Kan du få dine børn til at spise urter, grønt og ost?
Leonora og vennerne kværnede otte retters fisefornem mad.
Fem forskellige tapas. Fire børn. Tre desserter. En på opleveren.
Igen i år får børn muligheden for at spise voksenmad på resturanter sammen med andre børn som den del af Aalborgeventen Social Dining for børn.
Det betyder ingen pølser, pomfritter eller pasta med ketchup på menuen for Leonara og hendes tre venner på Restaurant Pingvin i Aalborg. Her stod menuen i stedet på blandt andet kinesiske kødboller og svamperisotto. Retter man normalt nok ikke ville sætte foran børn.
På menuen har man forsøgt at udfordre børnene med forskellige grøntsager, oste og urter, fortæller Restaurantchef ved Pingvin, Helena Nielsen.
- Det er måske ikke noget, man normalt putter på derhjemme, men bare at de får prøvet det og får smagt det, det synes jeg er godt, fortæller hun.
Men fordomme om kræsne børn bliver gjort til skamme
- Jeg synes bare det smager godt, siger Leonora Petrea Brinkmann Fuglsang, der er ikke blot er glad for maden, men begejstret for hele konceptet, og ved at dele oplevelsen med andre.
- Det er fedt fordi, man kan gøre det med ens venner, siger hun.
Se hele indslaget herunder: