Restriktioner får restauranter til at holde lukket
Flere restauranter i Aalborg har besluttet at holde lukket, fordi det ikke kan betale sig for dem at åbne med de nuværende coronarestriktioner.
Mandag skulle have været årets første åbningsdag for Restaurant Meat i Aalborg. Gæsterne skulle have siddet ved bordene og nydt hinandens selskab, mens personalet skulle have været i arbejdstøjet.
Men sådan bliver det ikke. Restauranten har nemlig valgt at holde lukket frem til 23. januar som følge af coronarestriktionerne.
- Vi er bange for, at det bliver dyrere for os at holde åbent fremfor at holde lukket, siger Gitte Jensen, der er indehaver af Restaurant Meat.
Kan ikke betale sig at åbne
Ligesom resten af landets restauranter skal de følge en række restriktioner, som blandt andet betyder mundbind, coronapas og et kvadratmeterkrav. Derudover er det kun tilladt at skænke alkohol til klokken 22, og så skal de lukke klokken 23.
Med de restriktioner og med frygten for at personalet bliver smittet med corona giver det bedst mening for restauranten at lukke frivilligt og søge kompensation.
- Jeg er super ked af det. Det er uholdbart for vores gæster - og særligt for de, der har reserveret bord, og som jeg må kontakte i dag, siger Gitte Jensen.
Flere restauranter holder lukket
Restaurant Meat er ikke den eneste restaurant, der har truffet den beslutning. På Vesterbro i Aalborg ligger SanGiovanni, og her fortsætter dørene også med at være lukket frem til 23. januar.
- Vi har vurderet, hvad der koster os færrest penge, og ved at modtage kompensation har vi nok det mindste tab, siger Mikele Volpi, indehaver, SanGiovanni.
Han troede, at restriktionerne og nedlukningerne var fortid for restaurationsbranchen, og derfor er han meget ærgerlig over at se sig nødsaget til lukke restauranten.
- Det er træls, fordi tingene var begyndt at køre normalt igen, og vi havde et ekstremt travlt efterår, og gæster, vi ikke havde set i lang tid, var begyndt at komme igen, siger Mikele Volpi.
Tror på at gæsterne vender tilbage
Begge restauranter holder øje med smittetallene og med udmeldingerne fra myndigheder, og så vil de i løbet af januar vurdere, om restauranterne skal fortsætte med at holde lukket efter 23. januar, eller om de åbner dørene for deres gæster.
Og hos Restaurant Meat tror indehaveren på, at gæsterne vender tilbage.
- Vi har været igennem en rigtig hård tid, og vores gæster har været fantastiske til at støtte os, siger Gitte Jensen.