Nordjysk ishus vinder Danmarks bedste is - Vi er helt oppe at køre
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Guf og Kugler i Nibe har netop vundet priserne for Danmarks Bedste Ishus 2023 og Danmarks Bedste Is.
Ismutter Charlotte Korsholm har svært ved at tro det.
- Det havde vi slet ikke turde håbe på kunne lade sig gøre, men det kunne det!
Det er andet år i træk, Guf og Kugler i Nibe vinder afstemningen om Danmarks Bedste Ishus, som Aalborg-firmaet OpdagDanmark står bag.
- Vi er helt oppe at køre, fortæller Charlotte Korsholm, der fejrer sejren med et glas bobler.
Guf og Kugler, som ismutter og isfatter, Charlotte Korsholm og Hans Kjeldsen, står bag, har vundet med 4184 stemmer. På andenpladsen ligger et andet nordjysk ishus, nemlig Chokoladekurven i Thisted som fik 3573.
- Det var en slutspurt, som sagde spar to. Vi er så glade, siger Charlotte Korsholm og henviser til, at der for kun et døgn siden var 28 stemmer mellem dem og andenpladsen.
Men da hun vågnede og tjekkede telefonen i morges, var der ingen tvivl:
- Da kunne jeg godt mærke, at isen i maven, som ellers er noget af det, en ismutter har meget af, begyndte at smelte lidt. Og så tænkte jeg, at nu er den hjemme.
Nøglen til succesen
2023 er syvende år med kåring af landets bedste steder at spise is. Fra den 4. til 11. april har danskerne kunnet stemme på deres favorit.
I 2018 vandt Ishuset i Nibe også afstemningen.
- Prisen har stor betydning for os. Det her med at få anerkendelse for det arbejde, man laver. Det betyder rigtig meget.
Men der er ikke noget arbejde, der kan lade sig gøre uden fællesskab, mener Charlotte Korsholm.
- Det er fællesskabet, der driver os her i ishuset, og det er alle dem, der stemmer på os.
- Det er en fornøjelse for os at møde så mange glade mennesker, og det er vores mål, at alle skal føle sig velkomne. Vi er oprigtigt nysgerrige på menneskerne, der kommer her, fortæller Charlotte Korsholm.
Om hemmeligheden bag isen siger Charlotte Korshom klart:
- Den skal have tid, kærlighed og gode råvarer. Og så lidt hemmelige ingredienser.
- Ligesom når man laver en god lasagne, så er den bedst, når den har fået tid til at trække lidt. Smagen bliver bare dybere, når man giver det tid til at modne.
På trods af Guf og Kuglers succes vinker ismutter og isfatter farvel til ishuset.
I oktober 2022 satte de deres forretning til salg, men driver ishuset indtil den rette køber er fundet.