Elever holdt Danmarks ”måske” største spisefrikvarter
Foto: Hans-Christian Lauritzen
Nellike Olivia Jørgensen fra Vadum Skole var svært godt tilfreds med sine fiskefrikadeller i madpakken.
Samtlige skoler i Aalborg Kommune spiste fredag "sammen" for at markere starten på en ny kommunal måltidspolitik.
Nellike Olivia Jørgensen fra 1.A. på Vadum Skole var ikke tvivl. Fiskefrikadeller med remoulade på rugbrød var dagens hit i madpakken, selvom der var massere at vælge imellem.
- Jeg har agurk med, jeg har gulerødder med, jeg har en pølse med, og rigskiks og kiks, smiler Nellike Olivia Jørgensen, da TV2 Nord spørger, om vi må se hendes madpakke.
Eleven fra første klasse var en af de over 100 elever fra indskolingen på Vadum Skole, der fredag spiste frokost sammen. Det hele startede 11.45, hvor samtlige skoler i Aalborg Kommune skulle spise sammen for at markere starten på en ny kommunal måltidspolitik.
Eleverne kan hygge sig over måltid
- Der er så meget socialt i det her måltid, som vi har set i dag. Det er ikke bare for, at de skal kunne lære noget. Det er også for at have det godt med hinanden, fortæller skoleleder på Vadum Skole Henrik Jungersen.
Han har selv været med til at udvikle måltidspolitikken i Aalborg Kommune, og det var vigtigt for ham, at få sat nogle gode, fælles rammer for spisningen i skolerne.
- Det her er et måltid, hvor vi får hygget sammen, får snakket sammen, og møder hinanden og kigger hinanden i øjnene, i stedet for at kigge op fra telefon og computere, påpeger Henrik Jungersen over for TV2 Nord.
Godt for skoledagen
Gode spisevaner gør ifølge børnehaveklasseleder Tina Jensen dagligdagen i klasserne til en meget bedre oplevelse.
- Det er jo især vigtigt, når man skal lære noget, at man får noget godt at spise. En af grundene til at nogle børn er urolige kan være, at de ikke har fået nok at spise, siger Tina Jensen fra Vadum Skole.
Cirka et kvarter efter de startede, er de fleste børn på indskolingen på Vadum Skole færdige med madpakkerne. Nogle skynder sig ud og lege, mens andre bliver siddende og spiser færdig. Skolelederne ser frem til nye standarder for måltiderne, og både skole og forældre har et ansvar.
- Selvfølgelig er det forældrene det starter ved, for de er ansvarlige for, hvad der kommer i madkassen hjemmefra. Det er skolen, der sætter rammerne. Simpelthen få noget hygge, få lavet god tid, hvor man kan spise, så det ikke bare bliver jappet igennem, slutter Henrik Jungersen.