Ankestyrelsen hjemviser afgørelse – Nu kan Mikkel endelig ånde lettet op

Mikkel Rohde Guldbæk blev inviteret ind hos rådmanden for Job og Velfærd, Nuuradiin S. Hussein (S), efter en langstrakt kamp om sin BPA-ordning.

Han gik fra hjælp 24 timer i døgnet til 13 timer om ugen.

Det var den afgørelse, Aalborg Kommune kom frem til, da Mikkel Rohde Guldbæk flyttede til Aalborg fra Holstebro - en kæmpe ændring i hans BPA-ordning.

I sin tidligere hjemby havde de været meget villige til at give ham den hjælp, han behøver for at have et liv, der fungerer normalt.

Men det så ud til at forsvinde i Aalborg. Mikkel Rohde Guldbæk lider nemlig af Muskelsvind, og det betyder, at han sidder i kørestol meget af dagen, da han hurtigt bliver træt af at korte strækninger. Derudover har han brug for hjælp til diverse andre ting, som gør, at hjælp døgnet rundt er nødvendigt for ham.

- Hvis jeg mister min hjælper, mister jeg næsten hele mit liv. Jeg kan ikke færdiggøre min uddannelse, og jeg kan ikke bo for mig selv længere, så jeg bliver nødt til at flytte hjem til mine forældre igen, sagde Mikkel Rohde Guldbæk tidligere til TV2 Nord.

Nu har ankestyrelsen dog hjemvist afgørelsen, som gør, at kommunen igen skal tage stilling til sagen. 

Aalborg Kommune har så sendt et brev til Mikkel Rohde Guldbæk, om at han fortsætter med ordningen i resten af sin studietid på Aalborg Universitet. Det oplyser Muskelsvindfonden.

Kompliceret område

Han har derudover sammen med Muskelsvindfondens formand, Thomas Krog, været til møde med Nuuradiin S. Hussein (S), rådmand for Job og Velfærd i Aalborg Kommune.

En dialog, som rådmanden har været glad for at kunne tage.

- Jeg synes, mødet gik rigtig godt, og det er vigtigt, at vi tager dialogen med hinanden. Vi er også optaget af, at borgerne får den hjælp og støtte, som de skal have. Det konkrete eksempel med Mikkel har været en langstrakt proces, og vi skal gøre det yderste for at hjælpe dem, siger Nuuradiin S. Hussein. 

Rådmanden er dog også påvirket af at høre om de oplevelser, som Mikkel Rohde Guldbæk har haft med Aalborg Kommune.

- Vi er klar til at lære af processen i de her sager, men det er også vigtigt at sige, at det er et kompliceret område, og at vi i Aalborg Kommune ikke har sparet på området i mange år. Det er et område, vi bevilliger mange millioner til, og vi skal sikre os, at det er den rigtige konklusion, vi træffer, på et fyldestgørende grundlag, fortæller rådmanden.

Lære af sagerne

Aalborg Kommune har på BPA-området haft seks sager sendt til Ankestyrelsen i 2023, hvor kommunen ”kun” fik medhold i halvdelen af dem.

Og der kan komme læring ud af sager, hvor kommunen har fået medhold, men også dem hvor Ankestyrelsen er uenig med kommunen, mener rådmanden.

- Når sager går imod os, kan vi lære af, hvad vi har lavet af fejl, mens vi i de sager, vi får 'medhold', kan se, hvordan det kan gøres rigtigt. Vi er ikke interesseret i at gøre livet surt for borgerne, men vi skal også sikre os den rigtige afgørelse, siger Nuuradiin S. Hussein.

Thomas Krog, formand for Muskelsvindfonden, er også glad for mødet med Nuuradiin S. Hussein.

- En rådmand er naturligvis ikke dybt nede i alle forvaltningsområder, men jeg er sikker på, at den aalborgensiske rådmand efter mødet med Mikkel og Muskelsvindfonden vil have et vågent øje på, hvad der sker i kommunens håndtering af BPA-sager. Jeg er også glad for, at han inviterede Muskelsvindfonden ind til videre snak. Det er et tilbud, vi vil benytte os af. Hellere konstruktiv dialog end disse lange hårde ankesager, fortæller han.


Seneste nyt

fra Nordjylland