Foruden den kystsikring, som nu står næsten færdig, og som sommerhusejerne selv har betalt 2,6 millioner kroner for, så skal de derudover også ryste op med en kvart million kroner årlig til at sandfodre revlen med.