Et grønt skub bagi: Millioner af støttekroner skal uddanne nordjyder til grønne frontløbere
Unge, der ikke har videreuddannet sig efter gymnasiet, skal nu trænes til at være fremtidens klimamedarbejdere.
Grønne jobs, grøn omstilling og klimavenlige løsninger.
Man skal ikke spendere mange minutter på ledelsesgangene hos nordjyske virksomhederne for at afkode, hvor fremtidens vækst ligger i en landsdel, der er kendt for mange produktionsvirksomheder.
Men i dag er der kun relativt få grønne jobs i Nordjylland. Det skal der nu laves om på.
Med en indsprøjtning på syv millioner fra EU’s Socialfond Plus og Danmark Erhvervsfremmebestyrelse skal der nu sættes turbo på de grønne jobs.
Det kommende år skal 150 nordjyske medarbejdere efteruddannes med fokus på grønne kompetencer.
- Det er i noget, som alle virksomheder, de skal forholde sig til, og det er meget svært at forholde sig til, hvis man ikke er uddannet eller på nogen måde har viden omkring det, siger Thomas Fisker Nielsen, der er Områdeleder, UCN Act2learn Erhverv, der er en del af projektet.
Konkret skal projektet opkvalificere faglærte, ufaglærte eller voksne unge i aldersgruppen 18-29 år med en gymnasial uddannelse med formel uddannelse. Der er således tale om en hel uddannelse og ikke kun moduler.
Én af de virksomheder, der nu får glæde af ordningen, er Foamico fra Nørresundby. Virksomheden leverer rengøringsudstyr til fødevareindustrien, og her skal procurement manager Christian Kriegsbaum Mogensen snart på skolebænken. Han står for alle virksomhedens indkøbsprocesser.
- Vi tænker meget over, hvor meget energi vi bruger i vores anlæg, og hvordan vi gør det så effektivt som muligt. Både i forhold til selve teknologierne, men også i udviklingen af f.eks. vores design, og hvordan vi producerer det så bæredygtigt som muligt. Her spiller indkøb af materialer naturligvis en stor rolle. Det kan være alt lige fra slanger til rustfrit stål, forklarer Kevin Lemm, COO hos Foamico.