Sygeplejersker risikerer at blive tvangsforflyttet: - Det går udover patienterne

Sygeplejeskerne på Aalborg Universitetshospital kan i fremtiden risikere, at blive tvunget til at flytte afdeling i en periode. Og dermed også tid og sted for, hvor og hvornår de skal arbejde. Det bekymrer både sygeplejeskerne og Dansk Sygeplejeråd.

Et såkaldt ansættelsesbrev er blevet sendt rundt til sygeplejerskerne på Aalborg Universitetshospital. I det meddeler hospitalet, at sygeplejerskerne i fremtiden kan risikere, at skulle flytte arbejdssted og -tid i en periode. 

Det kan selvsagt få konsekvenser for mange sygeplejersker, der kan se deres hverdag blive helt anderledes, uden at de kan stille noget op. En af de sygeplejersker er Rikke Bolvig.

Hun arbejder om aftenen for at kunne passe sin handicappede datter om dagen.

- Den tid, jeg kan hjælpe min datter, bliver stærkt formindsket. Både hvis jeg skal sættes op i tid, og hvis jeg skal til at arbejde om dagen, siger hun.

quote Hvordan vi er vant til at arbejde, vælger man også at ophæve

Karen-Elise Christensen, sygeplejerske ved Aalborg Universitetshospital

Patientsikkerheden kan lide skade

Rikke er ikke den eneste, der er bekymret efter at have læst brevet for de nye ansættelsesvilkår. For sygeplejersken Karen-Elise Christensen fylder bekymringen for ikke at kunne sikre en ordentlig patientsikkerhed.

- Jeg kunne være nervøs for, at jeg bliver sendt på en afdeling, hvor jeg ikke har været før. Vi ved jo bare, at vi kan blive flyttet med fire ugers varsel, siger hun og fortsætter:

- Hvordan vi er vant til at arbejde, vælger man også at ophæve.

Hos Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland mærker de tydeligt, hvor meget uvisheden fylder for sygeplejerskerne.

- Der er sygeplejersker i dag, der har valgt en bestemt ansættelse, fordi den passer ind i deres familieliv og arbejdsliv, siger Jytte Wester. Hun er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd. Hun fortsætter: 

- Med de her ansættelsesbreve, så er der ingen, der ved: Hvad kommer det til at betyde? Kommer jeg til at skulle arbejde på en helt anden måde? Kommer jeg til at arbejde med et helt andet speciale end det, jeg er vant til at arbejde med?

quote Hvis jeg bliver forflyttet, bliver jeg nødt til at kigge mig om efter et andet arbejde

Rikke Bolvig, Sygeplejerske ved Aalborg Universitetshospital

Dansk Sygeplejeråd savner dialog

De ændrede ansættelsesvilkår har været undervejs en gang før, hvor det blev sat på pause på grund af bekymringer fra blandt andre Dansk Sygeplejeråd. Derfor håber de, det bliver bedre anden gang.

- Jeg synes, det er vigtigt at lytte til, hvad sygeplejerskerne siger og at gå i dialog med sygeplejerskerne om den her problematik. Så kunne det jo godt være, man skulle genoverveje, om det er nødvendigt at ændre på alle sygeplejerskers ansættelsesforhold.

Karen-Elise Christensen mener ikke, hun kan se sig selv i de nye ansættelsesforhold og ved derfor ikke, hvad hun gør, hvis det bliver gennemført.


- Jeg er rigtig glad for at være sygeplejerske, og jeg er glad for at være en del af et afsnit, hvor der er et højt fagligt niveau, og derfor synes jeg også, det er rigtig træls, at det bliver forringet på den her måde, siger Karen-Elise Christensen.

For Rikke Bolvig kan konsekvensen være stor:

- Jeg kan ikke arbejde i Region Nordjylland, hvis jeg skal ændre min vagtform, eller hvis jeg skal arbejde i flere timer. Hvis jeg bliver forflyttet, bliver jeg nødt til at kigge mig om efter et andet arbejde, siger Rikke Bolvig.

Se her, hvad den Sygeplejefaglige Direktør på Aalborg Universitetshospital, Lisbeth Lagoni, har at sige til kritikken.



Seneste nyt

fra Nordjylland