Jørgen er stolt af Asaa som Årets Landsby: Det er en kæmpe sejr
Landsdistrikernes Fællesråd har for 26. gang uddelt prisen som Årets Landsby. Asaa kan som den femte nordjyske landsby i rækken bryste sig med titlen som Årets Landsby.
Jørgen Severinsen er næstformand i Asaa Samråd, og han har sammen med mange andre lokale ildsjæle fra Asaa kæmpet hårdt for, at byen kunne løbe med titlen som Årets Landsby.
Han var derfor en glad mand, da det i dag blev offcielt, at byen fra Brønderslev Kommune havde vundet prisen.
- Det betyder virkelig meget, altså titlen er den langt den vigtigste for os, fordi det er jo en anerkendelse af, at vi gør noget rigtigt, siger Jørgen Severinsen.
Vi arbejder godt sammen, og vi er venner her i Asaa
Thea Diana Nørgaard Larsen, 2. klasse, Asaa Skole
Landsbyen har især fået ros for sin organisation af foreninger, frivilligheden og nye initiativer for borgerne i byen.
- Det er en kæmpe sejr – det er en kæmpe sejr for vores frivillige, siger Jørgen Severinsen.
De yngste er også stolte
Hos nogle af byens yngste borgere og måske fremtidige frivillige er man også glade for prisen – og de er enige om, hvad der gør Asaa til Årets Landsby.
- Vi arbejder godt sammen, og vi er venner her i Asaa, siger Thea Diana Nørgaard Larsen fra 2. klasse på Asaa Skole.
- Alle folk er venner med hinanden, og så er det bare hyggeligt at gå rundt, og alle folk hilser på hinanden, siger Mia Vorbeck fra 5. klasse på skolen.
Det skal gå til fællesskabet
Jørgen Severinsen, næstformand, Asaa Samråd
Et af de initiativer, som byen blandt andet har fået ros for er ”Fristedet”, som er drevet af frivillige kræfter fra byen og hører under Asaa Kirke.
Her kan skolebørnene komme hver onsdag efter skole og hygge sig med hinanden.
- Det er bare dejligt at se, der er glade børn, så de ikke går rundt ude på gaden og ikke ved, hvad de skal lave og bare venter på, at deres mor og far kommer hjem, siger Jeanette Nymann Geller, som er sognepræst i Asaa.
Præmiecheck på 50.000
Den officielle kåring af Årets Landsby finder sted 1. oktober i Asaa, hvor Landsdistrikernes Fællesråd blandt andet vil overrække vinderchecken.
Med æren som Årets Landsby følger en præmiecheck på 50.000 kroner, som byen kan bruge på det, de vil.
- Det skal gå til fællesskabet, og nu har vi jo en fest 1. oktober, og inden den fest har vi nok snakket om, hvad der kunne være rigtig godt at bruge dem til, siger Jørgen Severinsen.