Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsten har været frivillig i 37 år - fællesskabet trækker

Næsten 500 frivillige gjorde lørdag klar til Løkken Koncert.

Det bliver generelt mere svært at lokke frivillige kræfter til, og det kan mærkes rundt i det nordjyske. Senest blev en sommerlejr for børn nødt til at aflyse grundet manglen. 

Men for Løkken Koncert er det ikke et problem. Her vrimler det nemlig med frivillige og bare siden sidste år, er der kommet hele 50 flere kræfter til, og næsten 500 frivillige gjorde lørdag klar til arrangementet.

- Først og fremmest er det for at gøre en indsats for foreningen og hjælpe dem med det kæmpe projekt, som det er at sætte en koncert på benene. Men det er også fællesskabet, og det at være en del af et større fællesskab, fortæller Lars Bo, som er med for andet år.

Hvad er det, der gør det så specielt at være frivillig til Løkken Koncert?

- Jamen prøv lige at se hele vores anlæg her, det er vores eget. Det er jo ikke et kommunalt foretagende - ikke fordi der er noget galt med det - men det med at vi selv har været med til at bygge det hele op, fortæller Torsten Ussing, der har været frivillig i 37 år.

- Der er en samhørighed og et fælles arbejde om det fælles tredje. Den her koncert, som vi skal give gæsterne, bakker Lars Bo op.

En stor tradition

Det er både unge som gamle, som tropper op og vender tilbage til den velkendte ferieby.

- Der er stor tradition for, at man kommer hjem her til Løkken og hjælper til til koncerten en gang om året, forklarer Per Mejlholm, der er en del af koordineringsudvalget for Løkken Koncert. 

- Og så bundet det også i, at vi før har været en festby, hvor alle fra Løkken har arbejdet på et diskotek eller hjulpet et sted. Så det gør, at selvom de er flyttet fra byen, så kommer de hjem og hjælper, afslutter han.

Se hele inslaget herunder: 

Derfor skal der ikke meget til for at beholde de frivillige.

- Vi har simpelthen et godt sammenhold i forvejen, og så bliver dem, der kommer og hjælper, behandlet godt. Vi har en god madordning, og det ved jeg i hvert fald, at mange sætter pris på, anerkender Per Mejlholm.

- Der er mange ting, der trækker i det med at være frivillig. Glæden, fællesskabet, man er med til at bygge noget op. Perspektivet i det. Det her er ikke kun et år, det er så 37 år, og tro mig, vi er også ved at tænke næste år, forklarer Torsten Ussing. 


Ingen anholdte endnu: Politiet stadig på bar bund

Politiet mistænker at knivstikkeriet er en del af bandekonflikt.

En 33-årig mand er blevet stukket adskillige gange med kniv på adressen Strubjerg i Nørresundby i går aftes.

Politiet afsendte straks adskillige patruljer frem til stedet, hvor han var kommet alvorligt til skade.

Han er, efter behandling på hospitalet, nu meldt i stabil, men dog fortsat i en alvorlig tilstand. 

Det oplyser lederen af politiets indsats, vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi indledte øjeblikkeligt en større efterforskning af de nærmere omstændigheder omkring knivstikkeriet – og den er stadig igangværende.

Derfor er også begrænset, hvad politiet kan sige omkring detaljerne for nu. Efterforskningen skal beskyttes, dels kendes ikke alle oplysninger omkring forløbet før, under og efter.

- Det er det, som vores efterforskning skal klarlægge, indleder vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup, og fortsætter:

- Men det, vi kan sige nu, er, at det er vores opfattelse, at knivstikkeriet er relateret til den verserende bandekonflikt.

Politiet har endnu ikke anholdt mistænkte personer i sagen, og af hensynet til efterforskningsarbejdet kan politikredsen ikke for nuværende gå i detaljer med dette eftersøgningsarbejde efter gerningspersoner.

Nordjyllands Politi vil som en følge af efterforskningen var massivt til stede på og omkring gerningsstedet.

Politikredsen har et stort arbejde foran sig med at sikre spor på blandt andet gerningsstedet med patruljehunde og kriminalteknikere, så hele forløbet kan blive klarlagt.  

Alle oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

Den mobile politistation vil i dag, kl. 10-12, være placeret på Vikingevej 9B, Nørresundby ved Selskabslokalerne. Her kan borgere henvende sig, hvis de er utrygge og har brug for tale med politiet, ligesom man også gerne her modtager oplysninger i sagen.


Rektor i opråb: - Vi risikerer at tabe de sårbare unge på gulvet

Foto: Mariagerfjord Gymnasium

Søren Urup har sammen med en rækker andre rektorer, sendt et opråb til folketingspolitiere.

Reformudspil vil nedlægge HF-klasserne. Og det kommer til at gå ud over unge med angst, ADHD og som befinder sig på autismespektrummet, lyder kritikken.

Det kommer til at gå ud over de svageste elever, hvis regeringens udspil til en gymnasiereform bliver til virkelighed.

Sådan lyder det fra rektor på Mariagerfjord Gymnasium, Søren Urup.

Det er en katastrofe

Søren Urup, rektor, Mariagerfjord Gymnasium

For hvis det står til regeringen, skal HF sløjfes, inklusiv den særligt tilrettelagte VHF (den såkaldt visiterede HF, red.) der udbydes til sårbare unge med forskellige diagnoser, og som findes på Mariagerfjord Gymnasium.

Derfor har Søren Urup netop har sendt et brev med et opråb til en række politikere i Folketingets børne- og undervisningsudvalg.

- Når man læser udspillet igennem, er det tilsyneladende kun ASF-klasserne (særlige gymnasiale klasser for elever med Autisme Spektrum Forstyrrelser., red), der er tænkt med videre. Hvad der skal ske med de unge, for hvem vhf og den 3-årige hf er vejen til en ungdomsuddannelse, står hen i det uvisse. Det er en katastrofe, lyder det fra Søren Urup, rektor ved Mariagerfjord Gymnasium.

Udbudt i mere end et årti

VHF er en specielt tilrettelagt uddannelse for normaltbegavede unge med ADHD, autismespektrum-tilstande og tilgrænsende vanskeligheder. Klassestørrelsen er cirka 14 elever, der har deres eget klasselokale. I undervisningen bliver der lagt vægt på ro, overskuelighed og en struktureret pædagogik.

Og på Mariagerfjord Gymnasium har de udbudt den særlige HF i mere end ti år. Uddannelsen har fra start været en stor succes, hvor der typisk nemlig kun en af de 14 elever, der falder fra i løbet af de tre år, det tager at gennemføre uddannelsen. Den er også præget af høje karaktergennemsnit.

Derudover har elever, der har gennemført en VHF også haft en høj overgang til videregående uddannelser og beskæftigelse.

I brevet til politikerne understreger Søren Urup, at uddannelsestilbuddet er vigtigt, hvis de sårbare unge skal hjælpes videre i uddannelse og beskæftigelse.

Og han er ikke den eneste, der er bekymret. Også i ADHD-foreningen er der dybe panderynker over, at der lægges op til at sløjfe det særlige tilbud.

- Vi står i en situation, hvor vi risikerer at tabe det hele på gulvet: De unge, uddannelsestilbuddet og al den viden, de erfaringer og de kompetencer, der er opbygget over mange år, siger Camilla Louise Ganzhorn, der er direktør i ADHD-foreningen.

VHF udbydes også på Nørresundby Gymnasium.


33-årig mand stukket ned: Politiet udøvede førstehjælp

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Politiet er stadig i gang med efterforskningen.

Onsdag aften klokken 23.56 modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet stukket med kniv i Strubjerg i Nørresundby. Ved politiets ankomst til stedet blev en 33-årig mand fundet alvorligt såret, formentlig som følge af knivstik.

Politiet oplyser, at de første patruljer ydede førstehjælp, indtil en ambulance nåede frem, det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi, Jesper Sørensen.

Ifølge vagtchefen har politiet iværksat en omfattende efterforskning. Gerningstedet blev sikret med afspærringer, og der er blevet foretaget undersøgelser samt sporsikring.

Derudover er politiet i gang med at afhøre vidner fra området for at få klarlagt hændelsesforløbet.

Den 33-årige mand er stadig alvorligt tilskadekommen.

Politiet efterlyser fortsat vidner, der har oplysninger, og opfordrer alle med relevant viden til at henvende sig på 114.


Møllgaard bliver jaloux på børnene og hader bløde pakker

Foto: Gong John

Frem mod jul flytter fire kendte nordjyder ind på Skovsgård Hotel til en ærlig samtale med hotellets ansatte. Tredje gæst er håndboldspiller Henrik Møllgaard.

Håndboldspiller Henrik Møllgaard er kendt for sin lune humor, og i tredje afsnit af 'Et meningsfyldt ophold' er han på besøg på Skovsgård Hotel.

Det er de tre ansatte fra hotellet - receptionisten Malene, tjeneren Lasse og kokken Karina - der er værter i TV2 Nord-serien, hvor fire kendte nordjyder kommer på besøg.

Se programmet her - artiklen fortsætter under udsendelsen:

Denne gang har de sørget for en vaskeægte julemenu bestående af skinke, grønlangkål, brune kartofler og rødbeder.

Udover julemad er julen ensbetydende med gaver. Et emne, som de tre værter også bringer på bordet henover julemiddagen.

Hvad er den værste gave, du har fået?, spørger Karina Zemler.

- Jeg har virkelig altid hadet bløde gaver. Eller når man er i parforhold, så kan man også få fælles gaver nogle gange. Det er endnu værre. Det er jo ikke mig, der har ønsket mig en støbejernsgryde, siger Henrik Møllgaard til stor forståelse for alle omkring bordet.

Jaloux på børnenes håndboldture

Henrik Møllgaard er efterhånden en veteran i håndboldsporten, hvor den 39-årige forsvarsekspert har vundet massevis af medaljer med både landsholdet og diverse klubhold.

Og så er det gode spørgsmål, hvad gør man af alle de medaljer?

- Børnene elsker at have dem med i skole og vise dem frem. Så det får de lov til, og så ligger de og roder rundt et eller andet sted i en kasse. Så kan det være, at jeg hiver dem frem en gang, hvis jeg nu savner håndbolden alt for meget, siger Møllgaard.

Henrik Møllgaard bliver jaloux, når børnene tager afsted til håndboldturneringer.

Men på trods af en karriere over flere årtier i topsport, så mindes Henrik Møllgaard barndommens håndbold, hvor motivationsfaktoren var fællesskab og sammenhold.

- Det er jo ikke alle medaljerne og kampene, jeg kan huske, men det var alle de der håndboldture med luftmadrasser, hvor man var til ungdomsdiskotek og lavede skøre ting. Jeg bliver jo så jaloux, når mine børn tager afsted nu, siger Henrik Møllgaard.

Aalborg-spilleren har de seneste 12 år boet i Aarhus, og det harmonerer ikke så godt i værternes ører, når han samtidig er håndboldspiller i Aalborg Håndbold.

Derfor vil de gerne have ham til at flytte ind sammen med dem på Skovsgård.

Læs mere om Skovsgård Hotel

  • Skovsgård Hotel er en socialøkonomisk virksomhed, der giver mennesker med forskellige handicap mulighed for at være en del af arbejdsmarkedet.

  • Skovsgård Hotel har fungeret som socialøkonomisk virksomhed siden 1992.

  • I 1994 opstår også det økologiske gartneri "Råd og Dåd", som er et søsterprojekt til hotellet, ligesom der er kommet en genbrugsbutik til.

  • Skovsgård Hotel drives efter det mottoet “Ingen kan alt. Alle kan noget. Sammen kan vi drive et helt hotel.”

- Jeg er da imponeret indtil videre. Hvis jeg kan få værelse 9 fremover, kan det godt være, det er en aftale, vi kan lave, siger Henrik Møllgaard med et smil.

Se 'Et meningsfyldt ophold' længere oppe i artiklen eller på TV 2 Play.


De har ventet 16 måneder på grønt lys: - Det dræner os for energi

Ambitiøst projekt på Hobros bystrand Sildehagen er blevet forsinket i foreløbigt 16 måneder, fordi Kystdirektoratet ikke er begyndt at behandle sagen.

Dorthe Lykke Olesen er godt og grundigt frustreret.

Hun er formand for Fjordlauget Hobro, som har arbejdet for projektet Panoramaporten i tre år. Et projekt, der skal skabe endnu mere liv og gode faciliteter ved Mariager Fjord i Hobro.

Men der er bare ét stort problem: Selv om de har skaffet pengene, og det lokale fredningsnævn forlængst har sagt god for projektet, står en meget lang sagsbehandling i vejen.

Foreløbigt har Fjordlauget Hobro ventet i 16 måneder på et svar fra Kystdirektoratet. Og nu frygter Dorthe Lykke Olesen, at fondsmidlerne til projektet kan nå at udløbe, inden Kystdirektoratet får behandlet sagen.

- Nu er der snart gået halvandet år, hvor vi føler, at der hverken har været dialog eller Kommunikation med Kystdirektoratet. Da vi kontaktede dem for nylig, fik vi blot svaret, at der endnu ikke er sat en sagsbehandler på vores ansøgning. Beskeden var, at direktoratet arbejder sig ned gennem deres bunker af sagen, og på et tidspunkt kommer man så til vores projekt, siger hun.

Projekt Panoramaporten hlandler blandt andet om at opføre bygning med en permanent sauna og en bygning med toilet og omklædningsrum. Det skal ske på Sildehagen, hvor der i forvejen er Panoramastien og den arkitekttegnede badebro "Vølvens Nøgle".

Kræver forklaring fra minister

Fjordlauget Hobro har klaget deres nød til det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V). Han er stærkt forarget over sagen.

- Det er grotesk, at der ikke er sket noget i 16 måneder. Det ligner ikke noget, at vi har frivillige ildsjæle, der arbejder gratis for at gøre en forskel for deres lokalområde, og så bliver de mødt af myndigheder, der intet foretager sig, siger Preben Bang Henriksen.

Han vil nu bede miljøminister Magnus Heunicke (S), som Kystdirektoratet sorterer under, om en forklaring.

TV2 Nord har samtidigt begæret aktindsigt i sagen og bedt om et interview med en repræsentant fra Kystdirektoratet eller Miljøstyrelsen. Foreløbigt har ingen villet stille op foran vores kamera.

I et skriftligt svar skriver Kystdirektoratet dog:

- Oplysningen om at fondsmidler til projektet udløber, er desværre ikke tilgået os i sagsbehandlingen. Det er en væsentlig oplysning der betyder, at sagen vil blive prioriteret op i forhold til de mange andre sager, som vi løbende sagsbehandler, udtaler kontorchef Steen Jensen fra Kystdirektoratet.

Fjordlauget Hobro føler, at de har spildt næsten halvandet år på deres drøm - og de frygter, at de ikke er de eneste i den situation.

- Vi er arbejder som frivillige. Derfor dræner det os for energi. Der er så mange ildsjæle i Danmark og så mange gode og gedigne projekter rundt omkring lokalt, som sander til, fordi man ikke føler, at myndighederne spiller med, siger Dorthe Lykke Olesen.