Sygeplejerskestuderende på marathon-opgave
Foto: Mick Knive Anderson / TV2 Nord
- Det bliver udfordrende, men det er også en god mulighed for at tænke større og mere effektivt – og på den måde i sidste ende gøre vores sundhedsvæsen bedre, fortæller sygeplejerskestuderende Emilie Vendelbo om den anderledes opgave.
Sygeplejerskestuderende skulle tirsdag tænke ud af boksen.
140 sygeplejerske-studerende på UCN i Aalborg har travlt.
Ikke bare når de er i praktik på sygehusene, men også når de tirsdag, sammen med elever fra en række tekniske uddannelser, på blot 11 timer skal udvikle nye løsninger og produkter, som kan komme patienter og brugere af sundhedsvæsenet til gavn.
- Ideudviklingsfasen i sådan en innovativ proces skulle gerne give dem et billede af, hvad det kan, når vi tænker sammen og tænker fælles, fortæller Helle Nygård Kristensen, uddannelsesleder på UCN´s sygeplejerskeuddannelse i Aalborg og Thisted.
Udfordringen for de studerende var en løsning til is-afkøling af en kæbeopereret patient. Og det er nødvendigt for de kommende sygeplejersker at tænke innovativt.
- Vi kan ikke løse udfordringerne ved at løbe hurtigere, vi er nødt til at gøre det smartere, understreger Pernille Verwohlt, lektor på UCN Aalborg.
Samarbejde med andre faggrupper giver pote
Det er derfor, de sygeplejerskestuderende skal øves i at samarbejde med andre faggrupper.
- Det med at sætte dem sammen med studerende fra teknologiuddannelsen, håber vi på, kan bringe nogle nye løsninger på de udfordringer, som vores studerende oplever ude i sundhedsvæsenet, siger Helle Nygård Kristensen.
I Hjørring har studerende fra UCN og Martec i flere tilfælde allerede udviklet så gode ideer, at de efterfølgende har arbejdet videre med dem og gjort dem til virkelighed.
- Det er en motivationsfaktor, for at de kan tænke, at de kan komme ud og gøre en forskel – mere end de allerede gør i forvejen, lyder det fra Pernille Verwohlt.
De studerende var da også motiveret for den anderledes opgave.
- Det bliver udfordrende, men det er også en god mulighed for at tænke større og mere effektivt – og på den måde i sidste ende gøre vores sundhedsvæsen bedre, slutter sygeplejerske-studerende Emilie Vendelbo.