1.december-tradition: Gymnasieelever afbryder undervisningen - på andre skoler

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her er det en tradition, at gymnasieeleverne 1. december for en stund dropper undervisningen for at skyde julemåneden i gang.

De op mod 800 elever danner én lang julekæde hånd i hånd - mange med nissehuer på.

Og så går turen ellers mod nabo-gymnasier og -skoler.

Blandt andet forstyrrer Katedralskolen eleverne på Handelsgymnasiet Saxogade og Klostermarken for at sprede lidt julestemning.

Se hvordan det så ud, da gymnasieeleverne løb afsted i dag herunder:

Aalborg Håndbold udraderer upåagtet modstander

Aalborg Håndbold vandt holdets første kamp i denne sæsons HTH Herrehåndboldliga mod Ribe-Esbjerg, og de fuldbyrdede den fine sæsonstart med en storsejr i Champions League mod franske Nantes, ligesom endnu tidligere på sæsonen vandt Super Cuppen og en kamp i Santander Cup.

Lørdag efter middag skulle de så forsøge at ramme fem af fem sejre, da de gæstede TMS Ringsted i ligaen.

Og Aalborg Håndbold var da også i førersædet fra start til slut.

2-2. Så langt kunne hjemmeholdet følge med, før Aalborg Håndbold trykkede ekstra på speederen og faktisk var foran med hele 11 mål på et tidspunkt i første halvleg.

Da de 30 minutter var gået, var de stillingen lidt mere beskedne 23-15 i Aalborgs favør.

I anden halvleg fortsatte favoritterne bare med en storspillende Aleks Vlah som den store målscorer og kreatør. Kampen var stort set lukket med 20 minutter igen, da Aalborg var foran med 30-19.

De forsvarende danske mestre var overlegne som forventet, og sejren blev så stor som 41-29.

Flere færdselsuheld i Nordjylland

Nordjyllands Politi kan berette om tre færdselsuheld her midt på lørdagen.

Det første uheld er på Langelandsgade ud mod Østre Allé i Aalborg, hvor en bilist påkører en cyklist, og cyklisten vælter om på gaden.

- Cyklisten er kørt til kontrol på sygehuset, og det er en vigepligtssag for bilisten, fortæller vagtchef Karsten Højrup fra Nordjyllands Politi.

Derefter skete der en soloulykke klokken 14.37 på Frederikshavnsvej i Frederikshavn, lige hvor byen starter. Den 49-årige mandlige bilist mister af ukendte årsager herredømmet over bilen, hvorefter bilen ruller rundt og ender på taget.

Den 49-årige mand er kørt til tjek på sygehuset, og der var ikke andre bilister indblandet, men lygtepæl blev påkørt og repareret efterfølgende.

Nordjyllands Politi har ingen mistanke om spirituskørsel.

Tredje uheld, vagtchefen beretter om, er i Arden, hvor Tistedvej og Egernvej krydser hinanden. Den melding fik Nordjyllands Politi 16.48.

- To biler er kørt sammen, og der er to personer i alt involveret. Der er sendt en ambulance afsted, siger Karsten Højrup.

72-årig fundet i god behold

Nordjyllands Politi har fundet den 72-årige kvinde, de har ledt efter i løbet af eftermiddagen og tidlig aften lørdag, og hun er fundet i god behold.

Det oplyser politikredsen på det sociale medie X.

- Så blev den 72-årige kvinde fundet på landevejen nord for Tylstrup. Vi aflyser eftersøgningen og takker for opkald fra borgerne, skriver Nordjyllands Politi.

For anden dag i streg: AaB scorer til 2-1 dybt inde i tillægstiden

En lørdag byder ofte på masser af sport, og der er også gang i den i kvindernes næstbedste fodboldrække 1. division.

Her har to nordjyske hold denne lørdag været i aktion med blandede resultater.

AaB's kvindehold skulle rette op på en halvsløj start på sæsonen hjemme mod bundproppen fra Solrød, og det lykkedes også med hiv og sving.

Gæsterne kom foran efter 17 minutters spil, og dermed haltede AaB-kvinderne efter tidligt i opgøret.

Vi skulle hen i det 59. minut, før nordjyderne for alvor viste tænder, da Anne-Laura Jakobsen udlignede til 1-1, og så skal det være usagt, om AaB'erne havde fulgt med i herreholdets kamp i går.

Men ikke desto mindre gjorde kvinderne dem kunsten efter og scorede til 2-1 dybt inde i overtiden, hvilket også blev slutresultatet.

FC Thy-Thisted Q havde derimod mere held i sprøjten, da holdet gæstede Næstved i selvsamme fodboldrække.

Allerede efter tre minutter scorede Anna Givskov til 1-0 for nordvestjyderne, der også kunne gå til pause med den føring, før Sarina Heeb efter 51 minutter fordoblede føringen for Thy-Thisted-kvinderne.

2-0 blev også slutresultatet, og dermed spillede mandskabet sig op på andenpladsen i rækken, mens AaB i stedet ligger nummer seks efter seks opgør.

Vendsyssel tredjesidst efter skuffende lussing

Vendsyssel FF fik en god start på NordicBet Liga-sæsonen, men på det seneste har det nordjyske fodboldhold haft gevaldigt svært ved at skrabe point sammen.

Ét point i de seneste fire ligakampe.

Og det blev ikke bedre lørdag eftermiddag, hvor Vendsyssel havde besøg langvejs fra, da Hillerød kom på besøg.

Hjemmeholdet viste sig fra sin mest gæstfrie side, da holdet allerede var bagud otte minutter inde i opgøret. 29 minutter senere, var Vendsyssel bagud med 0-2, hvilket også var resultatet efter de første 45 minutters fodbold.

Bo Zinck og resten af trænerteamet skulle forsøge at finde løsningerne og formidle dem videre til spillerne i pausen, men den store magi var ikke til at se.

Vendsyssel kunne nemlig slet ikke få bolden i kassen mod Hillerød, og derfor var det i stedet sidstnævnte, der igen kunne få netmaskerne til at blafre efter 76 minutters spil.

En mindre lussing blev fik de nordjyske værter dermed med slutresultatet 0-3.

Vendsyssel FF har 10 point efter ni spillede kampe. Kun to hold er under dem. HB Køge med nul point og FC Roskilde med fire point.