Foto: Emma Fjordbak

Guide til Gaden: Hvilken fest skal du vælge?

Jomfru Ane Gade er Aalborgs ubestridte festmekka. Men hvor skal man gå hen, hvis man vil have ro til at rafle? Eller hvis man vil sætte ild til dansegulvet?

Særligt fredag og lørdag nat bliver 'Gaden' fyldt af festglade mennesker. Og det er intet under, for barer og diskoteker ligger bogstaveligt talt side om side.

Men er du i tvivl om, hvor du skal gå hen for at finde lige præcis den fest, du drømmer om, kan du blive klogere på, hvad et udpluk af Jomfru Ane Gades beværtninger har at byde på.

Sambucca, sing along og ingen Suspekt

Sted: Hugos Garage

Aldersgrænse fredag/lørdag: 21 år

Er du til livemusik, sange, der ikke er udgivet i år, øl og sambucca, er der en god chance for at få en god aften på Hugos Garage. Her kan du starte roligt ud med raflebægre og fadøl, indtil livemusikken sætter gang i dansegulvet og fællessangen, når klokken nærmer sig midnat.

- På Hugos vil vi gerne ramme de 25-30-årige, og det afspejler sig både i indretningen og musikken, siger Nicolai Toft Højgaard, medejer af Hugos Garage.

Når livebandet træder af, kan du forvente at høre kunstnere som Amy Whinehouse brage ud af højtalerne, mens du kan være sikker på, at hverken Suspekt eller Gilli joiner festen.

Pop, pub-stemning og pints

Sted: Proud Mary

Aldersgrænse fredag/lørdag: 18 år

Proud Mary byder på alt det bedste fra pubbens verden. Sport på skærmen, burgere, øl på fad, sange, man kan synge med på og livemusik krydret med plads til dans på første sal.

Der er altså god mulighed for at starte festen tidligt og rykke ovenpå og give den mere gas, når mørket falder på.

- Vi er ikke stedet for dem, der leder efter et diskotek. Vi er en pub, men med god festlig stemning. Særligt når DJ'en går på oppe på første sal, siger Magnus Jessing, regional manager i Rekom Group.

Man kan få alt fra fadøl til drinks, og særligt, hvis du har passeret 25, er Proud Mary måske festen for dig.

Beer-pong, flasker på bordene og floor

Sted: Under Buret

Aldersgrænse fredag/lørdag: 18 år

Leder du efter et sted, hvor du kan give den gas på dansegulvet til kunstnere som Medina og Suspekt krydret med house-rytmer, er Under Buret et godt bud. Særligt hvis du hører til de helt unge i Gaden.

- Aldersgrænsen er 18 år, så Under Buret er et sted til den unge fest, selvom alle selvfølgelig er velkomne, siger medejer Nicolai Toft Højgaard.

Stedet er fordelt på to etager, hvor den øverste i den grad ligger op til dans, når DJ'en fyrer op for musikken, mens flasker bliver båret til bordene og sjusserne flyder over bardisken.

I stueetagen kan man spille beer-pong og tage den lidt mere med ro med en øl. Måske hvile fødderne eller komme ud og trække lidt luft, så man er klar til mere dans.

Raflebægre, Rasmus Seebach og fest til den lyse morgen

Sted: Old Irish

Aldersgrænse fredag/lørdag: 18 år

Er du til livemusik, er der god mulighed for fest hos Old Irish. De har nemlig livemusik alle dage - også i weekenden.

Når livemusikken stopper, tager DJ'en over og spiller alt fra Robbie Williams til Spice Girls og Rasmus Seebach.

- Man kan sagtens give den gas og ryste kroppen hos os, og der er gang i dansegulvet til langt ud på natten. Når klokken rammer 04.00. tror jeg klart, det er hos os, der er mest gang i dansen, siger Benjamin Olsen, bestyrer på Old Irish.

Så vil man danse til gode popsange, er Old Irish nok stedet at gå hen. Er man mere til pool eller raflebægre, er der også god mulighed for det. Men det er altså ikke festen, hvis du er til den helt nye musik eller rap.

Afterski-vibe, Volve B-18 og dans på bordene

Sted: Heidis

Aldersgrænse fredag/lørdag: 20

Savner du stemningen af afterski, er Heidis stedet. Musikken er en blanding af kendt pop, tyske sange og Volvo B-18, og så bliver der langet jægerbombs over disken i stride strømme i den ikoniske bjælkehytte.

Bevæger man sig fra stueetagen og op af trapperne, kan du vitterligt få lov til at danse på bordene eller give den gas på dansegulvet.

- Heidis er stedet for folk, der kan lide en god fest, men samtidig gerne vil have mulighed for at læne sig lidt tilbage i et intimt rum, som vi har med bordes borde, siger Magnus Jessing, regional manager i Rekom Group.

Men hvis du ikke kan lide lyden af tysk musik eller at skråle med på lyrikken om en elsket bil, er Heidis nok det forkerte sted at gå hen.

Se hele guiden her.


Foto: (Privatfoto)

Breaking

Thomas og Nicolai fik 'forkastelige' p-afgifter: Nu lægger firma sig fladt ned

TV2 Nord kunne i forrige uge fortælle, hvordan flere nordjyder havde modtaget parkeringsafgifter fra firmaet Avantpark på trods af, at de havde holdt på Aalborg Kommunes gratis parkeringsplads ved biblioteket i Nørresundby.

Chefkonsulent hos FDM (Danmarks største interesseorganisation for bilister, red.) Dennis Lange kaldte det forkasteligt, at et parkeringsfirma agerer på den måde, mens han også satte spørgsmålstegn ved, hvorvidt metoden er lovlig.

TV2 Nords historier fik også senere Aalborg Kommune til at gå ind i sagen og komme med en kraftig opfordring om, at firmaet annullerede og tilbagebetalte de uberettigede parkeringsafgifter.

Thomas Villefrance viser og fortæller i videoen herunder, hvordan problemet er opstået:

Avantpark var tidligere ude og forklarer, at parkeringspladsen er en parkeringsplads der har tre ind- og udkørsler, som overvåges af vores ANPR-styringssystem (Automatic Number Plate Recognition, red.), hvor der bruges kameraer til at registrere et køretøjs registrering, når det kører ind og ud af en parkeringsplads,

Der er dog i virkeligheden kun en ind- og udkørsel, og derfor spurgte TV2 Nord indtil, hvorfor man ikke havde styr på det.

Det svarede Avantpark, men skrev i stedet, at forløbet ved Biblioteksgården i Nørresundby har været meget positiv for firmaet.

Du kan læse Avantparks svar i faktaboksen herunder:

Svar fra Avantpark

Forløbet på Biblioteksgården i Nørresundby har været meget positiv for Avantpark.

Vores ANPR (Automatic Number Plate Recognition) system leverer den højeste nøjagtighed, men et isoleret teknisk problem førte til, at der blev udstedt parkeringsafgifter ved en fejl. Vores teknikere har arbejdet ihærdigt på at løse og rette udfordringen samt sikre, at vores løsning fortsat leverer præcision, pålidelighed og efter de højeste branchestandarder.

Vi vil også understrege, at alle parkeringsafgifter, der blev udstedt ved en fejl under problemet, er blevet identificeret og annulleret.

Det har været en fornøjelse at bidrage til projektet, og vi ser frem til at fortsætte det fremragende samarbejde og levere stabile løsninger til vores partnere.

En nummerpladescanner, også kendt som ANPR (Automatic Number Plate Recognition), fungerer ved at scanne og registrere nummerplader på køretøjer, når de kører ind og ud af et defineret parkeringsområde. Dette gør det muligt for systemet at overvåge opholdets varighed i parkeringsområdet og sikre, at parkeringsreglerne overholdes. ANPR er en pålidelig løsning, da den eliminerer behovet for fysiske billetter eller parkeringskort. Systemet er altid operationelt og reducerer menneskelige fejl forbundet med parkeringsregistrering


Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Lars Knudsen skal stå i spidsen for Danmark i de kommende Nations League-kampe.

Nordjyske Lars Knudsen fortsætter som fungerede landstræner for Herrelandsholdet til de to Nations League-kampe i oktober mod Spanien og Schweiz på trods af, at Morten Wieghorst er klar til at genoptage arbejdet.

Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

- De seneste uger har vist, hvor solidt et setup vi har omkring Herrelandsholdet. Vi står sammen og løser de opgaver, der er. Samtidig har Lars vist, at han er en knalddygtig og tydelig leder og helt klar til opgaven. Han har et fremragende team omkring sig, hvor Daniel Agger i den grad også er trådt i karakter som en meget stærk assistenttræner. Morten vil helt naturligt glide ind i det setup som assistenttræner, udtaler fodbolddirektør i DBU Peter Møller. 

Lars Knudsen glæder sig over, at Morten Wieghorst er raskmeldt og bliver en del af teamet. 

- Vi er alle enormt glade for, at Morten har det godt igen. Jeg er klar til at løse opgaven i oktober også og glæder mig til arbejdet. Vi har lige haft en rigtig god samling, hvor vi alle stod sammen og tog fat. Spillerne trådte i høj grad i karakter og viste, hvor meget de elsker at spille for det her hold og for Danmark. Samtidig har vi en fantastisk stab, som kun bliver endnu bedre af, at Morten nu er med igen, siger han. 

Lars Knudsen er ifølge DBU allerede i fuld gang med at forberede de to kommende kampe sammen med den øvrige trænerstab, hvor også Kenneth Weber sammen med Daniel Agger vil være assistenttræner i oktober. 

TV2 Nord snakkede med Lars Knudsen om hans landstrænerdebut. Du kan se mere herunder:


Foto: Lasse Skov. Foto:

Kristian sikrede første VM-guld i 13 år: - Det er helt ubeskriveligt

Kristian Bak Hansen er første danske VM-guldvinder i 13 år i håndværksfag.

Nordjylland har fået en ny verdensmester. Kristian Bak Hansen fra Hjørring vandt søndag VM i Skills for flisemurer ved finalerne i Lyon.

Nordjyden fik 737 point, og det var lige så mange som den østrigske deltager. Derfor fik både Kristian Bak Hansen og østrigeren hængt guldmedaljen om halsen.

- Det er ubeskriveligt, siger Kristian Bak Hansen dagen derpå over en telefonlinje fra Lyon.

Verdensmesteren, der til daglig er ansat ved Hæstrup Murerforretning, havde både mor, far, lillesøster og kæreste med til Lyon, hvor VM-guldet kom i hus.

- Der er ikke så meget, der er åbent i Frankrig om søndagen, så jeg fik ikke lige så mange øl, som jeg ville. Men vi fik alligevel lidt indenbords, siger Kristian Bak Hansen om VM-fejringen.

Kristian Bak Hansen i gang under konkurrencen, hvor badeværelset skal laves.

Mulig lønforhøjelse

Kristian Bak Hansen og de øvrige flisemurere har gennem fire dage arbejdet i 22 timer, hvor de har skullet arbejde på at lave et badeværelse. Det er blandt andet bruseniche, håndvask og gulv, der har skullet laves.

I perioden op til konkurrencen i Lyon har Kristian Bak Hansen haft omkring 2000 træningstimer ved EUC Nord. Her har han trænet forskellige scenarier, da den præcise opgave i Frankrig blev hemmeligholdt indtil en time før konkurrencestart.

- Jeg gik efter en podieplads, og det fik jeg jo. Det var sidste år, at jeg måtte være med, så det var fint lige at slutte af på den måde, lyder det ydmygt fra nordjyden, som henviser til, at VM i Skills har en aldersgrænse på 22 år.

Nu skal Kristian Bak Hansen tilbage til hverdagen, hvor han skal starte op igen hos Hæstrup Murerforretning.

- Der kommer nok nogle flere kunder i biksen, og så er der nok en lønforhøjelse. Det burde der være, siger Kristian Bak Hansen med et smil, som understreger, at han ikke har talt lønforhøjelse med mester endnu.

Dannebrog kunne tages på ryggen, efter VM-guldet kom i hus.

Hans nye titel er heller ikke gået ubemærket hen i lokalsamfundet. Mandag er flaget nemlig hejst for at fejre den nye verdensmester.


Borgere løb for livet: Regatta-skydere frifundet for alvorlig tiltale

De to 20-årige mænd, der var tiltalte for et skyderi på åben gade i Aalborg 25. august sidste år, frifindes for forsøg på manddrab.

To mænd er frifundet for forsøg på manddrab i forbindelse med et skyderi i Aalborg i august sidste år.

Det har Retten i Aalborg afgjort mandag morgen. Derfor er den ene af de to tiltalte fri til at gå. Så nemt går det dog ikke for den anden.

Skyderiet foregik i nærheden af Aalborg Havnefront, der denne aften var proppet med mennesker i forbindelse med Aalborg Regatta. Den, af de to 20-årige, der affyrede pistolen, er dermed kendt skyldig i at have voldt fare for andre menneskers liv og førlighed.

- Det er bevist, at tiltalte på hensynsløs vis har forvoldt nærliggende fare for adskillige menneskers liv eller førlighed, sagde dommeren i retten.

Den 20-årige er desuden kendt skyldig i to forhold om ulovlig våbenbesiddelse.

Dommere og nævningeting trækker sig nu tilbage for at tage stilling til strafudmåling.

Uenigt nævningeting

I forbindelse med skyldkendelsen lægges det til grund, at den 20-årige havde en konflikt med chaufføren af den sorte Volvo, og at han i den forbindelse havde anskaffet sig en pistol.

Det lægges dog til grund, at mødet 25. august var tilfældigt.

En dommer og fire nævninge mener, at tiltalte havde fundet det muligt og også accepteret, at de affyrede skud ville kunne ramme og medføre døden for chaufføren af den sorte Volvo.

To dommere og to nævninge ser anderledes på sagen. De mener ikke, det er bevist, at den tiltalte havde til fortsæt at dræbe chaufføren.

For at en tiltalt kan blive dømt i byretten, skal mindst fire nævninge og to juridiske dommere stemme for, at tiltalte er skyldig.

Et opgør i det kriminelle miljø

Skyderiet foregik 25. august sidste år, da den 20-årige sendte syv skarpe skud afsted mod en mand, der kørte i en sort Volvo. En mand som den 20-årige var i konflikt med.

Den 20-årige er medlem af GT-Gruppen, og føreren af den sorte Volvo er medlem af A12, der holder til ved Vangen i Nørresundby. Hvad der ligger til grund for konflikten, er der ikke nogen af de involverede, der har ønsket at oplyse under retssagen.

Det var kun den ene, af de to tiltalte, der affyrede pistolen, men de var begge tiltalt på lige vilkår, da anklagemyndigheden mente, at skyderiet var foregået i forening.

Den vurdering var størstedelen af nævningetinget dog ikke enige i, da skyderiet ikke var planlagt, men opstod spontant, da manden i den sorte Volvo passerede de to 20-årige, der gik på gaden.

Da manden i Volvoen så de to på gaden lavede han en u-vending og gassede op i retning mod dem.

Den 20-årige der affyrede pistolen, fortalte under sin vidneafhøring, at han var sikker på, at føreren af den sorte Volvo ville have kørt ham ned, hvis han ikke havde trukket pistolen og skudt.

TV2 Nord følger sagen og kommer med en opdatering, når strafudmålingen afsiges senere i dag.


Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

Martin Jensen har opfundet et produkt, som nu har fundet vej til de nordjyske ambulancer.

Hans Kirk møder som paramediciner dagligt en udfordring, når han skal måle en patients hjerteaktivitet: Ledningerne til EKG-apparatet har det med at vikle sig sammen, når de har været pakket sammen.

De filtrede ledninger betyder, at ambulancepersonalet mange gange om dagen spilder sekunder.

- Det er jo ikke, fordi der er nogle patienter, der ikke har fået optaget et EKG på grund af filtrede ledninger, men vi har 216 akutkørsler hver dag, og omkring 150 af patienterne får sat ledninger på, så det er et lille irritationsmoment i vores dagligdag, siger paramediciner Hans Kirk, som er ansat ved Den Præhospitale Virksomhed under Region Nordjylland.

Derfor bad Den Præhospitale Virksomhed for to år siden nogle af deltagerne i innovationskonkurrencen nKNOWation, som uddannelsesinstitutionerne SOSU Nord og Tech College står bag, om at finde en løsning på problemet.

Den fandt industriteknikerlærlingen Martin Jensen i form af en klips, som hurtigt vikler ledningerne ud.

- Det er en skøn følelse, at man har skabt noget, andre er glade for, siger Martin Jensen.

Se indslaget her:

Har startet egen virksomhed

Om årets konkurrence kaster nye opfindelser af sig, må tiden vise. Social- og sundhedsassistenteleverne Emma Mølgaard og Freja Sif Knudsen fra SOSU Nord forsøger sammen med resten af deres gruppe - som også tæller elever fra Tech College - at løse udfordringen med at løfte patienters ben op i sengen.

I det arbejde kan det være nyttigt at trække på andres viden.

- Jeg synes, det er genialt. Der er kommet en masse bolde op i luften, og det er rigtig godt, at man kan kombinere forskellige ting, siger Emma Mølgaard.

- Det er fedt, at vi kan komplimentere hinanden og spille sammen på tværs af faggrupper, mener Freja Sif Knudsen.

I løbet af de seneste to år er klipsen fra innovationskonkurrencen blevet til et færdigt produkt, som nu bliver solgt igennem virksomheden Clipsable. Martin Jensen er ikke i tvivl om, at det har stor værdi at kombinere forskellige faggrupper, hvis man skal finde nye løsninger på velkendte problemer.

- Jeg har lært meget om, hvordan man kan tænke ud af boksen og finde løsninger, siger Martin Jensen, som er direktør i Clipsable.