Corona-effekt: Cykelhandlerne kæmper for at følge med
Foto: Arkivfoto: Jesper Christiansen
Mange cykler venter på at blive repareret hos Cykelgården i Sæby.
Rækken af cykler, som skal repareres, er lang foran Cykelgården i Sæby. Corona-krisen har fået danskerne ud på cyklen, og det giver ekstraordinær travlhed hos cykelhandlerne.
I Sæby venter mere end 30 cykler på at blive set efter og repareret hos cykelhandler Ole Nielsen.
- Cykelbranchen er væltet midt over. Vi kæmper for at følge med, lyder det fra cykelhandleren fra Sæby.
Over 80 procent af cykelhandlerne melder om, at de har ekstraordinært travlt. Det betyder både øget salg af nye cykler og flere reparationer. I Sæby har Ole Nielsen ikke haft så travlt siden før finanskrisen i 2007.
- Det betyder, at forretningen går godt, men cykelhandleren har dårlig samvittighed, for han kan ikke nå, det han skal, og kunden er lidt skuffet, fordi ventetiden er længere end normalt. Det er lidt ligesom at få en taxa nytårsaften. Det er svært, siger Ole Nielsen.
Flere kommer ud i naturen
Corona-krisen har ikke bare fået folk op på cyklen. Der er generelt mange flere mennesker ude i naturen. Det oplever naturvejleder i Frederikshavn Kommune Bo Storm.
- Jeg vil skyde på, at vi ligger på omkring 25 procent flere besøgende i vores naturområder, siger Bo Storm.
I Frederikshavn Kommune har naturvejlederen oplevet stor efterspørgsel efter at dyrke motion på de udendørs træningsredskaber, som er sat op forskellige steder i kommunen. Et af stederne er ved søen i Gybels Plantage i Sæby.
- Her kan folk komme, og de bliver brugt. Det kan man se på slidet i bunden, siger Bo Storm.
Den øget efterspørgsel får kommunen til at sætte fokus på at skabe flere muligheder for aktiviteter i naturen.
- I og med at der er kommet flere ud i naturen, så bliver der også efterspurgt flere aktiviteter. Digital naturformidling er en af de ting, som vi snakker meget om. Måske nogle podcasts, siger naturvejlederen.
SE INDSLAG:
Gang i el-cyklerne
Tilbage hos cykelhandleren i Sæby arbejdes der på højtryk i værkstedet med at få cykler gjort klar. Og udenfor er nye modeller ankommet i kasser.
- Her har vi dagens leverancer fra to fragtmænd, siger Ole Nielsen og peger på en masse kasser. De indeholder blandt andet el-cykler, som de er stor rift om.
Coronakrisen har nemlig fået salget af el-cykler til at stige voldsomt, så efter 20 år med en forholdsvis flad salgskurve er den nu stejl.
- Nu har vi fået en kurve som i Holland og Tyskland. Det betyder, at alle trækker på lagre, der er lavet til 2020, og nogle af de store udbydere på markedet er løbet tør for el-cykler, siger Ole Nielsen fra Cykelgården i Sæby.
Han forventer, at det øgede salg vil vare ved resten af året.