Natteravnene skal holde coronasmitte nede i Skagen
Foto: Rigspolitiet
Rigspolitiet og Natteravnene er gået sammen i et pilotprojekt, der skal hjælpe unge i nattelivet med at holde fast i de gode ’corona-vaner’. Forsøget skal blandt andet køre i Skagen.
I takt med, at større dele af samfundet er blevet åbnet igen, kan det være svært at huske, at der fortsat er forholdsregler, der skal tages, for at coronasmitten ikke spreder sig i samfundet.
Derfor indleder Rigspolitiet og Natteravnene nu et samarbejde, som skal hjælpe med at huske gæster i nattelivet på, at det er vigtigt at fortsætte de gode hygiejnevaner, som er blevet udbredt siden coronavirussens indtog i Danmark. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.
- Myndighedernes anbefalinger skal gå hånd i hånd med sommer, sol og festligt fællesskab. Derfor er vi glade for, at Natteravnene har sagt ja til at hjælpe med at minde danskerne om at holde fast i den gode adfærd, vi har set alle efterleve så fornemt hidtil. Særligt også nu, hvor natteliv og alkohol i højere grad bliver en del af ligningen, siger Anders Frandsen, der er kommunikationsdirektør i Rigspolitiet.
Pilotprojekt fire steder
I første omgang kører initiativet som et pilotprojekt i Odense, Roskilde, Skagen og på Langeland. Her vil Natteravnene søge dialog med nattelivets gæster om, hvordan de kan være med til at undgå, at coronasmitten spreder sig. Natteravnene får fremstillet specialdesignede spritservietter, som de kan dele ud.
- De unge kender Natteravnene fra nattelivet og er vant til, vi har noget med i lommerne som for eksempel bolsjer og kondomer. Derfor opsøger de os ofte uopfordret. Det er derfor oplagt for os at samarbejde med myndighederne om vores fælles tryghedsdagsorden. Vi kan noget forskelligt i dialogen med de unge, og vi supplerer på den måde hinanden i nattelivet. I disse tider er tryghed lig med hygiejne, og her er spritservietten en god, lille ’reminder’ om, at vi stadig skal være opmærksomme på vores adfærd, siger Claus Staunstrup Nilsson, der er chef for Natteravnene i Danmark.
Initiativet kører fra uge 29 til uge 32 eller så længe, der er spritservietter til at understøtte dialogen. Hvis initiativet fungerer som den tiltænkte reminder, er det håbet, at andre aktører har lyst til efterfølgende at være med til at rulle initiativet bredere ud i landet.