Efter overfald i Østerådalen skal der ske ændringer: - Der er så bælgmørkt
Foto: Signe Gru / TV2 Nord
Der er fredag blevet frigivet nye oplysninger om den formodede gerningsmand for voldtægt og forsøg på voldtægt i Østerådalen for en uge siden.
- Det, jeg har oplevet, er, at mange steder, så bliver der slukket lys. Simpelthen gadebelysning, som er slukket. Og det har provokeret mig en lille smule, fordi der lige nu generelt er en del utryghed i befolkningen. Og i hvert fald i Gug kan jeg jo se på de lokale grupper på Facebook.
Sådan siger Tina Havsager, som bor tæt på Østerådalen og bruger den til at gå mange ture i.
En gerningsmand er eftersøgt for voldtægt og forsøg på voldtægt mod to kvinder i Østerådalen fredag 20. oktober ved 16-tiden.
Her fik man først en 29-årig mand varetægtsfængslet, men det viste sig at være den forkerte. Siden har man eftersøgt en anden mand, og fredag har politiet frigivet en ny video af den formodede gerningsmand.
Men Tina Havsager efterspørger, at der kommer en dialog om, hvordan man kan skabe tryghed i Østerådalen og Aalborg generelt.
- Jamen, det har der sat mange tanker i gang. Og det her med, at det også sker ved højlys dag, har jo i hvert fald gjort, at man tænker som en ekstra gang, hvor man måske normalt ville tænke, der er man tryg, når man bare går i lyset rundt omkring, siger hun og fortsætter:
- Men det er man ikke. Og så er det jo klart, at når man så går rundt i mørke også, så giver det lige pludselig nu en ekstra utryghed i forhold til, når man kan møde mennesker, man normalt ikke kender. Og det her med at gå i mørke giver jo generelt utryghed for nogen, som kan være lidt nervøs anlagt.
Tina Havsager peger også på, at Østerådalen er et knudepunkt mellem Gug og Visse, hvor mange børn går og cykler. Og at der siden fredag i sidste uge har været betydeligt mindre liv, end der normaltvis ville være.
- Der er så bælgmørkt, og jamen så tænker jeg, der er nogen, der træffer nogle forkerte beslutninger. Der er nogen, der prioriterer forkert. Fordi lige netop i sådan en situation, som i forhold til det, der skete sidste fredag, så tænker jeg, der skal vi gøre alt, hvad vi kan for at skabe mere tryghed, siger Havsager og fortsætter:
- Og som jeg også selv kan tænke, når jeg går rundt, at det har gjort et eller andet ved, at man bliver en lille smule mere bekymret, end man er ellers.
Ønskescenariet
Hun har her et bestemt ønske til, hvad der skal ske ved Østerådalen.
- Et ønskescenarie var da helt klart, hvis man kunne få noget belysning i Østerådalen. Det kunne måske godt være at stile for vildt, men som det mindste kunne jeg tænke mig, at det gadebelysning, der er, at det i det mindste bliver tændt, siger Tina Havsager og fortsætter:
- Så vi har lys på stierne, som vi har lys i tunnellerne, så der er lys i gaderne, hvor jeg også jo oplever, at man periodevis slukker for gadebelysning. Sikkert af en eller anden besparelsestænkning, men at der er lys rundt omkring, så man kan være tryg ved at gå i vores lille lokalsamfund og jo i Aalborg i det hele taget.
På grund af den igangværende efterforskning holder Nordjyllands Politi ekstraordinært åbent på Grønlands Torv i lokalerne, som der tidligere er blevet brugt som nærstation. Her kan utrygge borgere komme ind og få besvaret spørgsmål mellem 10-14.
Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte Nordjyllands Politi på telefonnummer 1-1-4. Og politiet opfordrer til hellere at ringe en gang for meget end for lidt.
Se hele indslaget herunder: