Skal 13-årige pigers håndboldkamp streames? Kommuner er uenige
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Usund kultur eller god omtale af breddeidrætten?
Det er noget billigere end den mindre formue, det koster at følge Premier League, Champions League og de store slutrunder i fjernsynet.
Men der er opstået andre problemer for de sportsinteresserede i Frederikshavn, melder kanalfrederikshavn.dk.
Den pressede idræt har fået kommunen til at lave livestream af floorball, ishockey og håndboldkampe.
Så Frida og Caronlines U13-brag kan ses af mormor og morfar på ipaden eksempelvis.
Det er bare ikke alle, der mener, det er en god idé.
Overfor TV2 Nord er kulturudvalgsformand Peter Laigaard (C) ikke meget for at melde klart ud, hvad kommunen ønsker.
- Vi træder lidt vande lige nu.
- Spørger du mig personligt, kan jeg godt lide at de involvere hinanden, når de kommer ud i hallen og spørger: 'Er det ok med jer?', siger kulturudvalgsformanden til TV2 Nord.
Omtale til presset breddeidræt
Foreløbigt er livestreaming dog tilladt i Frederikshavn Kommune.
I Silkeborg Kommune har man valgt det modsatte, nemlig et forbud.
Peter Laigaard ser fordele og ulemper ved muligheden for, at man ikke skal ud i hallen for at se FfI Håndbold, Frederikshavn Ishockey Klub, Frederikshavn Blackhawks og Aalbæk HKs breddehold.
- Det handler om, idrætten er presset. Det er den positive vinkel på det. Ældre og gangbesværede kan følge deres børnebørn, så ikke et øje er tørt og samtidig kan man vise sporten frem.
- Den anden del er det etiske aspekt, hvor man fremmer en usund kultur, siger Peter Laigaard og fortæller, at man fra håndboldforbundets side ikke viser U15-U17.
Det sker for ikke at fremme en skidt præstationskultur.
Svært at håndhæve
Samme slutning har man nået i Silkeborg, hvor kommunen vurderer, at børn bliver taget som gidsler, hvis der er kamera på kampen
- Usikre teenagere på 13-14 år skal trygt kunne deltage i en aktivitet, uden at hele verden skal kunne se deres fejl og mangler, har elitekoordinator fra Silkeborg Kommune, Jeppe Fruensgaard, sagt til Jyllands-Posten.
I Frederikshavn overvejer man i øjeblikket, om der skal være et forbud eller ej, fortæller Peter Laigaard, der også håber, at DIF melder noget ud.
Der er dog nogle udfordringer ved et decideret forbud:
- Hvis vi forbyder det, så skal vi også effektuere det. Så regulerer vi jo selvejende institutioner som hallerne, og det er reelt floorball- og håndboldforbundet, der har lavet aftalerne, siger han.