Lokal pizzeria skiltede med forkert rapport: 'Vi har ingen printer'
Foto: TV2 Nord
Det er den anden sure smiley på kort tid til restauranten.
Det er øjensynligt ikke fødevarehygiejne, der er i højsædet hos det lokale pizzeria og restaurant i Hals.
På Aspendos er man nemlig inkasseret en sur smiley efter Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg - endnu en.
Forrige besøg resulterede således også i smiley med mundvigen nedad.
Det var dog ikke noget, man skiltede med, da styrelsens udsendte uanmeldt gæstede pizzeriaet. Her hang den forrige kontrolrapport i stedet på væggen.
'Vi har fået den i eboks, men vi har ingen printer', lød det ifølge Fødevarestyrelsen fra restauranten om, hvorfor den ikke, som lovgivningen ellers kræver, havde hængt den seneste kontrolrapport synligt i butikkens rude.
- Det er rigtigt nok, at vi ikke har en printer, men jeg var ikke til stede ved besøget. Men når de skriver det (at den seneste rapport ikke var hængt op, red.), er det nok rigtigt, siger Serdal Demiraslan, der ejer restauranten.
Den ville nok også have skræmt ellers købelystne kunder væk. Fødevareopbevaringen har nemlig ikke været helt i top hos Aspendos.
Både i maj og i en kontrol 23. september var kød som kylling, skinke, pølser og kebab, som er letfordærvelige i kølebroen opbevaret med temperaturer langt over det påkrævede - det var det også galt ved dette besøg fra Fødevarestyrelsen.
Selvom kød ellers kun må opbevares ved maksimalt 5 grader, blev kylling eksempelvis målt til hele 16 grader. Til det svarede restauranten ved besøget, at de vil købe en ny kølebro.
- Den var allerede ny, men nu køber vi en bedre en. Temperaturstigningen sker jo, fordi der bliver åbnet og lukket ind til køleskabet hele tiden, lyder det fra ejeren.
Det kostede pizzeria-ejeren en bøde på 5000 kroner.