Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ruths Hotel: Kom helt tæt på Danmarks smørhul for de rige og kendte

Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord

Gæsterne fyrer typisk 1.500 kroner af hver på én eftermiddag, men en regning på 50.000 kroner for ét bord er set før på Ruths Hotel i Skagen.

I en ny sæson om jetset-magneten Ruths Hotel følger vi atter livet hos de kendte og kongelige på det femstjernede hotel i Skagen. Serien er produceret af TV2 Nord.

"Ruths" har premiere tirsdag 4. januar klokken 20.50 på TV 2 og på TV 2 Play.

Magnumflasker til 6.000 kroner stykket og fransk kaviar med en kilopris på 20.000 kroner.

Kun det allerbedste er godt nok, når landets rigeste indtager toppen af Danmark og nyder livet på det velkendte Ruths Hotel.

En bugnende pengepung synes nemlig at være indgangsbilletten til det legendariske spisested og hotel, der alene på én onsdag i uge 29 omsætter for mere end en halv million kroner.

- Det er ikke en dag, hvor folk sidder og holder øje med saldoen. De er der for at give den gas. Det er folk, der har penge - det er meget, meget tydeligt, fortæller en af seriens producere Niels Gorm Andersen fra TV2 Nord.

Farvestrålende drinks er varetegnet for udendørsserveringen på Ruths Hotel. Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord

Den største regning, tjenerne på Ruths Hotel nogensinde har udskrevet til ét bord, lyder på 50.000 kroner.

- Jeg kan ikke huske hvor mange, de var ved bordet, hvad de fik, eller hvor de var fra. Men de var ikke fra Hellerup, har direktør Tom Boye tidligere fortalt til Horesta.

Omkring 50.000 gæster plejer at lægge vejen forbi Ruths Hotel i uge 29, der er kendt for at lokke kendte, kongelige og erhvervslivets spidser til.

Bordene på den populære indtjenende terrasse er booket flere år ud i fremtiden.

Om Ruths Hotel

  • Ruths Hotel i Skagen åbnede i 1904 under navnet Badepensionat Vesterhus.
  • Hotellet er navngivet efter sine grundlæggere Emma og Hans Christian Ruth.
  • I 2022 er det et femstjernet hotel med gourmetrestaurant, fransk brasserie og egen wellnessafdeling.
  • Hotellet råder over seks bygninger med overnatningsmuligheder: Vesterhus, Kunstnerhuset, Sømærket, Strandhuset, Strandhotellet og Det Gule Hus.
  • Et sted, hvor Danmarks jetset mødes over østers og champagne – men også hvor de lokale skawboere mødes til en sludder om løst og fast.
  • Direktør på Ruths Hotel er Tom Boye.
  • Ruths Hotel er ejet af det britiske selskab SCCL 4 Limited i Worcestershire, der er ejet af Skagen Holdings Limited.
Parret her blev gift foran rullende TV2 Nord-kameraer - og deres efterfølgende fest kan ses i serien, der har premiere tirsdag 4. januar klokken 20.50 på TV 2 og TV 2 Play. Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord
Dyre biler ses overalt i gadebilledet omkring det femstjernede hotel - især i uge 29. Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord
At kigge på biler af mærket Ferrari, Porsche og Mercedes er en yndet sportsgren for de lokale, når Ruths Hotel spiller op til dans for landets rigeste. Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord

Sid med til bords

I den nye sæson følger vi gæsterne helt tæt allerede fra årets første dag, når de kaster sig ud i bølgerne til årets traditionsrige nytårskur.

Her er der vinterbadning á la Ruths, lækker gourmetmad efterfulgt af et glas rosé på stranden.

I serien følger TV-kameraerne også livets gang i Hellerupugen i uge 29, til et ekstravagant bryllup og i pinseferien, der uofficielt markerer sæsonens start på Ruths Hotel.

Programmerne om Ruths Hotel er filmet og produceret af Thomas Kollerup, Robert Bedsted, Thomas Gaardsmand, Thomas Hansen, Johnni Isaksen, Niels Gorm Andersen & Thomas Winther fra TV2 Nord.

"Ruths" har premiere tirsdag 4. januar klokken 20.50 på TV 2 og på TV 2 Play.

Ruths Hotel blev grundlagt i 1904. I dag råder ejerne over seks bygninger med hver sin karakteristiske stil. Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord

Glæd dig til 5 programmer om Ruths Hotel:

• Program 1: Nytårskur – sendes tirsdag 4. januar kl. 20.50-21.30 på TV 2 (tilgængeligt på TV 2 Play)

Nytårskuren på Ruths Hotel i den mørkeste januar er et weekendophold inspireret af det danske kongehus. Det handler om at give gæsterne en god start på det nye år, ikke mindst kulinarisk, og hotellets gourmetkøkken byder på en femretters gallamiddag. Og hvis man lyster, kan det suppleres med en tradition for de morgenfriske: vinterbadning á la Ruths. Det foregår i hvide badekåber – og der serveres naturligvis et glas rosé på stranden efter det kolde gys.

• Program 2: Pinseferien - sendes tirsdag 11. januar kl. 20.50-21.30 på TV 2 (tilgængeligt på TV 2 play)

Pinseferien på Ruths Hotel i Gl. Skagen er pr. tradition det uofficielle startskud på højsæsonen. Her kommer stamgæsterne nemlig for alvor tilbage ovenpå den lange mørke vinter, og pinselørdag er der fuldt hus i badehotellets franske brasseri. Det travle køkken styres med gastronomisk girl power af hotellets to kvindelige kokke. Og henne om hjørnet, i vinbaren Sømærket midt i Gl. Skagen, introduceres gæsterne for den famøse drik absint.

• Program 3: Uge 29, 1. del – sendes tirsdag 18. januar kl. 20.50-21.30 på TV 2

Den legendariske uge 29 er årets travleste uge i Skagen og på Ruths Hotel. Velhavere og stamgæster strømmer til festen på terrassen foran det gamle badehotel, og der bliver skruet på alle knapper for at tilbyde gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige. For eksempel har hotellet besøg af en lille tuktuk, der hele ugen er parkeret på terrassen og tilbyder den fineste franske kaviar til gæsterne. Til en kilopris på 20.000 kroner vel at mærke.

• Program 4: Uge 29, 2. del – sendes tirsdag 25. januar kl. 20.50-21.30 på TV 2

Den legendariske uge 29 er årets travleste uge i Skagen og på Ruths Hotel. Velhavere og stamgæster strømmer til festen på terrassen foran det gamle badehotel, og der bliver skruet på alle knapper for at tilbyde gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige. For eksempel har hotellet besøg af en lille tuktuk, der hele ugen er parkeret på terrassen og tilbyder den fineste franske kaviar til gæsterne. Til en kilopris på 20.000 kroner vel at mærke.

• Program 5: Brylluppet – sendes tirsdag 1. februar kl. 20.50-21.30 på TV 2


Nordjyske faglærere hyldet med prestigefyldt pris

Foto: TechCollege Aalborg

De to faglærere har vundet prisen for deres arbejde med en helt ny målgruppe på Techcollege i Aalborg.

Torsdag aften vandt faglærerne Christian Røhl og Ole Wiehl fra Aalborg Techcollege byggeriets faglærerpris.

Det er netop blevet offentliggjort til Building Awards på The Plant i København.

Det er de to faglæreres arbejde med en helt ny målgruppe i Techcollege-sammenhæng, nemlig de unge, der går i ottende og niende klasse, og som tager en såkaldt EUD 8/9, der gør, at de er blevet indstillet til prisen.

"Initiativet omkring EUD 8/9 er et nyudviklet initiativ, som er skabt i samspil mellem Aalborg Kommune og Techcollege, og Ole og Christian er i den grad lykkes med at skabe et alternativt skoleforløb, der kombinerer praksisfaglig skolegang og værkstedsundervisning på nye måder. Faglærer-teamet har arbejdet målrettet og haft modet til at ”gå på tværs” og sammensætte værkstedsundervisningen på helt nye måder," lyder det i de to læreres indstilling.

Byggeriets faglærerpris

Byggeriets Faglærerpris uddeles i et samarbejde mellem Uddannelsesforbundet og Boligfonden Kuben.

En dygtig lærer kan skabe begejstring for faget, tænde gnisten i elevernes øjne og i sidste ende sikre eksamensbeviset. Alligevel er faglærerne ofte en overset gruppe i samfundet.

Derfor hylder Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet den inspirerende byggefaglærer/lærerteam fra en erhvervsskole, som på exceptionel og usædvanlig vis motiverer, bakker op om og løfter de unge til at blive dygtige håndværkere. Prisen er siden 2022 blevet uddelt til byggeriets store prisfest Building Awards.

EUD 8/9 er et tilbud til skoletrætte elever, der kan bytte en del af den klassiske tavleundervisning i folkeskolen ud med tre dage med almindelige skolefag og to dage i værkstederne. Formålet med både den faglige og den praktiske undervisning er med henblik på at afslutte 9. klasse eksamen.

I et opslag på LinkedIn skriver Techcollege, at prisen er en anerkendelse og et skulderklap, der viser, at de to faglærere har ramt rigtigt i forhold til indsatsen med EUD 8/9.

Det er ikke første gang, at hæderen går til Aalborg Tech College. I 2021 vandt teamet bag grundforløb 1 på Techcollege Aalborg samme pris for deres nyskabende undervisning, evne til at fastholde eleverne og skabe gode relationer på tværs af fag.


Her gennemfører 100 procent af de ordblinde elever gymnasiet

Foto: Hjørring Gymnasium

Læsevejleder Marie Lund hjælper ordblinde elever med at gøre brugen af hjælpeprogrammer til en vane.

På Hjørring Gymnasium er ordblinde elever stillet ligeså godt som deres klassekammerater, der ikke har læse og skrivevanskeligheder.

- Med hjælpemidlerne går det så godt, at der lige nu på Hjørring Gymnasium er en gennemførelsesprocent på 100 for de ordblinde elever.

Sådan lyder det fra Vibe Skibdal Schmidt, der er uddannelseschef på Hjørring Gymnasium.

På Hjørring Gymnasium kommer alle eleverne efter studiestart nemlig igennem en screeningsproces for at undersøge, om de har udfordringer, når det kommer til at læse.

Det er med til at fange de elever, der har ordblindevanskeligheder, og efterfølgende kan gymnasiet sætte ind med at søge støtte til den ordblinde elev.

- Der er en gammel fordom om, at ordblindhed og intelligens hænger sammen, og det er bestemt ikke tilfældet. Der er ofte tale om meget motiverede og flittige elever med en stor arbejdshukommelse og en stærk arbejdsmoral, siger læsevejleder Marie Lund og fortsætter:

- Eleverne med ordblindevanskeligheder kommer ikke sovende til det, men når de starter her på gymnasiet, ved vi, at de allerede har den disciplin og motivation, der skal til.

Styrker elevernes læseevner

Men det er ikke kun de elever, der er ordblinde, som nyder godt af screeningen. Den opfanger nemlig også elever, der har læsevanskeligheder.

For de elever, hvor det er relevant, tilbydes der efterfølgende læse- og skrivekurser hos gymnasiets to læsevejledere.

- Mange unge mennesker har en nedsat læsehastighed. Vi træner læsehastigheden på læsekurser med de elever, som er screenet til at have en lav læsehastighed. Eleverne bliver interesserede, fordi de ret hurtigt opdager, at de bliver hurtigere til at læse ved at øve sig. Så 'læse, læse, læse' siger vi. Resultatet er heldigvis, at 'læse-musklen' vokser. Eleverne kommer til at læse hurtigere, og heldigvis stiger deres forståelse af tekstens indhold også, siger læsevejleder Dorthe Bukholdt.


Har bokset knap 300 kampe: Nu kommer nordjydes professionelle debut

Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Frederik Lundgaard Jensen har debut som professionel bokser 29. november.

28-årig nordjyde debuterer til Danish Fight Night.

Når Danish Fight Night løber af stablen 29. november, er der i hvert fald en bokser, der uanset udfaldet får sig en mindeværdig aften.

Her debuterer den nordjyske fjervægtsbokser Frederik Lundgaard Jensen nemlig som professionel i Stald Palle.

Det skriver Danish Fight Nigt i en pressemeddelelse.

Og det er en bokser med et alenlagt CV.

For den 28-årige nordjyde, der oprindeligt kommer fra Pandrup, har bokset intet mindre end 280 kampe som amatør, og har vundet 13 DM-titler herunder 10 danske mesterskaber som elitebokser i voksenrækkerne.

Se interview med Frederik Lundgaard Jensen her.

Erfaren amatør

Han har desuden vundet guld ved de nordiske mesterskaber otte gange i tre forskellige vægtklasser og har deltaget flere gange i VM og EM.

I 2020 gik han to vægtklasser op og mødte sin landsholdkollega Nikolai Terteryan i en DM-finale, der i foromtalen blev kaldt årtiets boksekamp. Frederik Lundgaard Jensen vandt efter en meget tæt og spændende kamp.

OL-drømmen har desværre glippet i afgørende sekvenser, blandt andet på grund af en øjenskade og coronapandemien, men det har ikke slukket Frederiks ambitioner. Tværtimod er han klar til at jagte nye mål som professionel bokser.

- Jeg vil naturligvis gerne bokse mod de allerbedste og prøve at konkurrere på allerhøjeste niveau, ligesom jeg gjorde som amatør. Det ultimative mål er selvfølgelig at bliver verdensmester. Forhåbentligt kan jeg en dag få chancen for at bokse mod de allerbedste, men det gælder i første omgang om at bokse godt, få solgt mig selv, og vinde mine kampe. Jeg skal i første omgang omstille mig til at bokse flere omgange, siger Frederik Lundgaard Jensen.

I sin første kamp som professionel skal nordjyden bokse mod Alexandr Polinchevici fra Moldova.

Frederik Lundgaard Jensen

  • Født: 17. december 1995. Opvokset i Hune i Nordjylland.

  • Nuværende hjemby: Nørresundby

  • Højde: 180 cm.

  • Kampvægt: Ca. 57 kilo (fjervægt)

  • Klub: Pandrup Bokseklub

  • Træner: Brian Brix

  • Professionel debut: 29. november 2024 i Frederiksberg Hallerne

  • Amatørkarriere: 280 kampe. DM-guld 13 gange heraf 10 gange dansk mester som elitebokser i voksenrækkerne samt 8 gange nordisk mester i tre forskellige vægtklasser. 12 gange jysk mester. 1 gang sjællandsk mester. VM- og EM-deltagelse (5. plads ved EM i 2015 og 2022).

  • Guld i flere store internationale turneringer herunder GeeBee Tournament i Finland og Boxam i Spanien. Bronze ved EU-mesterskaberne i 2015 m.m.


Frivillige hænder løfter kunstmuseum: - Det betyder altså alt, at vi har dem

Foto: Kristian Steve Kristensen

Deadline er lige hjørnet og én ting er sikkert: Kunstbygningen i Vrå ville ikke fungere uden en helt bestemt gruppe mennesker.

Når et kunstmuseum kun har økonomi til to deltidsansatte og en praktikant, er der behov for ekstra hænder.

Især når der skal gøres klar til en ny vinterudstilling.

Det var vennen Kurt Thomsen (i rød), der forslog Kai Melgaard (i blå) at være med som frivillig. Foto: Kristian Steve Kristensen.

Det er situationen i 'Kunstbygningen - Egelund samlingen' i Vrå - men heldigvis er der masser af frivillige, der er villige til at hjælpe.

- Det kan godt være, at vi er nogen i baggrunden, der planlægger, hvilke billeder der skal med og så videre, men de hopper ikke op på væggen af sig selv. Så vi er dybt afhængige af de frivillige for at få vores udstillinger op, taget ned, pakket, sendt afsted og endda også kørt frem og tilbage gennem landet. Så det betyder altså alt, at vi har dem.

Signe Højmark leder slagets gang, giver en hånd med og sørger for, at de frivillige er glade for at være med. Foto: Kristian Steve Kristensen.

Frivillige får det til at løbe rundt

Sådan lyder det fra lederen af Kunstbygningen, Signe Højmark, som påpeger, at behovet for frivillige også er vokset.

- Vi var jo lukningstruet på et tidspunkt, men vi slap nådigt med en mindre nedskæring, så vi har måttet fyre en medarbejder, og det betyder jo, at sådan en som jeg må løbe hurtigere. Og det betyder også, at vi faktisk har endnu mere brug for vores frivillige.

De er i alt omkring 35 frivillige tilknyttet Kunstbygningen, hvoraf nogle hjælper til i reception, mens andre giver den gas med ophængning, nedtagning og transport af kunstværker og udstillinger.

Præcisionen skal være i orden, så både øjet og vaterpasset tages i brug, når museet gøres klar til ferniseringen. Foto: Kristian Steve Kristensen.
Kammeratskabet er noget af det Kai Melgaard værdsætter ved arbejdet. Foto: Kristian Steve Kristensen.
Den står på samarbejde, når de frivillige er i gang. Foto: Kristian Steve Kristensen.

Selvom de frivillige ikke får betaling, får de dog andre goder, lyder det fra lederen af Kunstbygningen.

- Det er blevet endnu vigtigere at have dem, så vi nurser dem, så godt vi nu kan. Så har de forhåbentligt lyst til at blive her, siger Signe Højmark og fortsætter:

- Vi laver for eksempel en super god frokost for dem. Det er øl, snaps, sild, sky, løgringe og hele udtrækket. Og så er der kage, morgenmad, julefrokost og sommerfest. Så vi prøver på både at lave et arbejdsfællesskab og også i høj grad et socialt fællesskab.

Kai Melgaard må snart være professionel 'kunstophænger'. Foto: Kristian Steve Kristensen

Frivillige bytter røverhistorier

Kai Melgaard er en af de frivillige, der hjælper til med forberedelserne til vinterudstillingen.

Han er glad for at være med.

- Signe, hun er jo god mod os. Vi får nogle gode måltider mad og noget god snak. Så bytter vi de løgne, vi har fra byen... hvis der er nogen, fortæller den pensionerede hjælper.

- Det er godt kammeratskab, og så har vi det sjovt. Så det er win-win.

Glæden over at være frivillig på kunstmuseet er han ikke alene om.

- Der er sådan et hyggeligt fællesskab ved at mødes her. Vi interesserer os også en smule for kunst og synes, at det her er arbejde, vi kan klare. Det er spændende at arbejde på at få det til at se ordentligt ud, fortæller Knud Michael Jensen.

- Det er sammenhold og samarbejde, ik? Komme ud blandt andre i stedet for bare at sidde hjemme i sofaen, supplerer frivillig Michael Jørgensen.

Senest lørdag klokken 18 skal de frivillige senest være færdige, fordi her åbner ferniseringen af den nye vinterudstilling, hvor resultatet af kunstnernes og de frivilliges arbejde kan ses.

Med kort tid til deadline, værktøj, stiger og et stillads i udstillingen, tror Kai Melgaard dog på, at de bliver klar.

- Vi plejer at nå det. Det lykkes altid, fortæller han.

Når værkerne er ekstra tunge, er det godt, at der er hænder nok. Foto: Kristian Steve Kristensen. Foto: Kristian Steve Kristensen

Shelterdrabet: Vidner mente, tiltalte skjulte noget i shelteret

Ti forskellige vidner afgav forklaring ved Retten i Aalborg torsdag.

Torsdag var anden retsdag i retssagen mod en 45-årig mand, der er tiltalt for at have slået en 58-årig mand ihjel på shelterpladsen i Vadum i august sidste sommer.

Ti forskellige vidner afgav forklaring ved Retten i Aalborg i dag, men der var ikke nogen af dem, der havde set noget decideret inkriminerende.

Alligevel kan vidnernes forklaringer være meget vigtige for anklagemyndighedens bevisførelse. Der er nemlig flere af vidnerne, der hævder, at de har set en mand med en hund på shelterpladsen fredag eftermiddag. Og flere af disse vidner har i en fotomappe hos Nordjyllands Politi udpeget den drabstiltalte, som den mand de så på shelterpladsen.

Havde selv en anden forklaring

Men ifølge den forklaring som den tiltalte selv afgav, da han vidnede tirsdag, så var han slet ikke på shelterpladsen fredag eftermiddag. Han forklarede, at han havde pakket sammen og var taget hjem, da han var vågnet på shelterpladsen fredag morgen eller formiddag.

Den forklaring hænger ikke sammen med det, som dagens vidner forklarede.

Den drabstiltalte forklarede også, at han havde sovet på shelterpladsen alene fra torsdag til fredag, men en taxachauffør forklarede i dag, at han havde sat den 58-årige mand af på shelterpladsen torsdag aften.

Vidner mente han skjulte noget

To af dagens vidner mente, at den mand de havde observeret på shelterpladsen, skjulte noget inde i sit shelter.

En kvinde fortalte, hvordan han havde hængt et lagen op, så man ikke kunne se ind i shelteret. Og da lagnet var gledet lidt ned i den ene side, havde manden rettet på det, så hun overhovedet ikke kunne kigge ind.

- Jeg troede bare, at han ikke ville vise sit rod, sagde vidnet i retten.

Et andet vidne mente, at hun havde set, at manden havde gemt noget under to madrasser.

- De lå ikke fladt, de bulede op af, så jeg tænkte, at der var noget under. Noget der fyldte, sagde vidnet.

Ved næste retsmøde 4. december vil der være flere vidneafhøringer. Her er den tiltaltes ekskone indkaldt til at afgive forklaring. Vi skal også høre fra de kriminalteknikere, der arbejdede på drabsstedet. TV2 Nord følger sagen.