Søren samler ind til sårbare børn: Endelig kan de komme på ferie
Søren Klinsmann har samlet 300.000 ind til sårbare børn, så de kan komme på ferie.
Corona har sat en kæp i hjulet for en tur til sårbare børn. Men nu kan de endelig komme på ferie.
Når 12 børn fra opvækstinstitutionen 'Vokseværket' i Gistrup i uge 26 rejser mod Costa Brava i Spanien er det blandt andet med nye håndklæder og gavekort pakket i en spritny kuffert.
Alt sammen muligt fordi kok Søren Klinsmann fra 'Den glade kok' har samlet 300.000 kroner ind til formålet.
- Jeg er dybt beæret over, at der er nogle, som har villet donere. Jeg har ikke ord for, hvor stort det egentligt er.
Målet for indsamlingen lød oprindeligt på 175.000 kroner, men det har altså lykkedes den glade kok at samle 300.000 ind. Det betyder, at der både kan komme flere børn med, men også at ferien kan blive lidt mere lækker for de 12 børn - den er nemlig all inclusive.
Søren Klinsmann har en forkærlighed for sårbare børn. Han har nemlig selv haft en svær opvækst. Og så har han været husfar, ansat og vikar hos 'Vokseværket'.
- Jeg har en svaghed for børn og unge, som har det svært. Da jeg voksede op, var jeg svært ordblind og svært overvægtig, så jeg havde ikke verdens sjoveste skolegang.
Derfor har han brugt de sidste to et halvt år på at samle ind til børnene, som bor på 'Vokseværket'. Og de 175.000 kroner, som startsmål, er altså endt med næsten det dobbelte.
Coronaen forsinkede turen
Børnene skulle egentlig allerede have været afsted. Men så kom coronaen og lukkede verden ned.- Alt gik i stå, og så lagde jeg det lidt hen, så det sidste halve år, har jeg brugt rigtig meget tid på det, siger kokken.
VOKSEVÆRKET
Vokseværket er en døgninstitution beliggende i Gistrup. Institutionen hører under Aalborg Kommune. På Vokseværket bor der op til 14 børn i alderen 3–23 år med behov for længerevarende anbringelse udenfor eget hjem.
Vokseværkets kerneydelse er at skabe en opvækst for det enkelte barn i en familielignende ramme, hvor der er fokus på trivsel og udvikling. Børnene tilbydes omsorg, udviklingsstøttende samspil, stabilitet og tryghed i et professionelt pædagogisk miljø, hvor det vægtes at skabe en ramme, som i videst muligt omfang ligner et normalt børne-og ungdoms liv.
Kilde: Aalborg Kommune
Mens mange har doneret penge, er der også virksomheder, der har doneret ting og oplevelser. Eksempelvis Hummels Christian Stadil og Nettos administrerende direktør Braw Bakir.
- Jeg var ude og holde foredrag en dag, og så kom der en mand op bagefter, som gerne ville donere en spritny kuffert til børnene. Sådan nogle ting er jeg ligeså glad for som at få penge, fortæller Søren Klinsmann.
- Og mange kan måske ikke sætte sig ind i det der med, at det skulle være fedt at få en ferie eller en ny kuffert. Men det er altså ikke hverdagskost for de her børn.
Og når man selv har et priviligeret liv, skylder man også, er devisen.
- Det handler også om at give noget tilbage. Det er en forpligtigelse, når man har evnerne og lysten, og jeg synes jo også, at det er sjovt. De her børn kan jo ikke lige, som jeg gjorde i går, køre en tur i en Porsche til Blokhus og spise på en restaurant.
Der er stadig folk, der donerer til Søren Klinsmann. Men nu fokuserer han på oplevelser i stedet for pengeindsamlinger.