Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra alderspræsident til kontormus - det kommer Kristoffer Pallesen til at savne mest

Kristoffer Pallesen vil i forbindelse med den kommende hjemmekamp 22. oktober mod B93 blive hyldet på Aalborg Portland Park, og det ser han særligt frem til.

- Jeg har slet ikke trænet med eller været i styrkelokalet, erkender Kristoffer Pallesen, da TV2 Nord mødes med ham onsdag på AaB's anlæg på Hornevej. 

Er det bevidst?

- Ja det er det. Cyklerne står vendt ud mod træningsbanen, og jeg tror simpelthen, det ville være for hårdt at kigge på andre spille fodbold, forklarer han, mens han dog fortæller at han har trænet eksternt i perioden. 

Da jeg bliver skadet, troede jeg ikke på, vi rykker ned, men det kan næsten ikke beskrives på andre måder end forfærdelig. At sidde og se ens holdkammerater rykke ned, mens man selv er på krykker. Det vil jeg meget nødig gennemleve igen.

Kristoffer Pallesen

Karrieren er et endt kapitel 

Livet og træningerne går videre på AaB's anlæg i Aalborg. Men for 33-årige Kristoffer Pallesen ser den fremtid nu noget anderledes ud.

- Det er ikke lysten og følelserne, der skal drive det, det er desværre fornuften, erkender han.

I maj i år rev den rutinerede fodboldspiller sin akillessene over og har ikke spillet siden, men selvom han formentlig godt kunne komme tilbage, har han truffet den svære beslutning at stoppe helt.

Skadesperioden kunne heller ikke være kommet på et værre tidspunkt, for mens Kristoffer Pallesen sad på tribunen, endte holdet med at rykke ned i 1. division. 

- Forfærdelig måned. 

- Da jeg bliver skadet, troede jeg ikke på, vi rykker ned, men det kan næsten ikke beskrives på andre måder end forfærdelig. At sidde og se ens holdkammerater rykke ned, mens man selv er på krykker. Det vil jeg meget nødig gennemleve igen, konstaterer han.   

Positiv responds

Siden det tirsdag blev offentliggjort, at Kristoffer Pallesens fodboldkarriere ikke længere er en realitet, har hans telefon ikke været stille siden.

- Jeg bliver jo vildt rørt over de positive tilkendegivelser og beskeder, jeg fik i går (tirsdag, red.), så jeg har da en idé om at folk faktisk godt kunne lide mig, og det er vildt rørende.

Der er heller ingen tvivl hos holdkammerat Jakob Ahlmann, som ser på karriere stoppet med en vis sorg. 

- Han har været med til at holde tingene oppe, også når det var svært, som det har været de sidste par år. Så på den måde har han været en fantastisk god mand at have i truppen, og han efterlader et stort hul. Han er en, vi kommer til at savne herude, konstaterer han.

Stadig en del af klubben

Holdet skal dog ikke kigge særlig langt efter Kristoffer Pallesen, der har takket ja til et job som juridisk rådgiver hos netop AaB. Ved siden af fodbolden har han gennem de sidste mange år nemlig uddannet sig til jurist.

- Det er stadig en dynamisk verden, hvor man ikke ved, hvad der sker, men det er ikke det samme. Der er forholdsvis meget jura i fodbold i forhold til, hvad man går og tror. Alt fra kontrakter til DBU regi, så jeg skal nok få rigeligt at lave, og det glæder jeg mig til, fortæller Kristoffer Pallesen, der dog ser frem til en hverdag, hvor de tidligere holdkammerater vil komme forbi og drille.

Rasmus Thelander kaldte dig en kontormus, da han gik forbi, hvad tænker du om det?

- De drillerier skal jeg nok vænne mig til, for de kommer sikkert forbi og driller mange gange om dagen. Jeg skal nok finde ud af noget med et kontor med en lås på, griner han. 

Den nu tidligere fodboldspiller kommer dog til at savne særligt én ting ved arbejdet som fodboldspiller. 

- Jeg har fundet ud af i min skadesperiode, at jeg kommer til at mangle kampdagene aller mest og det unikke sammenhold, som der er i en fodboldklub, forklarer han.

Se hele indslaget med Kristoffer Pallesen herunder: 

Giver titel videre til holdkammerat

Holdkammeratens karrierestop har da også sat tankerne i gang hos den nye ældste mand på holdet. 

- Kristoffer Pallesen fortalte mig lige i går tirsdag, at jeg er ny alderspræsident, og det fylder da lidt. Nok meget mere for mig, end det gør hos Ross og Otoa, og sådan er det. Det er en del af den cyklus, man er i, lige nu nyder jeg at spille fodbold og min krop har det godt. Så er jeg selvfølgelig bevidst om, at det stopper på et tidspunkt, så man gør sig nogle tanker, det gør man hele tiden, forklarer Jakob Ahlmann.

Det er dog mest af alt den kapacitet, holdet nu har mistet, som fylder hos den nye alderspræsident.

- Man nød at gå i kamp med ham, for du vidste altid, hvor du havde ham. Du kunne stole på ham, og du vidste, han altid yder sit bedste.

Hyldet på stadion

Kristoffer Pallesen vil i forbindelse med den kommende hjemmekamp 22. oktober mod B93 blive hyldet på Aalborg Portland Park, og det ser han særligt frem til. 

- Det sidste billede, jeg har af mig selv på en fodboldbane, er, at jeg kravler ud. Det får jeg lidt slettet ved at komme ind på banen og sige farvel. Jeg tænkte egentlig først, om det var nødvendigt, da der har været større personligheder i klubben end mig, men jeg er taknemlig for at kunne sige farvel til fansene, erkender Kristoffer Pallesen.

I fremtiden ved Kristoffer Pallesen også godt, hvem der nu skal have det meste af opmærksomheden.

- Jeg håber da, at min kone og mine børn glæder sig til at se lidt mere til mig. Det ville da være dejligt, for det er en ting, jeg virkelig ser frem til. 


Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Den 21-årige mand havde travlt med ikke at blive fanget.

En 21-årig mand fra Aalborg er natten til torsdag blevet anholdt på Mors sigtet for 12 forhold. Heriblandt vanvidskørsel.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Allan Riis.

Den 21-årige mand havde travlt med at rage sigtelser til sig, da en patruljevogn ønskede at stoppe ham ved Oddesundvej uden for Thisted.

Det ønskede manden dog ikke, hvorfor han valgte at køre væk. Her startede han med at køre over hundrede procent over det tilladte med retning mod Thisted by.

I Thisted by fortsatte han med at køre hundrede procent over det tilladte, hvorefter jagten fortsatte inde i byen. Herinde havde manden tilsyneladende fået nok af jagten, da bilen pludseligt holdt ind til siden.

- En kollega går op på siden af bilen og vil åbne døren, men da han gør det, bakker bilen, og manden drejer hjulene, hvorefter han så kører foden over på betjenten, fortæller Allan Riis.

Biljagten fortsatte derefter ud af Thisted by med retning mod Mors.

Igen kørte den 21-årige mand langt over det tilladte, inden manden slutteligt blev stoppet i byen Øster Jølby, hvor han blev anholdt sammen med en 21-årig kvinde fra Mors, der sad på passagersædet.

Manden er sigtet for fire gange at køre over hastighedsgrænsen med hundrede procent. Han er sigtet for to gange at køre venstre om et helleanlæg, for to gange at påkøre en patruljebil og for at påkøre en betjent.

Desuden er han sigtet for at være påvirket af narko, for at køre bil påvirket af narko og slutteligt for at køre uden kørekort.

Begge passagerer af bilen er i politiets varetægt, hvor de begge vil blive afhørt.

- Vi skal blandt andet have kvinden afhørt om, hvorfor det skulle gå, som det gjorde, men vi har kun sigtelser på ham, fortæller Allan Riis.

Betjenten, der fik kørt sin fod over, skulle ifølge vagtchefen være ”ved godt mod”.

- Han har været en tur forbi skadestuen. Der er ikke noget, der er brækket, men han har ondt i sin fod, fortæller vagtchefen.

Mandens bil er blevet beslaglagt.


Ingen anholdte endnu: Politiet stadig på bar bund

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Politiet mistænker at knivstikkeriet er en del af bandekonflikt.

En 33-årig mand er blevet stukket adskillige gange med kniv på adressen Strubjerg i Nørresundby i går aftes.

Politiet afsendte straks adskillige patruljer frem til stedet, hvor han var kommet alvorligt til skade.

Han er, efter behandling på hospitalet, nu meldt i stabil, men dog fortsat i en alvorlig tilstand. 

Det oplyser lederen af politiets indsats, vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup i en pressemeddelelse.

Massivt til stede

Det er begrænset, hvad politiet kan sige omkring detaljerne for nu. Efterforskningen skal beskyttes, dels kendes ikke alle oplysninger omkring forløbet før, under og efter.

- Det er det, som vores efterforskning skal klarlægge, indleder vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup, og fortsætter:

- Men det, vi kan sige nu, er, at det er vores opfattelse, at knivstikkeriet er relateret til den verserende bandekonflikt.

Politiet har endnu ikke anholdt mistænkte.

Nordjyllands Politi vil som en følge af efterforskningen var massivt til stede på og omkring gerningsstedet.

Politikredsen har et stort arbejde foran sig med at sikre spor på blandt andet gerningsstedet med patruljehunde og kriminalteknikere, så hele forløbet kan blive klarlagt. 

Alle oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114, ligesom mobile politistation i dag, kl. 10-12, vil være placeret på Vikingevej i Nørresundby.

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Rektor i opråb: - Vi risikerer at tabe de sårbare unge på gulvet

Foto: Mariagerfjord Gymnasium

Søren Urup har sammen med en rækker andre rektorer, sendt et opråb til folketingspolitiere.

Reformudspil vil nedlægge HF-klasserne. Og det kommer til at gå ud over unge med angst, ADHD og som befinder sig på autismespektrummet, lyder kritikken.

Det kommer til at gå ud over de svageste elever, hvis regeringens udspil til en gymnasiereform bliver til virkelighed.

Sådan lyder det fra rektor på Mariagerfjord Gymnasium, Søren Urup.

Det er en katastrofe

Søren Urup, rektor, Mariagerfjord Gymnasium

For hvis det står til regeringen, skal HF sløjfes, inklusiv den særligt tilrettelagte VHF (den såkaldt visiterede HF, red.) der udbydes til sårbare unge med forskellige diagnoser, og som findes på Mariagerfjord Gymnasium.

Derfor har Søren Urup netop har sendt et brev med et opråb til en række politikere i Folketingets børne- og undervisningsudvalg.

- Når man læser udspillet igennem, er det tilsyneladende kun ASF-klasserne (særlige gymnasiale klasser for elever med Autisme Spektrum Forstyrrelser., red), der er tænkt med videre. Hvad der skal ske med de unge, for hvem vhf og den 3-årige hf er vejen til en ungdomsuddannelse, står hen i det uvisse. Det er en katastrofe, lyder det fra Søren Urup, rektor ved Mariagerfjord Gymnasium.

Udbudt i mere end et årti

VHF er en specielt tilrettelagt uddannelse for normaltbegavede unge med ADHD, autismespektrum-tilstande og tilgrænsende vanskeligheder. Klassestørrelsen er cirka 14 elever, der har deres eget klasselokale. I undervisningen bliver der lagt vægt på ro, overskuelighed og en struktureret pædagogik.

Og på Mariagerfjord Gymnasium har de udbudt den særlige HF i mere end ti år. Uddannelsen har fra start været en stor succes, hvor der typisk nemlig kun en af de 14 elever, der falder fra i løbet af de tre år, det tager at gennemføre uddannelsen. Den er også præget af høje karaktergennemsnit.

Derudover har elever, der har gennemført en VHF også haft en høj overgang til videregående uddannelser og beskæftigelse.

I brevet til politikerne understreger Søren Urup, at uddannelsestilbuddet er vigtigt, hvis de sårbare unge skal hjælpes videre i uddannelse og beskæftigelse.

Og han er ikke den eneste, der er bekymret. Også i ADHD-foreningen er der dybe panderynker over, at der lægges op til at sløjfe det særlige tilbud.

- Vi står i en situation, hvor vi risikerer at tabe det hele på gulvet: De unge, uddannelsestilbuddet og al den viden, de erfaringer og de kompetencer, der er opbygget over mange år, siger Camilla Louise Ganzhorn, der er direktør i ADHD-foreningen.

VHF udbydes også på Nørresundby Gymnasium.


Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Politiet er stadig i gang med efterforskningen.

Onsdag aften klokken 23.56 modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet stukket med kniv i Strubjerg i Nørresundby. Ved politiets ankomst til stedet blev en 33-årig mand fundet alvorligt såret, formentlig som følge af knivstik.

Politiet oplyser, at de første patruljer ydede førstehjælp, indtil en ambulance nåede frem, det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi, Jesper Sørensen.

Ifølge vagtchefen har politiet iværksat en omfattende efterforskning. Gerningstedet blev sikret med afspærringer, og der er blevet foretaget undersøgelser samt sporsikring.

Derudover er politiet i gang med at afhøre vidner fra området for at få klarlagt hændelsesforløbet.

Den 33-årige mand er stadig alvorligt tilskadekommen.

Politiet efterlyser fortsat vidner, der har oplysninger, og opfordrer alle med relevant viden til at henvende sig på 114.


Møllgaard bliver jaloux på børnene og hader bløde pakker

Foto: Gong John

Frem mod jul flytter fire kendte nordjyder ind på Skovsgård Hotel til en ærlig samtale med hotellets ansatte. Tredje gæst er håndboldspiller Henrik Møllgaard.

Håndboldspiller Henrik Møllgaard er kendt for sin lune humor, og i tredje afsnit af 'Et meningsfyldt ophold' er han på besøg på Skovsgård Hotel.

Det er de tre ansatte fra hotellet - receptionisten Malene, tjeneren Lasse og kokken Karina - der er værter i TV2 Nord-serien, hvor fire kendte nordjyder kommer på besøg.

Se programmet her - artiklen fortsætter under udsendelsen:

Denne gang har de sørget for en vaskeægte julemenu bestående af skinke, grønlangkål, brune kartofler og rødbeder.

Udover julemad er julen ensbetydende med gaver. Et emne, som de tre værter også bringer på bordet henover julemiddagen.

Hvad er den værste gave, du har fået?, spørger Karina Zemler.

- Jeg har virkelig altid hadet bløde gaver. Eller når man er i parforhold, så kan man også få fælles gaver nogle gange. Det er endnu værre. Det er jo ikke mig, der har ønsket mig en støbejernsgryde, siger Henrik Møllgaard til stor forståelse for alle omkring bordet.

Jaloux på børnenes håndboldture

Henrik Møllgaard er efterhånden en veteran i håndboldsporten, hvor den 39-årige forsvarsekspert har vundet massevis af medaljer med både landsholdet og diverse klubhold.

Og så er det gode spørgsmål, hvad gør man af alle de medaljer?

- Børnene elsker at have dem med i skole og vise dem frem. Så det får de lov til, og så ligger de og roder rundt et eller andet sted i en kasse. Så kan det være, at jeg hiver dem frem en gang, hvis jeg nu savner håndbolden alt for meget, siger Møllgaard.

Henrik Møllgaard bliver jaloux, når børnene tager afsted til håndboldturneringer.

Men på trods af en karriere over flere årtier i topsport, så mindes Henrik Møllgaard barndommens håndbold, hvor motivationsfaktoren var fællesskab og sammenhold.

- Det er jo ikke alle medaljerne og kampene, jeg kan huske, men det var alle de der håndboldture med luftmadrasser, hvor man var til ungdomsdiskotek og lavede skøre ting. Jeg bliver jo så jaloux, når mine børn tager afsted nu, siger Henrik Møllgaard.

Aalborg-spilleren har de seneste 12 år boet i Aarhus, og det harmonerer ikke så godt i værternes ører, når han samtidig er håndboldspiller i Aalborg Håndbold.

Derfor vil de gerne have ham til at flytte ind sammen med dem på Skovsgård.

Læs mere om Skovsgård Hotel

  • Skovsgård Hotel er en socialøkonomisk virksomhed, der giver mennesker med forskellige handicap mulighed for at være en del af arbejdsmarkedet.

  • Skovsgård Hotel har fungeret som socialøkonomisk virksomhed siden 1992.

  • I 1994 opstår også det økologiske gartneri "Råd og Dåd", som er et søsterprojekt til hotellet, ligesom der er kommet en genbrugsbutik til.

  • Skovsgård Hotel drives efter det mottoet “Ingen kan alt. Alle kan noget. Sammen kan vi drive et helt hotel.”

- Jeg er da imponeret indtil videre. Hvis jeg kan få værelse 9 fremover, kan det godt være, det er en aftale, vi kan lave, siger Henrik Møllgaard med et smil.

Se 'Et meningsfyldt ophold' længere oppe i artiklen eller på TV 2 Play.